Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.07.2011, 19:48   #451
NygaOfLife
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał shan Zobacz post
A czy próbowałaś postarzeć ją jeszcze o jedną grupę wiekową? Albo za pomocą modu NRaas, edytuj ją w trybie tworzenia sima. Czyli zamień ją w dorosłą wyjdź, znowu wejdź i z powrotem w nastolatkę...
No właśnie nie mogę wejść w CAS...;/ Zaraz dam screeny jak to wygląda.

Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.07.2011, 11:56   #452
Linda

Reputacja: 10

Bardzo proszę o pomoc. Moja rodzinka Dara postarała się o małą simkę, która jest niemowlakiem. Po kolejnym włączeniu gry jej zielony kwadracik jest bez wizerunku. Rodzice nie mają jej w kontaktach. Mała Franceska tylko leży w łóżeczku i nic nie robi (np. nie płacze). Rodzice nie mogą nic z nią zrobić (pokazuje się brak interakcji). Próbowałam już wielu sposobów jakie znalazłam na forum. Wczytywałam grę z poprzedniego zapisu, wczytywałam bez zawartości zmodyfikowanej, próbowałam kodem resetować simkę (wtedy wyskakuje błąd nieznana komenda). Ogólnie gra widzi Franceskę, gdy próbowałam przeprowadzić rodzinę była w simach do wyboru. Ale rodzice jej nie wzięli, tylko gra napisała, że opiekunka ją zawiezie. W nowym domu była opiekunka ale dziecka brak. Czy ktoś może mi pomóc?
Linda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2011, 12:11   #453
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Myślę, że z pomocą przyjdzie Ci Nraas Master Controller. Kiedy wgrasz tego moda uruchom grę, kliknij na ratuszu miasta, wybierz Nraas>Master Controller>Miasto>Reset. Powinno pomóc, ale nie gwarantuję.
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2011, 12:44   #454
Linda

Niestety spowodowało to tylko, że zielone okienko simki zrobiło się żółte. Muszę stworzyć nową rodzinkę bo tą już bym nie maiła serca grać.
stare 29.07.2011, 12:46   #455
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Linda - okienko zrobiło się żółte ponieważ nastrój simki się pogorszył. Może użyj kodu testingcheatsenabled true kliknij z wciśniętym shiftem na simkę i wybierz opcję 'przenieś do następnej grupy życiowej'. Simka stanie się małym dzieckiem i może pozbędziesz się problemu
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2011, 12:59   #456
Chatoyant

albo spróbuj z The Overwatch'em.
Cytat:
Napisał ilona Zobacz post
The Overwatch przywraca zaginionych simow http://www.the-isz.com/nraas/index.php?topic=935.0
Chatoyant jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2011, 13:10   #457
Linda

Gingers: Niestety simka mi się po prostu nie zaznacza. Kursor jej nie widzi.
Chatoyant: Czy przywróci mi sima którego zabrała opieka społeczna? W końcu mi dziecko zabrali.

Udało mi się. Jeśli ktoś jest ciekawy to: po prostu zrobiłam kopię rodziny i wprowadziłam do innego domu w Dolinie Słonecznej. A tam dziecko jest Co prawda straciłam kontakty ale mam moje dziecko.
Dziękuję wszystkim, którzy chcieli mi pomóc.

Ostatnio edytowane przez Linda : 29.07.2011 - 13:24
stare 29.07.2011, 14:20   #458
tybalt
Guest

Excl Problem ze zrobieniem zdjęć przez sima

Zawsze gdy klikam na aparat i wybieram zrób zdjęcie to gdy je zrobię , to wyłącza się tryb robienia zdjęć ale sim nic nie chce zrobić, ciągle ma w lewym górnym rogu ikonkę aparatu, której nie mogę zamknąć, i tak jest za każdym razem. I za każdym razem muszę używać reset sim, a wybrałem karierę fotografa. Zna może ktoś przyczynę zacinania się go?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2011, 15:06   #459
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Problem ze zrobieniem zdjęć przez sima

Cytat:
Napisał tybalt Zobacz post
Zawsze gdy klikam na aparat i wybieram zrób zdjęcie to gdy je zrobię , to wyłącza się tryb robienia zdjęć ale sim nic nie chce zrobić, ciągle ma w lewym górnym rogu ikonkę aparatu, której nie mogę zamknąć, i tak jest za każdym razem. I za każdym razem muszę używać reset sim, a wybrałem karierę fotografa. Zna może ktoś przyczynę zacinania się go?
To błąd związany z dodatkiem Pokolenia. Nie można zrobić zdjęcia, jak się ma jakąś okazję
stare 30.07.2011, 09:34   #460
Hizaki
Guest

Domyślnie Zepsuty dodatek

Witam, wcześniej za radą pewnego użytkownika by naprawić grę kupiłem dodatek, a dokładniej akcesoria "Miejsce życie", ale niestety pojawił sie problem. Dokładniej, płyta jest uszkodzona, tzn. podczas instalacji wyskakuje komunikat, że taki i taki plik na dysku E (czyli na płycie) jest uszkodzony. Dodatku nie zwrócę, bo nie mam paragonu, więc będę musiał kupic po raz drugi to samo, ale zastanawia mnie, czy ktoś również miał podobny problem, czy może tylko moja płyta okazała się wadliwa? Bo jeśli tak, to chyba sobie daruję i kupię inny dodatek, bo na uszkodzony nie chcę znów trafić.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania