Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.06.2011, 17:29   #381
muffindance

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Co do tej kamery, to można spróbować włożyć ją do wyposażenia Sima i tam kliknąć na "nagraj film domowy", czy tak jakoś. Ja tak robię zawsze i nie było sytuacji, żeby Sim nie chciał jej użyć. No z wyjątkiem filmowania ślubów, gra stale przerywa nagrywanie kamerą, żeby zmusić "kamerzystę" do uczestniczenia w ślubie.
to nie pomaga
chyba czeka mnie reinstalacja, bo wywalilam nawet dodatki z internetu i to nic nie daje.
muffindance jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.06.2011, 06:57   #382
EJ70

Cytat:
Napisał Bindi Zobacz post
1. Raczej nie ma takiej możliwości.
2. Dysk jest w wyposażeniu nagrywającego sima, można go dać w prezencie jak i odtworzyć na telewizorze (potrzebna do tego domowa stacja dysków).
3. Prezenty ślubne są tylko od osób zaproszonych.
4. Niestety niewiem.
Moja simka wzięła cichy ślub, a po paru dniach znajomi przysłali jej mnóstwo prezentów, z tego wynika, że dostaje się je nie tylko od osób zaproszonych.
EJ70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2011, 07:49   #383
Madelaine
Guest

Cytat:
Napisał EJ70 Zobacz post
Już więcej osób miało ten problem. U mnie było dokładnie tak samo, wyprawiłam nastolatkowi urodziny i posłałam do pracy, bo i tak do szkoły nie mógł już chodzić
Ja miałam ten sam problem. Też zmieniłam simce grupe wiekową, bo siedziała ciągle w domu.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2011, 07:57   #384
Aguncja
Guest

U mnie pojawił się kolejny błąd. Moja simka wyszła za Chińczyka Sprowadziłam jego wraz z matką do jej domu. Następnie wyprowadziłam całą trójkę bo simka mieszkała jeszcze z rodzicami i rodzeństwem, więc było trochę ciasno.
Jako rodzinę aktywną wybrałam nowożeńców. Później zaczęły się przeboje. Zmieniłam aktywną rodzinę i kiedy znów chciałam do nich wrócić, po zaakceptowaniu rodziny pojawiała się tylko mapka miasta bez żadnych ikon. Rodzina nie wczytała się(działo się tak tylko w ich przypadku).
To długa historia Żeby to naprawić weszłam w edycję i sprowadziłam ich do starego domu, do reszty rodziny simki. Wystąpił ten sam problem(rodzina nie wczytała się). Pomyślałam że jest coś nie tak z obcokrajowcami, których sprowadzimy do miasta. W związku z tym do starego domu sprowadziłam tylko moją simkę, męża z matką pozostawiając. Wtedy udało się wejść do rodziny.
Potem wyprowadziłam simkę do wieżowca. Zaprosiłam męża, w czasie interakcji simka zaczęła "odskakiwać" - nagle znalazła się w innym miejscu. Nie pojawiła się opcja wprowadź się a na bara bara mąż nie miał ochoty Spróbowałam zmienić rodzinę aktywną na tego chińczyka z matką. Tym razem udało się. Zobaczyłam że on nie ma nawet własnej żony wśród znajomych. Dorwałam więc ją na mieście, doprowadziłam do interakcji i nic - nadal bez zmian. Może to jest powodem tego dziwnego "odskakiwania"?

Może ktoś z Was zaobserwował takie błędy?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2011, 09:22   #385
anie_1981

Sądzę, że Wymarzone Podróże są nie dość, że najbardziej niedopracowane, to na dodatek mają najwięcej bugów, no może tylko Po Zmroku ma więcej bugów niż WP. Nie wiem jak Ci pomóc, bo pozostaje już tylko skorzystać z modów. Najlepiej jest ściągnąć sobie NRaas Master Controllera, oczywiście ROBIMY KOPIĘ ZAPISU. Następnie klikamy na ratusz bądź komputer (nie Simia) i wybieramy NRaas\Master Controller. Z okienka wybieramy Miasto a dalej "Resetuj wszystko". Najlepiej to zrobić na pauzie. Włączamy czas dopiero po potwierdzeniu przez moda, że "tyle i tyle" obiektów zresetowano. Czasami, jeśli jest jakiś poważniejszy błąd, to powinno to pomóc. Tym modem można też dodawać Simów do aktywnej rodziny, oraz wybierać relacje, jakie mają być pomiędzy Simami. Czyli możesz ich sztucznie hajtnąć ponownie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2011, 09:35   #386
Karel13

Co się stanie, kiedy dziecko, które ma wymyślonego przyjaciela zamieni się w nastolatka? Czy WP też dorośnie?
Karel13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2011, 10:28   #387
mysia450

Jak wstawić parcelę plac zabaw bo w tych siatkach nie ma 40x30?
mysia450 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2011, 10:38   #388
Mrufka

Cytat:
Napisał mysia450 Zobacz post
Jak wstawić parcelę plac zabaw bo w tych siatkach nie ma 40x30?
No to wybierz wieksza siatke, a potem zmien typ parceli na Duzy Park, wtedy wstawisz.
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2011, 11:12   #389
FakeYourDeath

Cytat:
Napisał Karel13 Zobacz post
Co się stanie, kiedy dziecko, które ma wymyślonego przyjaciela zamieni się w nastolatka? Czy WP też dorośnie?
tak,wp tez dorosnie
stare 16.06.2011, 12:51   #390
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

A jeżeli dziecko dorośnie do wieku Młody dorosły. ??

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania