Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.08.2014, 21:39   #3211
Piwusia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Caesum, no to wychodzi, że ten efekt też nie jest niczym szczególnym i że w grze mamy grafikę sprzed conajmniej 6-7 lat. :p
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.08.2014, 21:41   #3212
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Piwusiu, chyba widzę to TUTAJ, te budynki w tle, tak? No ten efekt głębi pola był już w Gothicu 3, czyli grze z 2006 roku. Nic nowego. Zabawne jest to, że ledwie rok później wyszedł pierwszy Crysis, który grafiką bije na głowę wszelkie Gothici, simsy i w ogólę masę innych produkcji.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 17.08.2014 - 21:44
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2014, 21:45   #3213
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał octavessens Zobacz post
nie za bardzo rozumiem tych, którzy uważają, że 3 ma lepsze krajobrazy i grafike niz 4. Kiedy w trójce tekstury drzew z bliska są okropne, kora wygląda jak plamki w paincie malowane, w czwórce roślinność wygląda przepięknie. Można narzekać na czwórke i jej braki, bo sam uważam, że wersja finalna gry wygląda jak demo, ale grafika to jedna z rzeczy, która jest cudowna.
też tak myślałem i The Sims 4 podoba mi się jako tak, chociaż drzewa są okropne... Kojarzą mi się z tym, lub tym...

Naprawdę czekałem na TS4... Spodziewałem się cudów ale to co oni oferują jest dla mnie śmieszne... Caseum dał mi linka do tego... SERIO? Chciałem zamówić tą gre przed premierą, w sumie to mega ciesze się że tego nie zrobiłem bo nie mam dostępu do komputer, a poza tym na to coś, to mi pieniędzy szkoda... Chyba zostanę sobie przy dwójeczce, bo tam mogę mieć to samo i więcej (chociażby ufo, czy cmentarzyk... Ups, to jest nawet w jedynce)

-> ściany to ja se bez najmniejszego problemu zrobie wyższe czy niższe za pomocąkodu...
-> dorosłych simów też se mogę podwyższyć. I to wcale nie wygląda tak źle (wydaje mi sieże ten sim od KAthy bytł podwyższany, ale tu proszęautorkę o potwierdzenie
-> dopisałbym coś jeszcze ale w sumie nie wiem co ma ts4 czego nie ma dwójka... z jedynką miałbym nawet problem.

Reasumując, czwórka zapowiadała się świetnie, podobała mi się kraskówkowa grafika, ale to gra o wymaganiach graficznych takich jak ts3, ma fajnego CaS'a ale pod względem opcji jest okrojoną wersją ts/ts2. Pewnie sie jeszcze będzie zacinać :3

Pozdrawiam, Kenny.

edit: dobrze, w takim razie ujmę to inaczej. Jeśli będę miał chęć kupić se czwóreczkę a ea nie wypuści oficjalnego dema to poproszę pewnego wujka o pożyczenie mi tej gry w celu przetestowania.

Ostatnio edytowane przez Kenny McCormick : 17.08.2014 - 22:07
Kenny McCormick jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2014, 21:46   #3214
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

btw zauwazylem, ze gra nie swieci sie jak psu ... tak jak to bylo wczesniej na screenach. (no na pewno nie tak bardzo jak wczesniej)
stare 17.08.2014, 22:01   #3215
octavessens

Ze względu na to, że gra jest tak okrojona i uproszczona, że przypomina wersję testową lub demo nie zamierzam jej narazie kupić. Uważam, że dzielenie na sektory, teleportacja, brak samochodów i małych dzieci to tak naprawdę wynik lenistwa. Gra mi się podoba pod resztą względów, ale ekrany ładowania i brak tylu rzeczy nie wynagrodziliby mi nawet gdyby dodali srylion emocji. Może jeśli po aktualizacjach i paru dodatkach gra zacznie przypominać coś co zasługuje na nazwę czwartej generacji to grę zakupie.
stare 18.08.2014, 01:01   #3216
tjzzf

Cytat:
Napisał Królewicz Grudkowego Kosmosu Zobacz post
Nie tjzzf, nie sądzę że pracują tam tylko stażyści, ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży.

Sam jestem programistą w jednej z większych firm w branży, Nie wiem skąd o tym usłyszałeś i z całą pewnością mogę stwierdzić że tak nie jest.

Poważne firmy do poważnych projektów zatrudniają poważnych ludzi, którzy już się wykazali, mają odpowiedni staż i wiedzę. To nie poligon doświadczalny.

Cytat:
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem.
Widzisz, ale nie rozchodzi się tylko o to co tobie jest potrzebne lub nie
Przynajmniej nie tylko tobie.

Cytat:
A skąd wiesz, że potrafią to zrobić. To że ktoś stworzył je w trójce, to nie znaczy, że musi pracować jeszcze przy czwórce.
Nie wiem do czego zmierzasz. Skład Maxis prawie się nie zmienił. Nie powiesz mi chyba że ekipa która wprowadziła EMOCJE nie potrafi zrobić pięciu animacji kf i modelu basenu...

Właśnie sobie przypomniałem że piwnic też nie będzie.
Tyle w tej sprawie ode mnie.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 18.08.2014 - 01:21
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.08.2014, 07:26   #3217
Irbis

Reputacja: 14

Czy Wy nie rozumiecie, że rzeczy których nie zrobili po prostu nie chcieli zrobić? Jak taka firma, zajmująca się produkcją wielu gier, może nie umieć czegoś zrobić, lub coś może być za trudne dla nich lub nie robią czegoś z lenistwa? Oni po prostu nie chcieli dodać tego do TS4 i nie dodali i zapewne mają jakieś tam swoje powody. Podają głupie tłumaczenia, bo jakieś wytłumaczenie muszą podać.
----------------------------------------

W TS4 będą ukryte miejsca
http://sims.arhn.eu/2014/08/ukryte-miejsca-w-ts4/

Kto chce sam je odkryć niech nie czyta artykułu, bo jest w nim podane, jak do niech dotrzeć. Ja niestety przeczytałam i teraz staram się zapomnieć

Ostatnio edytowane przez Irbis : 18.08.2014 - 08:50
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.08.2014, 10:36   #3218
glyndgr

Ja myślę, że twórcy gry wyszli z takiego założenia, że nauczeni jak to było przy poprzednich seriach TS, że fani gry bardzo angażują się w tworzenie własnych dodatków, więc stwierdzili (zresztą jak to zostało powiedziane w którymś wywiadzie), że zrobią grę "przyjazną twórcom zawartości zmodyfikowanej" i niech sami robią sobie dodatki. Przecież większość ubrań czy fryzur zrobionych przez fanów gry jest lepsza niż te MAXISA. Więc po co mają się wysilać? Zrobią coś żeby tylko było w podstawowej wersji gry a dalej dajmy wolną rękę fanom. A to czego nie uda im się zrobić, dorzućmy jako płatny dodatek!

Mówienie, że twórcy nie potrafią zrobić basenu czy też możliwości zmiany wzrostu simów (chodź we wczesnych zapowiedziach była o tym mowa) to chyba najgorsza wymówka jaką mogli powiedzieć. Błagam! To jest EA, które nie wypuszcza raz na kilka lat jakiejś gry, tylko ma całą serię podtytułów i kilka razy w roku mamy od nich jakąś nową grę. Mogę się założyć, że zatrudniają tam najlepszych programistów z całego świata, dla których stworzenie basenu czy czegokolwiek nie stanowiłoby większego problemu, ale oczywiście komuś na górze zależy żeby jak najmniejszym kosztem zarobić jak najwięcej.
glyndgr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.08.2014, 11:02   #3219
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

^ Tym bardziej, że większość z tych funkcji były już w TS3 i TS2, a część nawet w TS1. Team tak bardzo przez lata się nie zmienił, musieliby wszyscy pracownicy mieć problem z pamięcią, żeby nagle zapomnieć jak robiło się chociażby basen i nie, nie wierzę w to, że AI wejścia do basenu i losowego pływania było zbyt trudne jak na 2014 rok. Po prostu EA powiedziało, że to i tamto się wytnie, a z resztą mają się wyrobić do końca wakacji i tyle. Nieważne, czy ze wszystkim co zostało, czy znowu z jakimiś cięciami.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 18.08.2014 - 11:04
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.08.2014, 11:30   #3220
Nevada

pewnie to już było na listach braków, ale i tak warto napisać, że nie będzie strażaków. W razie pożaru trzeba wysyłać sima i mieć nadzieję.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania