|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jak już wcześniej wspominałam gra działała. Dostałam nawet swoje własne na gwiazdke. Pojawił sie jednak pewien problem, gra co jakiś czas sie wyłącza, pojawia sie szum i buczenie w głośnikach po czym ekran kompletnie sie wyłącza, robi sie czarny i nie reaguje mimo że komputer jest włączony. Po wyciągnięciu płytu nic sie nie dzieje a gdy wyciągne wtyczke z gniazdka i uruchomie ponownie komputer i gre wszystko jest zapisane w takim momencie w jakim skończyłam wcześniej. O co w tym chodzi? Pomóżcie.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Jak już mówiłem wcześniej na tej "NVIDIA GeForce 210" możesz się spodziewać problemów, objawy jakie opisujesz nawet na to wskazują.
Ale może zaczniemy od sprawdzenia temperatury w spoczynku i w stresie. Prosiłbym: 1.Pobierz program "speedfan" www.google.pl 2.Zainstaluje 3.Uruchom i spisz temperatury wyświetlane w tabeli po prawej. 4.Uruchom grę, pograj z 10-15 minut, wyłącz i znowu spisz temperatury. 5.Interesuje nas głównie temperatura podpisanej "GPU" czyli karty graficznej. Chociaż inne również warto sprawdzić.
![]() |
#3 |
|
![]()
Dobra jestem zielona, jeżeli te cyfry stale sie zmieniają?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Nie byłam pewna co i jak ale spisałam
w pierwszej kolejnośći jest przed gra a na końcu po grze, po tym jak sie wyłączyło. Gpu: 45c - 81c system: 33c - 47c cpu: 33c - 39c aux: 33c - 39c core 0: 33c - 38c core: 33c - 38c |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mod emeryt
|
![]()
No temperatury w normie, nawet w stresie 81C nie powinno niepokoić.
No to zacznijmy od najprostszych rzeczy. Powiedź mi czy problem występuje także w innych grach, oraz podaj mi model zasilacza. Zdejmij boczną obudowę i na zasilaczu powinno być wszystko napisane. Znajduje się z tyłu w górnej części. Zapisz Model i moc.
![]() |
#6 |
|
![]()
Zaczne od tego że nie gram w inne gry, jedyną jaką inną miałam była z gazety i to był banał wszystko normalnie działało. Zainstalowane mam tylko Simsy 2 i dodatek NŻ no i oczywiście trójkę, ale 2 i dodatek działa bez zarzutu. Komputer jest nowy i znajomy informatyk uznał że komputer jest bardzo dobry, i nie powinno być problemów, a na pewno nie z Simsami 3. Reszte napisze jak rozkręce komputer.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Cześć bardzo proszę o pomoc, mam takiego laptopa:
Amilo Pro v 3505 model MS2192 Procesor Genuine Intel(R) CPU T2050 1.60 GHz Pamięć RAM 1.00, 32 bitowy typ systemowy Karta graficzna Intel (R) 945 Express Chipset Family. Może ktoś wie czy Sims 3 będzie chodzić???? |
![]() |
![]() |
#8 |
Mod emeryt
|
![]()
No karta obsługuje Pixel Shader 2.0, więc może na niskich ustawieniach graficznych gra będzie chodzić.
Ale nic obiecuję, w końcu nie można za dużo wymagać od laptopa z zintegrowaną kartą graficzną.
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
A co musiałabym dokupić?żeby chodziło?
|
![]() |
![]() |
#10 |
Mod emeryt
|
![]()
Pani Marto, po pierwsze prosiłbym o nie pisania posta pod postem.
Dokupić ? Kupić nowy laptop jak już ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|