Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > Forum i Scena The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.02.2014, 11:37   #311
Paździoch Menda Złośliwa
Archeolog Renesansu

Reputacja: 74
Domyślnie Odp: Prośby o drobne naprawy, spostrzeżenia itp.

Naprawdę Bjorka, byle nastoletni ciarach nie jest dla mnie na tyle ważną personą, że byłby w stanie mnie obrazić, nawet jakby sobie walnął rangę na różowo "M'in Gorad to tania szmata". Nie wiedziałam, że przytoczenie szatanowego avatara w postaci zombie-Jezusa z odsłoniętym kawałkiem mózgu jest obraźliwe a ponoć to ja jestem niepoważna. W takim razie usuń jej avatara, kilku userów już się przypierniczało, że jej avatary są obraźliwe (w tym pamiętny Katara)

Cytat:
Napisał Lubie Zobacz post
do rangi "Matka Boska" osoba przyczepila sie od razu, dzien po ustawieniu
administracja własnymi rencyma ustawiła tą jakże obraźliwą rangę, a potem zmieniła? Znaczy wedle administracji nie była obraźliwa, póki jakiś user nie zaczął miauczeć, jak go to ugodziło?
Mamusiu, bo się poszczam.
Dobra, idę bo jestem be i niedobra.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.02.2014, 11:38   #312
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33

@up już wspomniałam chyba, że nam by to nie przeszkadzało, ale skoro ktoś to zgłosił to trzeba to uszanować. nie wiem dlaczego muszę sie powtarzać.

apokalipsa jest to jedynie nazwa jakiegoś tam działu w biblii o końcu świata, a Matka Boska jest to osoba święta i jest jednak pewna różnica miedzy tymi dwoma.
i nie rozumiem Lubie po co wałkujesz dalej ten temat tak, jakbyś szukał jakiejś zaczepki. ktoś to zgłosił bo go to obrażało i myślę, ze to koniec tematu i nie ma co tu analizować.

Ostatnio edytowane przez Rainbow : 08.02.2014 - 11:40
Rainbow jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2014, 11:53   #313
Alcioo :33

Reputacja: 12

Żaden koniec tematu!
Powiedz mi, jeżeli mnie uraża to, że ktoś ma rangę, no nie wiem - Administrator.
To zgłoszę to, a Ty to uszanujesz i ściągniesz sobie tą rangę?
Jeżeli komuś nie pasowała ranga Matka Boska to wypierpapier, albo niech się na nią nie patrzy, no bez jaj.
Poza tym, polska to wolny kraj, a w regulaminie forum nie było nic wspomniane o osobach świętych...
A co jeżeli pod każdym postem będę podpisywał się Jezus? Administracja też usunie mi posta? A jeżeli mam taki fetysz, to co wtedy?
Alcioo :33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2014, 11:55   #314
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Jeśli chcesz, żeby Ciebie szanowano, to najpierw uszanuj innych. Skoro kogoś to obrażało, to przyjmij to do wiadomości.
stare 08.02.2014, 11:58   #315
Cytryśnia

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał regulamin
Nie musisz zgadzać się ze zdaniem innego użytkownika, ale zabronione jest obrażanie kogokolwiek ze względu na wiek, płeć, orientację seksualną, wyznanie itd.
coś jeszcze?
Fakt, mimo, że sama jestem katoliczką i nie wpadłabym na zgłoszenie takiej rangi, to jako takie podpisywanie się jako matka Boga może nie być tak bardzo OK.
Chociaż znam kolesia co ma na nazwisko Bosek, to nikomu chyba nie będzie się to tak kojarzyć

No ale czy aż tak przeszkadza wam to, że Flo nie może nosić takiej rangi?
stare 08.02.2014, 12:00   #316
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Cytat:
Napisał Apocalypsa Zobacz post
(1)apokalipsa jest to jedynie nazwa jakiegoś tam działu w biblii o końcu świata, a Matka Boska jest to osoba święta i jest jednak pewna różnica miedzy tymi dwoma.
(2)i nie rozumiem Lubie po co wałkujesz dalej ten temat tak, jakbyś szukał jakiejś zaczepki.
1. czyli uwazasz, ze ksiega, po twojemu "jakis tam dział biblii", która jest dla mnie rownie wazny jak reszta działów Biblii, jest na tyle niewazna, zeby wstawić ją w nick? poczułem się urazony

2. jezeli bym szukal jakiejs zaczepki to bym napisal. dziwi mnie to, ze komus przeszkadza glupia ranga, ktora byla ustawiona jeden dzien, a raczej jedna noc, zas nick, ktory nawiazuje do religii w rownym stopniu co ranga, jest juz od X lat.
stare 08.02.2014, 12:00   #317
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

Reputacja: 10

sam, ustawiając tę rangę, miałem spore wątpliwości, mówiłem, że może nie przejść, ale wstawiłem ją z zastrzeżeniem, że jak ktoś zgłosi pretensje (uzasadnione w sumie), to rangę zmieniamy. Flo nie sprzeciwiła się (chyba że gdzieś tam w odmętach offtopu, to nie wiem) i za jej wiedzą rangę zmieniłem. to chyba wystarczający powód, żeby zakończyć temat?
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.
motyka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2014, 12:01   #318
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
do rangi "Matka Boska" osoba przyczepila sie od razu, dzien po ustawieniu, ale pragne zauwazyc, ze do nicku administratorki, Apokalipsa (pragne przypomniec, ze w Biblii jest ksiega "Apokalipsa św. Jana"), ktory jest już X lat (odkad pamietam) nikt sie nie przyczepił. Dziwne, noale co na ten tenat poradze.
Lubie, zawsze miałam Cię za osobę inteligentną, więc proszę, nie wmawiaj mi, że Ty tak serio i nie widzisz różnicy w tym przypadku - między opisem sytuacji, a nazwą osoby świętej.

Jestem jak najbardziej za usunięciem tej rangi. Byłam zniesmaczona, gdy ją zobaczyłam. Nie ja ją zgłosiłam, ale zastanawiam się, czy nie zrobiłabym tego z czasem, bo mi najzwyczajniej w świecie przeszkadzała. Od dawna już nie chodzę do kościoła, ale wychowano mnie w wierze katolickiej i szacunku do tego, co dla innych jest przedmiotem kultu. Nazywanie siebie "Matką Boską" jest dla mnie nie na miejscu i koniec. Możecie to nazwać bólem dupy, czy czego tam chcecie, wisi mi to i powiewa. To jest forum publiczne, wchodzą tu różni ludzie, różnych wyznań, trzeba uszanować każdego z nich. Jeżeli komuś to przeszkadza, to trzeba to wziąć pod uwagę, a nie to roztrząsać i robić z tego jakiś straszliwy problem.

Obrażanie czy lekceważenie różnych wyznań w dzisiejszych czasach może i jest modne, ale zdecydowanie nie jest ani fajne, ani zabawne, ani w ogóle żadne. I na pewno nikomu nie imponuje.

btw. Laseczka, pod Twoim postem podpisuję się obiema rękami.

edit:
Cytat:
Jeżeli komuś nie pasowała ranga Matka Boska to wypierpapier, albo niech się na nią nie patrzy, no bez jaj.
Altair, tym zdaniem dałeś popis swojej inteligencji. Wróć do przedszkola, BŁAGAM.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2014, 12:04   #319
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

dobrze, koniec z rangą Flo, a co z nickiem Apokalipsy?
stare 08.02.2014, 12:06   #320
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Alcio :33, nie przesadzasz trochę? (pytanie retoryczne ofc, bo naprawdę przesadzasz).
Ranga Administrator Cię obraża? W czym?
Nazywanie siebie Matką Boską (bo o to chodzi w rangach - określają one użytkownika) miało prawo kogoś obrazić. Jeśli znajdziesz rangę czy avatar czy cokolwiek co Cię obraża, to oczywistym jest, że się temu bliżej przyjrzymy i zareagujemy, ale pamiętaj! TO MUSI BYĆ UZASADNIONE! Uczucia religijne to dość kontrowersyjna sprawa w naszym kraju, nic na to nie poradzimy. Weźmy z tego nie róbmy Bitwy o Krzyż (o rangę w tym przypadku).
Cytat:
1. czyli uwazasz, ze ksiega, po twojemu "jakis tam dział biblii", która jest dla mnie rownie wazny jak reszta działów Biblii, jest na tyle niewazna, zeby wstawić ją w nick? poczułem się urazony
Śmiem twierdzić, że apokalipsa to również gatunek literacki. Będzie walczył z całym światem literackim, bo nazwa gatunku jest taka sama co nazwa Apokalipsy św. Jana?

No i zgadzam się oczywiście z postem Malin oraz wcześniejszym postem Laseczki

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania