Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 26.05.2008, 21:46   #1
Fiorella

Reputacja: 10
Domyślnie Samanta

OTO MOJE PIERWSZE FOTOSTORY NA TYM FORUM

ODCINEK 1

Przedstawienie postaci:

To są Tom i Jane. Tom teoretycznie ma firmę zajmujacą się prawem. Jane nie pracuje, ponieważ Tom zarabia na tyle dużo, że nie musi. Mają nastoletnią córkę Samantę. Są szczęśliwi, przymajmniej tak się wydaje.

To jest Samanta. Jest nieśmiała, nigdy nie starała się modnie ubierać i malować do szkoły. Właśnie skończyła gimnazjum i teraz przeniosła się z rodzicami do innego miasta i do szkoły, gdzie żadni z jej dawnych przyjaciół nie chodzą. Lecz miała iść tam dopiero w październiku. Ma bardzo dobre kontakty z rodzicami, mimo iż mama to jej całkowite przeciwieństwo, a tata jest bardzo zapracowany.

POCZĄTEK:

Wreszcie dojechali. Samanta nie była szczęśliwa widząc nowy dom. To znaczy może i dom był ładny, ale trudno jej było przyzwyczaić sie do nowego otoczenia. Od razu powiedziała to rodzicom. Nie byli zachwyceni. Cieżko minął jej ten dzień, w nocy nie mogła zasnąć.

Rano jedząc śniadanie z rodzicami spytała:
- Mamo czy daleko mam stąd do szkoły?
- Wiesz, myślę, że aż tak daleko to nie jest... - odpowiedziała Jane
- Rano mogę cię podwozić do szkoły, mam po drodze do pracy, ale po południu to raczej będziesz musiała wracać sama chyba, że mama po ciebie przyjedzie... - i tu Tom spojrzał na Jane
- Myślę, że tak zrobię, a teraz się pospieszcie - szybko odpowiedziała Jane

W szkole Samanta usiadła w ostatniej ławce i rozglądała sie po sali. Dzwonek rozpoczął lekcje. Weszła nauczycielka.
- Widzę, że mamy w klasie nową uczennicę. Przedstawiam wam Samantę Brown. - powiedziała - dobrze, a teraz otwieramy zeszyty.
Jako tako minęło Samancie to 45 minut. Wszyscy się na nią dziwnie patrzyli przez całą lekcję.

Na przewie podeszły do niej trzy dziewczyny.
- Witaj, ja jestem Andrea, to jest Mandy - wskazała na dziewczynę z czarnymi włosami - a to Ana - skończyła mówić dziewczyna z blond lokami
- Jesteśmy jedynymi dziewczynami w tej klasie - wtrąciła Mandy.
Po dalszej rozmowie Samanta wywnioskowała, że są to takie laleczki, które potrafią gadać tylko o ciuchach i kosmetykach. Mimo to postanowiła się z nimi zaprzyjaźnić. Zrozumiała, jednak, że póki nie zmieni wyglądu i nie zacznie się malować nici z tego zamiaru.

Po szkole przyjechała po nią mama. Samanta miała cały czas zaprzątnięte myśli tym jak zmienić wygląd. W głębi serca chciała takich zmian, ale nie była na tyle odważna by je zrealizować. Teraz nadażyła sie ku temu okazja i postanowiła ją wykorzystać.

Mam nadzieję, że się podobało. Niedługo postaram się dać następny odcinek.
EDIT: Przepraszam za to ostatnie zdjęcie, że dziewczyna była w innym ubraniu ( pomyliłam zdjecia - takie fau pax na początek, masakra ). Mam nadzieję, że w nastepnych odcinkach nie zdarzy mi się coś takiego. Postaram się robić lepsze zdjęcia, zastosuję się do waszych porad. Dziekuję za oceny. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Fiorella : 27.05.2008 - 11:06
Fiorella jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania