![]() |
#41 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Guest
|
![]()
ale to przecież nie jest OFICJALNA WERSJA - więc imo w tej oficjalnej może być np. szybszy czas albo animacja przy wsiadaniu na rower.
no nie? ahh, ogólnie zgadzam się z Nadine. no i moj minus - moja simka ciagle przebierała sie w wizytowe - po prysznicu, przy cwiczeniu np. na bieżni itd. =/ |
![]() |
![]() |
#44 |
Guest
|
![]()
Irbis o co ci chodziło z tym ulepszeniem kompa pod grafike??
|
![]() |
![]() |
#45 |
|
![]()
Hej. Ja dzisiaj takze sprobowalam tej nieoficjalnej wersji. Zamierzam kupic oryginal,ale chcialam zobaczyc czy warto i czy w ogole mi zadziala.
Mam slabszy komputer. Laptop (1GB RAM, procek 1800MHz, grafika 128). Gra mi sie tnie troszke, obnizylam grafike, ale spodziewalam sie, ze bedzie gorzej. Nie jest az tak tragicznie. Grajac zauwazylam juz to co Was tak razi z tym wsiadaniem do taksowek. Sama nie wiem, no nie jest to zbyt realne, ale az tak bardzo mi na tym nie zalezy. Szybciej mija cala podroz. NIE PRAWDA jest, ze sim po pracy jest tak zmeczony, ze za nic sie nie wezmie. To naprawde zalezy od sima, pracy, jego charakteru ale chyba najbardziej od umiejetnosci grania w te gre. Tak, jest troszke trudniej prowadzic ich zycie, ale dla mnie to plus.Na powitanie stworzylam sobie rodzine 3 osobowa - mama, tata i corka w wieku szkolnym i idzie mi bardzo dobrze. Maja rozne cechy charakteru, co rzeczywiscie ma bardzo duzy wplyw na to co ich cieszy i czego pragna. Rodzice awansuja, rozwijaja sie, mala juz jest w liceum i jest prymusem. Nie uzywam zadnych kodow a cala rodzina ma sie dobrze. Nie prawda tez jest, ze przy trzeciej predkosci czas strasznie sie dluzy kiedy spia. Gra ma za duzo detali zeby mogla tak szybko smigac.Kiedy spia czas mija znosnie, a ja w tym czasie przegladam potrzeby simow, ich marzenia, oczekiwania, wiem jak im zaplanowac dzien i na co zwrocic uwage. Posilki przygotowuja dosc dlugo, ale nie jest to napewno za dlugo.Trudno, zeby jakies skomplikowane danie powstalo w kilka sekund. Jedza bardzo szybko, bez zbednych dyskusji jakto bylo w sims 2, gdzie zjedzenie kanapki zajmowalo im 2h. Podobaja mi sie pomysly z misjami w pracy i w szkole. Kupowanie ksiazek do nauki, kursy (codziennie ktorys kurs jest tanszy) sa bardzo przydatne. Moim zdaniem jest to bardziej realistyczne niz nauka wszystkich umiejetnosci z tej samej ksiazki jak to bywalo w sims 1 i 2. Bardzo ciekawy jest tez pomysl na recepty z przepisami. Mozna kupic nowe recepty lub uzyskac je od simow, ktore takze kochaja gotowanie. Udoskonalanie umiejetnosci przynosi duze zyski w pracy oraz w szkole. Dzieci same odrabiaja lekcje, nie trzeba sie o to martwic, co moim zdaniem jest swietnym rozwiazaniem.Moja simka, ktora jest sportsmenka, sama wlacza telewizor i cwiczy z zapalem, gdyz lubi to, a pozatym zalezy jej na awansie. Ojciec jest maniakiem komputerow, i wiekszosc wolnych chwil spedza grajac na PC. Mozna tez zajmowac sie hakowaniem ![]() Podobala mi sie sytuacja, kiedy jego corka weszla do toalety podczas gdy on sikal, oboje byli bardzo oniesmieleni przez nastepne kilka godzin. Odwiedzanie sasiadow tez jest ciekawe i zabawne. Nawiazywanie nowych przyjazni odbywa sie ciekawiej niz w poprzednich czesciach. Gdybym tylko miala lepszy komputer, czerpala bym napewno wiecej przyjemnosci z tej gry, ale po tych kilku godzinach juz wiem, ze gra jest fajna i napewno bedzie duzo ciekawych dodatkow. Nie uwazam tez, ze jest za malo przedmiotow w trybie kupowania. Gra ma inne zalety, szczegolnie nastawienie na charakterystyke simow i ich relacje. Mebli jest wystarczajaco jak na podstawe gry, a zmiana ich stylu i koloru to wielki plus. Ach i jeszcze cos. To prawda, wlosow kreconych tez nie znalazlam.Ale za to sprawa z brwiami wcale nie wyglada tak zle. Nie mozna ich wlasnorecznie ksztaltowac, ale jest do wyboru masa gotowych brwi, ktore jak najbardziej spelniaja moje oczekiwania. Do szkoly na lekcje nie da sie wejsc, ale stojac pod szkola slychac wyklad nauczyciela, smiejace sie dzieci itd. Nie spodziewajmy sie po grze umieszczonej na jednej plycie DVD az tak wielkich cudow! |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Guest
|
![]()
Mogę Was pocieszyć. Mam laptopa 1,5 GHz, GeForce 8600 GT 256 MB, 3 GB RAM i simsy mi śmigają!!! Nic nie musiałam zmniejszać, wszystkie ustawienia mam ustawione na domyślne! Chodzą mi tak jak The Sims 2
![]() A tak co do recenzji: -rzeczywiście jest mało fajnych ubrań i fryzur, ale da się wytrzymać. Na pewno niedługo pojawią się nowe ![]() -fajnie zrobiony jest panel kupowania i budowania. Jest taka miniaturka domku i jak chce się np wstawić nowe okna, to kilka się na tej minaturce w okno ![]() -super zrobione jest 'przechodzenie' obrazu np. z domu na cmentarz czy do sklepu. Obraz 'podnosi' się do góry i jedzie w stronę miejsca docelowego i 'opada'. Trudno to wytłumaczyć, ale sami zobaczycie -mało mebli do wyboru Tak ogólnie, to polecam grę. Zamierzam ją kupić jak tylko wyjedzie, pomimo że ściągnęłam. Było to raczej sprawdzenie czy mój komputer pociągnie.Gra jest zupełnie inna od strony graficznej niż The Sims 2. |
![]() |
![]() |
#47 |
Reputacja: 14
|
![]()
Po prostu okazało się, że mój komputer pomimo iż spełniał minimalne wymagania gry, nie dał rady ciągnąć gry nawet na średnich ustawieniach. Wszystko było na minimum. A ponieważ i tak ulepszenie komputera było w planach, jak również już dawno zostało uwzględnione w domowym budżecie, stwierdziłam, że robiąc to, warto wziąć pod uwagę wymagania gry. Teraz gram na średnich i wysokich ustawieniach
![]()
![]() |
#48 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Na ten post powyzej jak i na to : (to z tej strony ![]() "Najważniejsze cechy: · Do gry wprowadzono namiastkę SimCity, polegającej na budowaniu własnych miasteczek, które będą zamieszkiwać Simy. · Będziemy mogli bez ograniczeń i bez okna loading przechadzać się po mieście, odwiedzać sąsiadów, sklepy, centra handlowe etc. · Dzięki trzeciej generacji Simów, będziemy mogli stworzyć Sima jakiego tylko chcemy, dzięki edytorowi zaczerpniętemu z gry SPORE. · Simy będą odczuwać zmianę pór dnia (nazwaną przez producentów "Cztery Pory Dnia") - poranek, południe, wieczór i noc, wówczas także będzie zmieniać się nasłonecznienie okolicy. · Dzięki wspaniałemu edytorowi mebli, będziemy mogli znacznie zmieniać ich kształt, ubarwienie i tekstury. · Simy będą żyć według pięciu trybów, które możemy zmieniać w trakcie gry - zamiłowanie do sportu, złośliwość, przyjacielskie nastawienie do życia, marzyciel, paranoik. " TS3 to po prostu jedno wielkie ........dno na ktore nie warto wydac pieniedzy. Zadnych ! To tylko klon TS2 tyle ze gorszy. Ale po kolei ![]() 1."Do gry wprowadzono namiastkę SimCity, polegającej na budowaniu własnych miasteczek, które będą zamieszkiwać Simy." <--- kompletna bzdura, nie istnieje nic takiego. Mozesz poruszac sie jedynie po ulicy, nie wejdziesz do zadnego budynku, przy wejsciu twoj sim po prostu znika. 2."Będziemy mogli bez ograniczeń i bez okna loading przechadzać się po mieście, odwiedzać sąsiadów, sklepy, centra handlowe etc." <--- bzdura ! patrz pkt 1. Mozesz jedynie pojsc ulica do sasiadow, do parku itd. Ale z kolei miasto jest jedno i zadnej mozliwosci stworzenia czegos innego. 3."Dzięki trzeciej generacji Simów, będziemy mogli stworzyć Sima jakiego tylko chcemy, dzięki edytorowi zaczerpniętemu z gry SPORE." <---kompletna bzdura ! Masz do wyboru wysoki-niski (zwiazane z wiekiem LOL), sim dorosly nie moze byc niski itd. Masz takze wybor chudy-gruby i nic wiecej, NIC! nie zrobisz z cialem twojego sima. Mozesz jedynie edytowac twarz. Tyle ze wlosy to porazka (peruki wygladaja lepiej i bardziej realistycznie) 4.Simy będą odczuwać zmianę pór dnia (nazwaną przez producentów "Cztery Pory Dnia") - poranek, południe, wieczór i noc, wówczas także będzie zmieniać się nasłonecznienie okolicy." <----kompletna bzdura ! Nic takiego nie istnieje w grze, owszem jest dzien i noc (lol) jak w TS2 a twoim simom to....wisi ![]() 5.Simy będą żyć według pięciu trybów, które możemy zmieniać w trakcie gry - zamiłowanie do sportu, złośliwość, przyjacielskie nastawienie do życia, marzyciel, paranoik." <---ach jakie szumne zapowiedzi ![]() Mam dwie simki, jedna maks w polityce i czyms tam jeszcze, druga muzyk, tez maks, Caly czas podobne pragnienia itp. I nic dziwnego, bo gra jest tak uboga, ze nie wiele mozesz zrobic. Lowic ryby, grac na gitarze, pisac ksiazki, malowac...itp, wiec czym to ma sie roznic. Co do grafiki, jesli jest roznica to...delikatniej rzecz biorac malo wyczuwalna. Co do ubrania sima, pare ciuchow , zalosnie malo i jedyne co mozesz to zmieniac ich koloru. Ale obojetnie jak bedziesz zmienial/zmieiala i tak wszyscy w miescie nosza to samo. Meble , telewizory itd, wszystko dokladnie !!! to samo co w TS2, tyle ze w TS2 bylo tego znacznie wiecej i nie mam tu na mysli dodatkow z sieci. Po prostu w TS3 czesc rzeczy nie istnieje. Cud ktory Maxis sie chwali na kazdym ekranie powitalnym to mozliwosc obracania i ustawiania przedmiotow pod katem. No faktycznie cud. Reasumujac, po niespelna dwoch dniach wracam sobie do TS2. Jestem smiertelnie znudzona TS3. Jego latwoscia, brakiem mozliwosci, ubogimi mozliwosciami. Oczywiscie o trybie online Maxis jeszcze nie slyszal ![]() Jesli ktos chce zobaczyc jak moze zobaczyc tryb budowania, tworzenia avatara (jak moze on wygladac gdy tylko zechcesz) moze niech zajrzy do second life i przy okazji pozna kogos online ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
#50 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
mam takie pytanie do posiadaczy: można wyłączyć wolną wolę? Ostatnio edytowane przez Dami : 27.05.2009 - 20:40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|