Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.07.2007, 10:11   #31
Aleks
Guest

Domyślnie Odp: Wymarzone dodatki

Mam jeszcze jeden pomysł, objawienie ze snu . Więc śnił mi się dodatek: "Wędkarze". Dopełnienie do CPR. Była tam łódź, pomost, nowe dania z ryb, pieczone 'szaszłyki' z owoców morza, ubrania nowe: rybaczki, kalosze wędkarskie i różne tego typu rzeczy do wędkowania, meble nawiązujące do morza i ryb. Może nie jest to mój specjalnie wymarzony dodatek, ale pewnie niektórym by się spodobał. Był jako minipack :smirk: .
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.07.2007, 21:52   #32
magda1984

Reputacja: 10

Fajny byłby mini dodatek albo nawet pełen dodatek : Używki
Alkohol,papierosy,narkotyki..i wszystko co z tym związane...
Byłyby większe problemy z nastolatkami...i dorosłymi..nowe zawody ??

A najbardziej chciałabym minipack o którym juz mówiliście czyli dodatki dla dzieci- bobasków.
I zeby zostały np dodane wakacje w szkole.

A może by tak spisać nasze pomysły, poddać jakiejś ankiecie i wysłać do Eagames ... może by wzieli pod uwagę potrzeby klientów
magda1984 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2007, 08:21   #33
Gootek
Guest

Excl Tytuł: The Sims 2: W zdrowiu i chorobie - akcesoria.

Może to trochę psychiczne, ale chciałbym dodatek dotyczący...hmmm... śmierci i chorób. Tytuł: The Sims 2: W zdrowiu i chorobie - akcesoria.

Bo - prawdę mówiąc - jest niewiele sposobów na zabicie sima : . W moim dodatku byłoby ich o wiele więcej - np. ludzik mógłby spaść z dachu, zostać pobitym na śmierć, zagryziony przez psa ( wyobrażacie sobie taka opcje : zgań za -> zagryzienie sima: Mortimier" ) zginąć w pracy (np. gdy jest policjantem), zostać rozjechanym przez taksówkę/ samochód służbowy, wpaść do studzienki z szambem, zostać zagryzionym przez głodnego niedźwiedzia... jest wiele możliwości. Oczywiście po takim wypadku przyjeżdżałaby policja, robiła dochodzenie itp.

Oczywiście - w grze zaimpletowanoby silnik HAVOK, dzięki niemu simowie realistycznie upadaliby, tracili głowy itp. Pełen system obrażeń

Rzecz jasna - przydałby się szpital, karetki itp (oczywiście możliwość zbudowania własnej kliniki, zakładu pogrzebowego, publicznego cmentarza, ośrodków rehabilitacyjnych, sanatoriów, zakładów karnych, więzień i czerpania z nich kasy itp. )

Nowe opcje :
-ZABIJ! -> pobij na śmierć/ zadźgaj nożem/ zadźgaj nożyczkami/ ugotuj/ poszczuj psem - możesz pójść za to za kratki
-tresuj -> wytresuj zwierzaka o imieniu Pitbul na mordercę - to chyba jasne

Nowe przedmioty:
1)Kosa (najtańszy model - 45 simoleonów; kosa deluxe - ze światełkami i miernikiem- 90 simoleonów)
2)drewniana szubienica
- dla dorosłych -> wykonaj egzekucje na simie-> Mortimier
-dla dzieci -> baw się
3)nowe samochody, czołgi, łodzie podwodne, jetpacki oraz nowa opcja -> rozjedz sima -> Don
4)biżuteria, tatuaże
5)broń (począwszy od noża kuchennego,microSMG i Tec9, poprzez AK-47 i M-16, a skończywszy na minigunie i pazerfauscie)
6)nowe style budowania - teraz możesz zbudować własną rzeźnię, salę tortur, mauzoleum
7)krzesło elektryczne, stos (możliwość zrobienia własnego, o ile masz dodatek FARMA ) i gilotyna (w dwóch wersjach - retro - rewolucja francuska oraz modern - czyli współczesna, elektroniczna wersja)
8)szafa na zwłoki ( można w niej ukryć nielubianego sąsiada, ewentualnie teściową)
9)nowe akwarium, w którym można utopić sima
10) 5 nowych rodzajów trumien ( w tym jedna deluxe z lampkami choinkowymi w środku)
11)maszyny tortur np. krzesło czarownicy, przypalanie rozżarzonym węglem, rozciąganie, łoże z igłami (i opcja "odpręż się" ; "postaraj się o dziecko"... auć! )

Nowa aspiracja: Zostać ostatnim simem na świecie

Nowe ciuchy i makijaże: garnitur a la Hitman, maska kata na twarz, barwy wojenne, hełmy ( taki garnek na łbie dodawałby simowi więcej HP )

No i nowe kariery :

1)śmierć. Sim zaczynałby jako "Początkująca kostucha", przez "Ostatni żniwiarz" a kończył na "Mrocznym kosiarzu".
2) seryjny morderca (najwyższy poziom "HITMAN")
3) kat
4) rehabilitant

Nowe usługi: "Seryjny morderca" - już za 10 tys. simoleonów możesz pozbyć się nielubianego sąsiada.

Nowa okolica : Mrokowo Zgniłe ( coś na wzór Abrakadabrowa z jedynki)

Nowy kanał w telewizji:Crime Stories of Kwitnące Wzgórza/Miłowo/Dziwnowo/ Werona

Zawsze dziwiło mnie - czemu tylko od simowie od nastolatków wzwyż, mogą umierać. Dlaczego dzieci są nieśmiertelne?

Ograniczenie wiekowe: 118+ i pisemna zgoda obojga rodziców

A tak na serio : fajne są te pomysły o farmie i własnym zespole. No i używki. Wyobraźcie sobie taką opcję : Lecz kaca -> (wybór kacy) -> np. kac grzechotnik
( gdy odwracasz głowę , mózg stoi w miejscu). Jakby co -jestem abstynentem i bynajmniej nie psychopatą...

<ale się rozpisałem>

Ostatnio edytowane przez Gootek : 16.07.2007 - 09:47
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2007, 09:19   #34
Sensiqúe
Guest

Domyślnie Odp: Tytuł: The Sims 2: W zdrowiu i chorobie - akcesoria.

Cytat:
Napisał Gootek
Może to trochę psychiczne, ale chciałbym dodatek dotyczący...hmmm... śmierci i chorób. Tytuł: The Sims 2: W zdrowiu i chorobie - akcesoria.

Bo - prawdę mówiąc - jest niewiele sposobów na zabicie sima : :P . W moim dodatku byłoby ich o wiele więcej - np. ludzik mógłby spaść z dachu, zostać pobitym na śmierć, zagryziony przez psa ( wyobrażacie sobie taka opcje : zgań za -> zagryzienie sima: Mortimier" :P) zginąć w pracy (np. gdy jest policjantem), zostać rozjechanym przez taksówkę/ samochód służbowy, wpaść do studzienki z szambem... jest wiele możliwości. Oczywiście po takim wypadku przyjeżdżałaby policja, robiła dochodzenie itp.

Oczywiście - w grze zaimpletowanoby silnik HAVOK, dzięki niemu simowie realistycznie upadaliby, tracili głowy itp. Pełen system obrażeń

Rzecz jasna - przydałby się szpital, karetki itp (oczywiście możliwość zbudowania własnej kliniki, zakładu pogrzebowego, publicznego cmentarza, ośrodków rehabilitacyjnych, sanatoriów, zakładów karnych, więzień i czerpania z nich kasy itp. )

Nowe opcje :
-ZABIJ! -> pobij na śmierć/ zadźgaj nożem/ zadźgaj nożyczkami/ ugotuj/ poszczuj psem - możesz pójść za to za kratki
-tresuj -> wytresuj zwierzaka o imieniu <imię> na mordercę - to chyba jasne

Nowe przedmioty:
1)Kosa (najtańszy model - 45 simoleonów; kosa deluxe - ze światełkami i miernikiem- 90 simoleonów)
2)drewniana szubienica
- dla dorosłych -> wykonaj egzekucje na simie-> Mortimier
-dla dzieci -> baw się :P
3)nowe samochody, czołgi, łodzie podwodne oraz nowa opcja -> rozjedz sima -> Don
4)biżuteria, tatuaże
5)broń (począwszy od noża kuchennego,microSMG i Tec9, poprzez AK-47 i M-16, a skończywszy na minigunie i pazerfauscie)
6)nowe style budowania - teraz możesz zbudować własną rzeźnię, salę tortur, mauzoleum
7)krzesło elektryczne i gilotyna (w dwóch wersjach - retro - rewolucja francuska oraz modern - czyli współczesna, elektroniczna wersja)
8)szafa na zwłoki ( można w niej ukryć nielubianego sąsiada, ewentualnie teściową)
9)nowe akwarium, w którym można utopić sima
10) 5 nowych rodzajów trumien ( w tym jedna deluxe z lampkami choinkowymi w środku)
11)maszyny tortur np. krzesło czarownicy, przylanie, rozciaganie, łoże z igłami (i opcja "odpręż się :P )

Nowa aspiracja: Zostać ostatnim simem na świecie :P

Nowe ciuchy i makijaże: garnitur a la Hitman, maska kata na twarz, barwy wojenne, hełmy ( taki garnek na łbie dodawałby simowi więcej HP :P)

No i nowe kariery :

1)śmierć. Sim zaczynałby jako "Początkująca kostucha", przez "Ostatni żniwiarz" a kończył na "Mrocznym kosiarzu".
2) seryjny morderca (najwyższy poziom "HITMAN")
3) kat
4) rehabilitant

Nowe usługi: "Seryjny morderca" - już za 10 tys. simoleonów możesz pozbyć się nielubianego sąsiada.

Zawsze dziwiło mnie - czemu tylko od simowie od nastolatków wzwyż, mogą umierać. Dlaczego dzieci są nieśmiertelne?

A tak na serio : fajne są te pomysły o farmie i własnym zespole. No i używki. Wyobraźcie sobie taką opcję : Lecz kaca -> (wybór kacy) -> np. kac grzechotnik
( gdy odwracasz głowę , mózg stoi w miejscu). Jakby co -jestem abstynentem i bynajmniej nie psychopatą...

<ale się rozpisałem>

W jakichś 5% popieram :P A pozostałe 95%... idź sobie pograj najpierw w jakiegoś FPS'a, a potem weź sobie coś ekonomicznego. O, polecam Ci Postala 2, tam zabijesz praktycznie wszystkim i każdego.. Ideą simsów nie jest fabuła a'la Postal 2 i wszelkie FPS'y.

Ostatnio edytowane przez Sensiqúe : 16.07.2007 - 09:22
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2007, 09:31   #35
Gootek
Guest

Domyślnie Odp: Tytuł: The Sims 2: W zdrowiu i chorobie - akcesoria.

Cytat:
Napisał Sensiqúe
W jakichś 5% popieram A pozostałe 95%... idź sobie pograj najpierw w jakiegoś FPS'a, a potem weź sobie coś ekonomicznego. O, polecam Ci Postala 2, tam zabijesz praktycznie wszystkim i każdego.. Ideą simsów nie jest fabuła a'la Postal 2 i wszelkie FPS'y.
Wiem, wiem... jakby co nie pisałem tego na serio . A Postal 2 czy Manhunt - co tu kryć - to raczej gry prymitywne. Lepsze jest BloodRayne .

Swoją drogą - czym to jest te 5%, które popierasz?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2007, 09:35   #36
Sensiqúe
Guest

Cytat:
W moim dodatku byłoby ich o wiele więcej - np. ludzik mógłby spaść z dachu, zostać pobitym na śmierć, zagryziony przez psa ( wyobrażacie sobie taka opcje : zgań za -> zagryzienie sima: Mortimier" ) zginąć w pracy (np. gdy jest policjantem), zostać rozjechanym przez taksówkę/ samochód służbowy, wpaść do studzienki z szambem... jest wiele możliwości.
właśnie to, co wyżej. Więcej takiej przypadkowej śmierci czy okaleczeń, ale nie okrutnej do stopnia wbijania komuś nożyc w oczy I fakt pobytu w szpitalu, ale w moim pojęciu by nie było to przesadnie rozbudowane. Po prostu Sim by zniknął z domu na parę dni, bo był by w szpitalu czy klinice :smirk:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.07.2007, 20:57   #37
bartek0101
Guest

Fajne sa te dodatki wszystkei ale za bardzo nei sa rozbudowane chcialbym zeby nie tylko wydawano nowe meble itp ale takze funkcje i zawody....przeciez mozna sobie rzeczy posciagac...zawody takze ale mogliby wymyslec jakeis ciekawe nauczyciel,i apre tam takich
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2007, 08:56   #38
magda1984

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał bartek0101
mogliby wymyslec jakeis ciekawe nauczyciel,i apre tam takich
Zawód nauczyciel jest
Tylko nie pamiętam w których dodatku bo mam wszystkie
magda1984 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.07.2007, 11:06   #39
martola
Guest

Smile Odp: Wymarzone dodatki

Chciałabym żeby były nowe fryzury !!! i Modne ciuchy
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.12.2007, 16:41   #40
martusia_re2
Guest

Ja bym chciała dodatek "szpital" żeby można było jeździć do szpitala i były by nowe obrażenia. Albo że np. poród jest w szpitalu itp )
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania