Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.08.2014, 13:22   #3321
Hebe

Reputacja: 39
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał cyniczna Zobacz post
Wtedy byłoby to niefajne (autor świadomie wciska 'gniota'). Jak ma się to do gry TheSims4? Autorzy są zadowoleni z efektu, wielu graczy pewnie też, więc... co to za porównanie?
Tak, dokładnie, wciskają nam gniota. A autorzy wydają się zadowoleni z efektu, bo: a) to tzw. reklama, b) już w wyobraźni widzą ilość (kolejnych) zer na ich kontach.

Cytat:
...nie oznacza, że jest niekompletna, a już tym bardziej NIEDOKŁADNA. To nowa gra, nie dodatek. Nie musi zawierać dokładnie takich samych elementów jak poprzednia.
W takim razie niech EA zmieni nazwę, bo tytułując tę grę "The Sims 4"daje do zrozumienia, że to kontynuacja serii, a nie oddzielny symulator.

Cytat:
Skąd u Was takie zaskoczenie? Od zawsze wychodził dodatki do the sims i od zawsze trzeba było za nie płacić... A teraz wielki szok i zniesmaczenie.
Chodzi o to, że poprzedniczki kosztowały mniej, a nie były okrojone jak podstawa TS4. Jak EA chce zarobić, to nich zrobi grę porządnie, a dopiero potem myśli o kasie i kolejnych rozszerzeniach.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.08.2014, 13:22   #3322
tjzzf

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Ktoś Zobacz post
Niektórzy jednak potrafią to jeszcze robić dla pasji i graczy.
Zgadza się, Idealnym tego przykładem jest Bethesda Softworks czy Polski CD Projekt RED
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 13:27   #3323
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

^ Nie zapominajmy o CD Projekt RED, które powinno dostać nagrodę za obsługę klienta.

Cytat:
Napisał tjzzf Zobacz post
Ale tu nie rozchodzi się o sam fakt że płacisz za dodatki, tylko o to że z podstawki wycięto wiele PODSTAWOWYCH elementów które najprawdopodobniej dojdą w dodatkach. EA z każdą częścią posuwa się o krok dalej, by wyciągnąć z graczy jak najwięcej. Myślisz że niedawna "Pomyłka" z płatnymi demami była faktycznie pomyłką? Wiem jak działa proces dodawania gier w SEN i XBL i wiem że nie była to żadna pomyłka, tylko sprawdzenie do czego mogą się posunąć.
Dokładnie 89 funkcji, a możliwe, że więcej. Do najważniejszych brakujących funkcji należą chociażby brak edycji terenu(TS2-3) i parceli publicznych(TS1-3), brak CASt(TS3), brak otwartego świata(TS3), brak jakiegokolwiek postępu historii(TS3), brak małych dzieci(TS2-3), brak możliwości ustawiania nowych parceli(TS2-3).

A reszta czytanki tutaj:
http://ts4news.com/post/94541924952/...rom-the-sims-4
Miłej lektury.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 13:36   #3324
Mentosik57

Ale oni teraz pojechali z tymi zalecanymi wymaganiami
Nie chodzi mi o to,że wymagania są duże jak na obecne czasy,tylko duże jak na tą grę.Więc mogę z tego wywnioskować,że optymalizacja będzie skopana.Czyli mam rozumieć,że do najwyższych detali trzeba komputer z i5 i gtx 650?Myślałem,że do zalecanych dadzą jakiegoś 9800gtx + core 2 quad,a oni z takim czymś wyskoczyli.Przecież ta gra ma grafikę na poziomie gier z 2009/10 roku,o funkcjach nie wspomnę.
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 13:55   #3325
Kafelove

Reputacja: 11

Ja też się nie zgadam z ceną. Np, trójka była przeze mnie zakupiona w dniu premiery za 139zł i uważam, że cena była adekwatna do produktu. Fajnie czy niefajne, ale postęp i znaczące różnice, które dużo wnosiły były w grze zawarte.
Chętnie zagrałabym w The Sims 4, ale pewna sfera gry uległa regresowi i rzeczywiście, wszystko przypomina kreskówkę. Też bym za nią nie dała 200zł, najwyżej 100zł. Więc poczekam i kupię używaną od kogoś na allegro, bo zwolenniczką piractwa nie jestem...

PRZYJMUJĘ ZAMÓWIENIA NA SIMÓW!!!
Kafelove jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 13:56   #3326
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Padłem. Faktycznie grafika na miarę GTX 650.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 14:36   #3327
Spiska

Cytat:
Napisał tjzzf Zobacz post
No tutaj się autentycznie uśmiałem. Po pierwsze nie rozchodzi się tylko o brak basenu.
Po drugie Simy znikają w drodze do pracy, Nie ma złodziei, Nie ma strażaków, dzieciaki wyskakują z kołysek, brak postępu historii, brak drzewa genealogicznego, brak narzędzi terenu, brak otwartego świata, brak normalnych karier - to są autentyczne niedoróbki i braki. Jest ich znacznie więcej ale nie chce mi się ich wymieniać. Nie ma konkretnego wytłumaczenia czemu tych elementów nie ma. Te wszystkie rzeczy były w poprzednich częściach, to jej podstawowe elementy - gra jest NIEKOMPLETNA.
Nie śledzę nowych informacji z jakimś większym zapałem, ale nigdzie jeszcze nie widziałam narzekania na brak 'normalnych karier' i niezupełnie wiem, co to oznacza. Jest i kucharz i przestępca, jedna ze ścieżek 'secret agent' zapewne będzie odpowiednikiem stróża prawa, dziennikarstwo też jest...
No i wybór w karierach dla nastolatków jest realistyczny i podoba mi się dużo bardziej niż ten, który oferuje nam trójka.
Spiska jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 15:01   #3328
Agor-ia

^Na brak karier ludzie tez narzekają. Nie ma np. lekarza, biznesmena, polityka.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 16:25   #3329
tjzzf

Cytat:
Napisał Mentosik57 Zobacz post
Ale oni teraz pojechali z tymi zalecanymi wymaganiami
Cóż, python jest powolny
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2014, 17:27   #3330
Mentosik57

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Padłem. Faktycznie grafika na miarę GTX 650.
Wiecie z czym mi się ta grafika kojarzy?Z grą ''Spore'' z 2008 roku .I też jest studia (chyba) maxis.Normalnie w niektórych miejscach grafika wygląda łudząco podobnie.Szczególnie ta rozmazana trawa w czwórce.A nawet wydaje mi się,że w Spore była lepsza tekstura trawy
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania