Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.08.2014, 17:26   #3231
tjzzf

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Królewicz Grudkowego Kosmosu Zobacz post
A co do gór "namalowanych na tle" nie wiem po co się czepiać. Przecież nawet gdyby były wypukłe, to simowie nie mogliby się na nie wspinać, czy coś, a tylko zabierałyby niepotrzebnie miejsce.
Ech.. jakie miejsce? Chodzi ci o przestrzeń na HDD? w dobie dysków ~+500GB, 5-10MB na zrobienie normalnych gór to jeszcze nie strata.

Zwykłe lenistwo twórców, twoje wytłumaczenia tego nie zmienią. Możesz tłumaczyć że czarne to białe, ale rzeczywistego koloru i tak nie zmienisz.

Cytat:
W ogóle gra jak na razie mnie bardzo zadawala i nic złego o niej powiedzieć nie mogę. Chyba....
Bo nie chcesz ich widzieć. Mam zacząć wymieniać?

Cytat:
Napisał Mentosik57 Zobacz post
eee,co?U mnie jak gram to nie ''idą mozolnie''tylko biegną ,stają i zaczynają się łapać za głowę,wydzierać.To tutaj to wygląda gorzej.Jakoś tak mało emocji jak ktoś w poprzednim poście napisał.Łapią się za twarz(zdziwieni są?) ,ręce do góry podnoszą ,to tutaj słabo to wygląda...W trójce simowie łapią się za głowe,wskazują tak jakby na pożar,i jak są blisko to zasłaniają sobie twarz,by się nie poparzyć.Odnoszę też wrażenie,że tam ogólnie simy się bardziej wydzierają.W czwórce nie słyszałem,żeby szczególny krzyk był,a w TS3 to jak jest pożar i jest z 3,4 simy to jest non stop pisk.Więc nie wiem na jakiej podstawie napisałeś to ...
Zgadam się z tym w pełni.

Cytat:
Napisał Piwusia Zobacz post
Nasuwa mi się wniosek, że twórcy celowo zrobili grę tak sterylną i minimalistyczną stąd jednolite tło CAS wyglądające jak z wersji testowej, biały, prosty interfejs i jakby nieukończone, białe ekrany wczytywania...
Stare, brzydkie nawyki z nowego Sim City.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 18.08.2014 - 17:33
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.08.2014, 18:03   #3232
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Cytat:
Napisał tjzzf Zobacz post
Stare, brzydkie nawyki z nowego Sim City.
Właściwie jeśli chodzi o kolorystykę i nadmierny minimalizm to teraz jest taka moda. Popatrzcie chociażby na Windowsa 8, albo kolorystykę i logo XBOX ONE a zauważycie, że tam również trzymają się prostoty, trochę ciemnych, ziemistych kolorów. Wprawdzie TS4 ma również wiele jasnych i przyjemnych odcieni, ale widać, że ten styl mocno wpłynął na ogólny wygląd czwóreczki. Z jednej strony to dobrze, bo np. interfejs stał się teraz bardzo prosty i bez zbędnych bajerów. Z drugiej strony uwielbiałem ekrany ładowania z poprzednich gier, a w szczególności z jedynki.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 18.08.2014 - 18:07
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.08.2014, 18:42   #3233
Królewicz Grudkowego Kosmosu

Avatar Królewicz Grudkowego Kosmosu

I to próbowałem wam właśnie powiedzieć w prostocie tkwi urok.
A też przyznam, nie potrzebnie wam wbijałem moje racje na siłę.
stare 18.08.2014, 18:51   #3234
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Cytat:
I to próbowałem wam właśnie powiedzieć w prostocie tkwi urok.
Eee, w prostocie może i tkwi urok, ale nie aż taki, by wywalać te 89 funkcji, ograniczać świat i grafikę a potem udawać, że tak jest piękniej. Jak twórcy tak bardzo chcą minimalizmu to niech zrobią sapera, a nie simsy.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.08.2014, 20:17   #3235
Mamełe

Cytat:
Napisał krewetka Zobacz post
mamle, jezeli chodzi Ci o wysylanie prezentow, ktore doszlo bodajze w aktu. przed NZTS to jest to bardzo fajna sprawa i licze, ze to wprowadza znow.
Nie to wysyłanie prezentów. chodzi o to co doszło jak sim mógł zostać osobistością (niestety wyłączenie systemu osobistości nic nie dawało w tym względzie). Nawet słabo znajomi simowie przesyłali prezenty pocztą, nie trzeba było pracować, mozna było żyć ze sprzedawania prezentów.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.08.2014, 11:17   #3236
Piwusia

Pozwolę sobie jeszcze na chwilę wrócić do kwestii braku włamywaczy, majstrów i strażaków. Możliwe, że nie ma tych postaci dlatego, że w którymś z dodatków nasze Simy będą mogły być włamywaczami, opiekunkami do dzieci itp. Przydałyby się właśnie takie kariery, w których można sterować Simem. Wybór zawodów w postawce wydaje się naprawdę słaby; nawet nie ma żadnych zwyczajnych prac typu praca w armii, policji czy kariera nauczyciela... Oczywiście to raczej dojdzie w dodatkach, ale i tak niesmak pozostaje. Nie zdziwiłabym się gdyby zabrakło dodatku ze zwierzakami, bo jakoś nie wyobrażam sobie ich w czwórce. Nie chcę, żeby czwórka okazała się klapą bo naprawdę chętnie dam tej grze szansę; wciąż jest w niej parę aspektów, które mi się podobają. Jednak nie da się ukryć, że czwórka jest grą dla dzieci w większym stopniu niż jakakolwiek poprzednia część.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.08.2014, 11:46   #3237
Nevada

Cytat:
Napisał Piwusia Zobacz post
Pozwolę sobie jeszcze na chwilę wrócić do kwestii braku włamywaczy, majstrów i strażaków. Możliwe, że nie ma tych postaci dlatego, że w którymś z dodatków nasze Simy będą mogły być włamywaczami, opiekunkami do dzieci itp. Przydałyby się właśnie takie kariery, w których można sterować Simem. Wybór zawodów w postawce wydaje się naprawdę słaby; nawet nie ma żadnych zwyczajnych prac typu praca w armii, policji czy kariera nauczyciela... Oczywiście to raczej dojdzie w dodatkach, ale i tak niesmak pozostaje. Nie zdziwiłabym się gdyby zabrakło dodatku ze zwierzakami, bo jakoś nie wyobrażam sobie ich w czwórce. Nie chcę, żeby czwórka okazała się klapą bo naprawdę chętnie dam tej grze szansę; wciąż jest w niej parę aspektów, które mi się podobają. Jednak nie da się ukryć, że czwórka jest grą dla dzieci w większym stopniu niż jakakolwiek poprzednia część.
wszystko, jest możliwe, co piszesz. Sami twórcy napisali, że "things change", także trzeba przywyknąć do niespodzianek.

Taka ciekawostka - nie będzie żadnych recenzji gry przed jej premierą (chodzi o recenzje serwisów zajmujących się grami, itd.). Żaden serwis nie otrzyma Sims4 przed premierą. (http://honeywellsims4news.tumblr.com...er-the-release)
I teraz pytanie - czy gra jest tak świetna, że nie potrzebuje takiej promocji? Czy może jest tak, że kiepskie recenzje spowodowałyby wycofanie preorderów przez jakąś część osób? Podobnie dzieje się z filmami - gdy film jest kiepski nie ma pokazu dla krytyków.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.08.2014, 12:29   #3238
anie_1981

Jeżeli ta gra ma coś super poza CAS, pewnymi elementami trybu budowy i oczywiście, emocjami, to twórcy dobrze to ukrywają. Jest to bardzo głupia reklama dla gry, wiecznie piszą o tym czego gra nie ma, a za to roztkliwiają się nad tymi samymi elementami, czy to o czym pisałam w pierwszym zdaniu. To najdziwniejsza reklama jaką w życiu widziałam, nawet można powiedzieć antyreklama...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.08.2014, 12:37   #3239
Nevada

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Jeżeli ta gra ma coś super poza CAS, pewnymi elementami trybu budowy i oczywiście, emocjami, to twórcy dobrze to ukrywają. Jest to bardzo głupia reklama dla gry, wiecznie piszą o tym czego gra nie ma, a za to roztkliwiają się nad tymi samymi elementami, czy to o czym pisałam w pierwszym zdaniu. To najdziwniejsza reklama jaką w życiu widziałam, nawet można powiedzieć antyreklama...
multitasking naprawdę dobrze wygląda. Myślę, że jak się do niego przywyknie, do będzie go bardzo brakować w TS2 i TS3.
Poza tym myślę podobnie. Nie wydarzy się już nic zaskakującego, a wszystkie elementy "wow" już pokazano.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.08.2014, 13:43   #3240
anie_1981

Lepiej nie pisać tu tekstów o piratach, bo możesz dostać bana. A technicznie rzecz ujmując, za wcześnie na wyciek prawdziwej TS4 do sieci, więc to ściema.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania