![]() |
#471 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mój problem polega na tym, że gra mi się nie chce właczyć.
![]() Robiłam tak jak zawsze robie i nic, tak nagle nie chce się włączyć, a jeszcze wczoraj grałam. Komunikat żaden nie wyskakuje. Co mam zrobic? ![]() Z góry dzięki ![]()
![]() |
|
![]() |
#472 |
|
![]()
Pewnie ściągałaś dodatki i teraz nie możesz odpalić gry?
Wejdź do folderu The Sims 2 na dysku C i wytnij wszystkie pojedyncze pliki, które masz pod folderami. U siebie zaznaczyłam je na niebiesko i jest ich tylko trzy, Ty możesz mieć więcej, także usuń wszystkie jakie będą pod tymi folderami. ![]() Gra powinna bez problemu odpalić, działa za każdym razem, kiedy naściągamy dodatków, a potem nie da rady odpalić gry ^^
![]() |
![]() |
#473 |
|
![]()
Ooo, a co te pliki robią? Ja mam aktualnie w folderze te "Accessory.cache" i "Groups.cache", a gra mi odpala. Lepiej te pliczki usuwać?
![]() |
#474 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Vaniliowa - wyszukiwarka nie gryzie, to po pierwsze.
http://forum.thesims.pl/showthread.p...915#post834915 Czytanie ze zrozumieniem też nie, no ale... @up - http://www.modthesims.info/showthread.php?t=67356 - tutaj cała dyskusja o plikach cache. Jak to jest wyjaśnione w pierwszym poście, są to (najprościej rzecz ujmując) bazy danych gry, którymi posługuje się gra. Jeśli Ci nie przeszkadzają, to zostaw, bo nawet jeśli je usuniesz, to gra i tak wygeneruje sobie nowe. A dla tych, którym pliki cache (szczególnie groups) nie pozwalają za każdym razem włączyć gry, ktoś mądry wymyślił drogę na skróty: http://sugahsplace.forumotion.net/t1...ups-cache-file ;] Ostatnio edytowane przez Liv : 28.04.2012 - 19:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
|
![]()
Rudzielec - dzięki, od razu pomogło
![]() Nowych dodatków akurat nie ściągałam ![]() Liv - następnym razem poszukam i będę bardziej uważna ![]()
Ostatnio edytowane przez Vaniliowa : 29.04.2012 - 11:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
|
![]()
Z tego miejsca pragnę podziękować rudzielcowi, dzięki której gra mi wreszcie odpaliła
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Guest
|
![]()
Ja mam pytanie, czy da się skopiować NPC z na przykład Miłowa do Jasknii Pokrzyku? Bo mam wrażenie że co otoczenie to inne NPC
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@up: Teoretycznie tak, praktycznie jest z tym trochę roboty i ja na Twoim miejscu dałabym sobie spokój
![]() LovettBon - ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Guest
|
![]()
a masz jakiś link do poradnika czy opisu jak to zrobić? Szukałam sama ale ku mojemu zdziwieniu nic nie znalazłam, dlatego zapytałam tutaj
![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
|
![]() Cytat:
Drugi sposób to "wyciągnięcie" sima z gry przez simpe i ręczne stworzenie go ze skrzyni simów i wprowadzka. Aby nasz sim stał się niekontrolowanym npcem, możemy użyć drzewka z insimenatora i wybrać opcję "remove from household> as a townie/downtownie" W sumie nie testowałam tego na dłuższą metę, bo i tak mam zasyp npców, ale przez te pare dni, kiedy moi simowie chodzili po okolicy jako npce, nie sprawiało to żadnych problemów. Jeden nastolatek nawet przyjechał ze szkoły z tak stworzoną koleżanką.
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|