Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.05.2011, 13:23   #461
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Fajne te wasze historie Inspirują mnie

Rodzina Fusco
Odcinek 5

Fabricio, za swoje punkty szczęścia życiowego kupił sobie simbota. Jego głównym przeznaczeniem było sprzątanie domu:

Niefortunnie, popsuł się kilka dni później, a ja stwierdziłem, że nie jest mi potrzebny kolejny sim[bot] to kierowania i go usunąłem.

Za to Felicia podjęła pracę detektywa. Kiedy mąż na emeryturze, kobiety robią karierę!

W międzyczasie podrosła też Alyson... Teraz czela na nią masa szkolnych obowiązków i zmartwień

Jednak nie to było najważniejszym wydarzeniem dnia. Otóż... zmarł Fabricio. Głowa rodziny odeszła ze starości, właśnie wtedy, kiedy opanował prawie 10 punkt majsterkowania! Felicia długo prosiła śmierć by zostawiła ich w spokoju, jednak to na nic! Felicia przegrała w szachy jednocześnie oddając jej męża w ręce śmierci...

Wszyscy bardzo to przeżyli...

Co teraz zrobią? Czy poradzą sobie bez niezawodnego majsterkowicza? Kto naprawi kran, wannę...? Odpowiedzi na te pytania nie były proste...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.05.2011, 14:16   #462
eyvee

Reputacja: 10

He he fajowo sie za tymi krzakami chowa xD Kto naprawi kran, wanne xDD usmialam sie, dobre. Fjanie, ze inni tez wstawiaja swoje simowe fotki z zycia )

To teraz kolejna pora zdjec z rodzinki Paterson.

Trunks i Julia spotykali sie dalej po zakonczeniu szkoly.

Pewnego ranka Trunks zaprosil Julie na spacer i zaproponowal jej wspolne chodzenie. Normalnie maja zaplon xD

Julia odpoczywa czytajac swoja ulubiona ksiazke w salonie.

Chcac zrobic niespodzianke na urodziny Julii, Trunks oswiadczyl sie jej w miejscu gdzie sie poznali

Nie czekajac dlugo pobrali sie w przytulnym miejscu, zdala od tlumow i plotkarzy.

Jako, ze Miguel zostal slawnym bohaterem miasta, rodzina miala na swoim koncie niemala sumke - wzieli swoje oszczednosci i kupili nowy dom w nowoczesnym stylu przy plazy.

Miguel przy sniadaniu - dom jest ogromny i Miguel musi sie do tego przyzwyczaic, a pamieta jak jeszcze z matka mieszkali w malutkim wynajmowanym domku na wsi...

Julia miala teraz idealny widok na niebo - teleskop to jej druga ''prawa reka".

A Miguel dalej ratuje simow z pozarow - z dziecmi przynajmniej ma mniej problemow, na plecy i zalatwione, zas dorosli...panikuja, ze szkoda gadac.

Trunks dostal kilku wskazowek od tescia i wzial sie za remont domu - chcial stac sie zlota raczka.

Pierwsza noc ukochanych...Trunks wstaje wczesnie wypoczety jak nigdy

Trudno sie dziwic jak w nocy "to i owo" sie dzialo ^^...

Miguel przeprowadza z corka Julia powazne rozmowy o doroslym zyciu.

Jeden z wieczorow - wszyscy odpoczywaja, Julia uczy sie nowych przepisow, zas Miguel gra na swojej ukochanej perkusji.

Trunks jak zawsze wczesnie wstaje, by dbac o swoja kondycje i trenowac cialo.

Julia oglada telewizje spogladajac na cwiczacego Trunksa, nie chcac mu przeszkadzac zaczekala do wieczora...

...a wieczorem dwojka golabkow odwiedzila klub "Jasnote" i nie chcac czekac, az ich hormony wybuchna okazali sobie milosc w windzie xD Nie obylo sie bez plotek w miescie...hehe

Niby taki przystojny i ponetny facet, a glowe do babelkow to ma slaba

Dziewczyna uwielbiala popijac swoj ulubiony truskawkowy drink w barze...

...oraz tanczyc na parkiecie wsrod laserow i kolorowych swiatel

Ostatnio edytowane przez eyvee : 20.05.2011 - 14:19
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.05.2011, 18:35   #463
Saheli019
Guest

Widzę ,że się coś rudzyło tak więc i ja wstawie pare zdjęć. Nazbierałóo mi się sporo,ale będe wrzucała porcjami,żeby nie zawalić odrazu wątku.

Anie jak ty to robisz,że ci mody działają? Ja co wgram to nie działa, w dwójce było łatwiej...Gdyby nie to,że daleko mieszkasz wziełabym laptop pod pachę i blachę pysznego ciasta i bym sie przejechała do ciebie byś zrobiła mi pożadek w folderze i wgrała mody

Pewnego dnia do słonecznego Sunset Velley sprowadziła sie niejaki Charlie Bloom-artysta,flirciaż i dusza towarzyska,który marzył o zostaniu sławnym stylista. Do tej pory mieszkał w Bridgeport ale wysoka konkurencja w wymarzonym zawodzie i ciasna kawalerka dzielona z flejowatym kumplem zmusiły go do wyprowadzki.
W SV szybko się zaklimatyzował. Wynajął pokój u grupki wpółlokatowór, zatrudnił się w miejscowym salonie piekności (gdzie szybko zdobył serca klijentek) gdzie bardzo szybko awansował.

Poznał też piekną Molly Frinch(czy jak jej tam),która samotnie wychowywała nastoletnią córkę. Oczywiście zaczeli się ze sobą spotykać.

Molly nalegała by Charlie sie do niej wprowadził,ale myśl,że miałbym mieszkać z czterema kobietami troche go przerażała,dlatego wolał zostać w swoim wynajętym pokoju.

Któregoś dnia w lokalnej gazecie znalazł ofertę srzedarzy domu. To byłoby idealne rozwiązanie,lecz niestety nie było go stac na niego. Jak sie pózniej okazało domem zainteresowała się również śliczna Ariel Brook,która rok wcześniej sprowanieła sie do SV z Twinbrook.

Ariel i Charlie nie przypadli sobie do gustu. Ona wolała mężczyzn w mundurach,silnych i napakowanych więc uważała Charliego za zniewieściałego. On zaś stwierdził,że Arile ma zbyt cięty język i jest mało kobieca. Jednak oboje pragneli kupić dom więc poszli na ugodę i kupili go na współkę. Jak dobrze,że w domu sa 3 sypialnie i dwie łazieki.

Młodzi oczywiście trzymali dystans. Ariel gotowała, Charlie zaś sprzątał.

Któregoś dnia, do Charliego,który był w pracy zadzwoniła Molly i oświadczyła,że jest w ciązy OO. Po 9 ( ) miesiącach urodziłą ślicznego syna,któremu nadała imie Gerlad( ok komputer mu takie nadał). Charlie był dumnny z syna i chciał by Molly z nim zamieszkała (wszak trzecia sypilania jest pusta,więc Gerlad miałby swój pokój),lecz Molly zwlekała z tą decyzją tłumacząc się,że Sandi-jej córka nie może zostac sama...Ale czy napewno tylko o to chodziło???

Wiem na razie tak bez ładu i składu. Postaram się trochę zebrać wszystko do kupy wrzucić więcej zdjęć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.05.2011, 21:32   #464
anie_1981

Heh. Fajne zdjęcia. I ja się może powtarzam (oj powtarzam, powtarzam), ale ja niczego nadzwyczajnego nie robię, że mi mody działają... Poradnik napisałam dokładnie tak jak ja robię... i niektórym po tym poradniku (głównie po zastosowaniu się do niego) mody już działają! No a niektórym nie... Ja teraz ściągnęłam z mts zestaw mebli do dziecinnego i taka piłka plażowa mi się nie chce pojawić w katalogu. Ale rzadko mi się zdarza jakiś mod czy dodatek, którego nie ma w grze. No nie wiem, może mój komputer się we mnie zwyczajnie zakochał...

Tutaj przyszła mama czyta, a tacie się nie chce...

A tu już dzieciak, nie pamiętam jak nazwałam. W tle człapie tata.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.05.2011, 15:45   #465
eyvee

No temat sie rozkreca ;D co to bedzie jak wejda pokolenia hehe

Meskie pogadanki w jacuzzi ^^ no tak faceci sie lenia, a Julia zajmuje sie domem....

A tutaj Trunks w calej swojej okazalosci - jako nastolatek mial troche pulchna buzke, teraz juz gorace ciacho z niego

Julia majac dosyc siedzenia w domu przeszla sie na spacer po miescie.

Wspolna gra w pilkarzyki - troszke zabawy sie nalezy Korzystaja poki nie zaczna chodzic do pracy...

Centrum naukowe w Sunset bylo bardzo wdzieczne za informacje, ktore Julia im przekazywala.

Julia cos ostatnio czesto zle sie czula i wszystko ja bolalo...no no no...chyba wiadomo co sie stanie

Julia gdyby nigdy nic czytala sobie ksiazke, zas Trunks podejrzewal swoje po ostatnim zachowywaniu sie Julii

Okazalo sie, ze Julia jest w ciazy. Po wizycie u ginekologa oznajmila ojcu, ze zostanie dziadkiem. Miguel byl uradowany, ze bedzie mial wnuki

Trunks chcac odciazyc zone z obowiazkow domowych wzial sie za domowe porzadki wraz z sprzataczka Byl taki balagan, ze w dwojke ledwo co wyrabiali xD

Pewnej nocy przybyl zlodziejaszek, lecz Miguel byl czujny w nocy <jak zawsze> i wygral bojke z nieproszonym gosciem....zlodziej okazal sie przyjacielem Miguela...no coz...ale mi przyjazn..

Trunks nie spoczywal na laurach - trenowal i trenowal chcac byc najlepszy w sztukach walki.

Julia w czasie ciazy byla niekiedy az nadto "milusinska" i polubila nagle wszystko co puchate, slodkie i mieciutkie

Nawet ciaza nie przeszkadzala jej w odkrywaniu nowych wynalazkow. Niestety gdy ja Trunks zlapal na tym zamknal garaz na klucz, nie pozwalajac jej w tym stanie robic takich rzeczy.

Wspolna gra w szachy w oczekiwaniu na dziecko.

No i sie zaczelo - Julia zaczela rodzic. No a faceci jak faceci....panikowali jak zawsze przy porodzieD

No i urodzily sie trojaczki <wkoncu jeeeeee!!!! ;D ;D> : trzy dziewczynki - Wendy, Risa i Carla.

Julia gotujaca posilek - zajmowanie sie dziecmi, sprzatanie i gotowanie. Ciezko ma, ale jakos daje rade z pomoca Trunksa i ojca.

Na szczescie mezczyzni w domu okazali sie wyrozumiali i pomagali w opiece nad dziewczynkami. Julia mogla sobie od czasu do czasu odpoczac w jacuzii...

Julia bawi sie z mala Carla - no i oczywiscie z kolejna dwojka tez A planuja kolejne O.O

Miguel stal sie emerytem! Ale nie przechodzi na emeryture...bez niego cale miasto splonie przez malointeligentych mieszkancow Sunset...trzeba byc ciagle w gotowosci T.T A jeszcze niedawno pamietam jak byl malym brzdacem na rekach Emmy....jak ten czas leci ^^

Ostatnio edytowane przez eyvee : 21.05.2011 - 15:47
stare 21.05.2011, 16:40   #466
Gio

Reputacja: 15

Ok, znowu ja Naprawdę mnie inspirujecie. Zjawisko to powinien opisać jakis uczony czy ktoś

Rodzina Fusco
Odcinek 6

Alyson odkryła w sobie duszę artystki. Poczuła w sobie potrzebę tworzenia i... zabrała się do malowania.

A oto jej pierwszy wytwór, dumnie prezentujący się w jej pokoju:

Jeden z wielu sennych dni w Twinbrook. Fuscowie się jednak to tego już przyzwyczaili

Felicia rozwijała swoją karierę.
Nie ma to jak zostawić samochód na podjeździe kogoś, do kogo domu ma się właśnie włamać

I grzebanie w śmietniku- strasznie stresujące

Zacząłem też przebudowę ich baraku docelowo mając na mysli cos w kształcie domu. Niestety- brakło mi środków i ostatecznie zamieszkali w czymś, co nie przypomina ani baraku, ani domu :

Dobrze, że chociaż mają się gdzie wysiusiać, wykąpać i przespać No i nawet lodówka jest! A to wszystko wina tych szafek za 600$ sztuka...
Oczywiście zamierzam domek dokończyć, jak tylko Felicia trochę zarobi (nie lubię grania na kodach).

Kobitka wzięła się więc w garść i rozwiązywała po dwie sprawy dziennie! Podczas prowadzenia jednej z nich spotkała kogoś bardzo miłego, pod postacią przystojnego młodzieńca. Od razu wpadł jej w oko, zdawała sobie jednak sprawę, że jest już trochę za stara. Tak czy siak musiała do niego podejść i przeprowadzić wywiad. I w tej chwili zrozumieli, że są sobie przeznaczeni...

Tylko.... że Fabricio zmarł zaledwie parę dni wcześniej. Czy naprawdę powinna popadać w nowy związek? Felicia była rozdarta na dwie połówki. Czekać aż minie trochę czasu i się zestarzeje, czy może spróbować zacząć od nowa póki ma na to czas?
stare 21.05.2011, 17:06   #467
anie_1981

No to moja kolej. Cóż, nie chce mi się liczyć, ale chyba mam już 6 pokoleń... No i niestety ale seniorzy się już wykruszają. Chcę zrobić remont cmentarza. Do tej pory wszystkie groby Klanu trzymałam na podwórku Kostki Cukru. To tam wszystko się zaczęło. Ale nie bardzo jest je gdzie trzymać, zajęły pół podwórka. Muszę je powynosić na cmentarz, ale zanim, to chcę na nim trochę posprzątać. Jest sporo grobów, ale niektóre to te atrapy, które doszły w WP. Cmentarz w Bridgeport mi się podoba, jest duży i ładny (jak na cmentarz). Dlatego nie zrobiłam tego co zazwyczaj i nie wyburzyłam go, wstawiając własny "Wielki Cmentarz". Trzeba na nim tylko trochę "kobiecej ręki"...

Mały występ w piwnicy. Perkusja: Johnny, kontrabas Patty, gitarka elektryczna Jeanette, klawisze Danny i gitara akustyczna Lizzy.

I nastał ten smutny wieczór... Danny i Jeanette się zestarzeli...

Obydwa małżeństwa w Jacuzzi...

Johnny z synem Erick'iem.

Erick w łóżeczku. U mnie w Klanie jest tak, że dzieci są brzydkie jak noc, ale z tego wyrastają. Już przy kilku dzieciakach tak miałam

No i Lizzy... wydoroślała...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.05.2011, 17:43   #468
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Przedstawiam wam moją simkę - Evę Fox. Eva jest pięciogwiazdkową gwiazdą oraz osiągnęła już dziesiąty poziom trzech karier: muzyki, łowcy duchów oraz aktorstwa (tak, gram na kodach ). Eva mieszkała najpierw w Sunset gdzie zaprzyjaźniła się z wieloma osobami jednak po ukończeniu kariery muzyki i łowcy duchów przeprowadziła się do Bridgeport by zdobyć sławę. Kiedy zdobyła pięć gwiazdek, osiągnęła szczyt karier aktorskiej oraz została zdradzona przez Matthewa Hamminga postanowiła powrócić do Sunset. Z góry przepraszam, za okropną jakość zdjęć.

Eva melanżuje ze swoimi przyjaciółkami - Susan Wainwright i Matildą Smart w Kujonie.

Następnego dnia Eva odwiedziła pobliski komis i trafiła na coś bardzo ciekawego - uderzenie meteorytu.

Mojej simce nic się nie stało, na szczęście. Ucierpiała tylko Monika Morris, która do tej pory chodzi tak po mieście .

Na razie tylko tyle. Qrcze zazdroszczę wam, bo u mnie w grze nie dzieje się nic ciekawego. Jakoś nie umiem grać aż tak długo jak np. Anie. Trzy pokolenia to mój rekord :c
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.05.2011, 19:14   #469
eyvee

Hehe ja tez max to byly 3 pokolenia, ciekawe czy rodzina Paterson dojde dalej )

Tatus wniebowziety ze swoich coreczek - tulu tulu, az sie lezka w oku kreci z wruszenia ^^

Oto jedna z coreczek - Wendy

Druga coreczka - Carla

I trzecia najmlodsza - Risa

stare 21.05.2011, 19:22   #470
Saheli019
Guest

ThumbsUp Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Num jak dojda pokolenia to się fabuły u niektórych( np.u mnie) rozkręcą. Osobiście mam w planach dłuuuuugo pograć nowa rodzinka,ale życie znajac wkrótce mi się znudzi....

A wracając do mojej nowej rodzinki: Ariel jest już na 9 poziomie miksoligii.Marzy o kupnie własnego lokalu,ale jak narazie cała kasa poszła na nowy dom,który na domiar złego musi dzielić z tym typem Charlie. Ciągle się o coś kłócą. By rozładować złość Arlie sprząta swoją łazienkę.

A póżniej spotyka się ze swoim ukochanym Xanderem. Kręci ją gdy opowiada jej strażackie historię. Jak ona uwielbia silnych mężczyzn....

Tymczasem syn Charliego i Molly stał sie już dużym dzieckiem i jest podobny zdecydowanie do matki. Charlie stara się jak najczęściej widywać z synem. W trakcie pracy jeżdzi pod szkołę i odrabiają lekcje w parku, a wieczorem odwiedza syna i rozmawiają o szkole, bójkach,grach itp.

Któregoś dnia Charlie mając chwile przerwy w prace poszedł się napić do baru obok drinka energrtycznego. Traf chciał,że barmanką w barze była jego znajoma. Pogadali więc sobie,a Charlie wyznał,że coraz trudniej dogadać mu się z Molly.Znajoma poradziła mu decydujący krok.....

....więc Charlie po pracy poszedł do jubilera i wieczorem klęknął przed ukochaną,która odrzuciła pierscionek tłumacząc,że nie jest gotowa na związek.

Charlie długo sie zastanawiał czemu Molly tak szybko zmieniła zdanie,zrobiła się chłodna w kontaktach z nim i wogóle zaczeła go unikać. Prawda szybko wyszła na jaw gdy syn Charliego powiedział mu,że do mamusi przychodzi wujek L.Sekemoto. Charlie zrobił awanture Molly,ta przyznała się do miłości do Sekemoto.
Zrozpaczony Charlie wrócił do domu. Ariel,która nie przepadała za wpółlokatorem zainteresowała się jego marnym nastrojem i siłą wyciągneła od niego prawdę. Zrobiło jej się żal Charliego. Pogadali więc szczerze. Od tamtej pory patrzą na siebie przychylniej a nawet( o zgrozo!) razem się bawią.

Charlie za namową Ariel wybaczył Molly a nawet wystylizował ją na slub. Molly zasegurowała przeprowadzkę ich syna do Charliego,ale ten po namysle i rozmowie z dzieckiem stwierdził,że chłopcu będzie lepiej przy matce gdyż on narazie musi dbać o karierę (aleoczywiście regularnie odwiedza syna). Chłopiec czasmi tez wpada do domu tatusia,wtedy Ariel jako dobra ciocia robi mu rybę z frytaki i lody.
Arile rozczulił widok Charliego z synkiem więc także postanowiła założyć rodzinę. Spotkała się z Xanderem i powiedziała mu o swoich planach. Xander wystraszony zaczął się wykręcać,wtedy Ariel się wkurzyła. Wynikła z tego awantura i kochankowie zerwali ze soba....

To tyle jak na razie. Jutro dalsza część mojej durnowatej historyjki...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania