Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.06.2009, 21:17   #41
stinkfist

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Błędy EA ;)

lowienie ryb w basenie. moze to przez ceche 'szalony', ale cholera, on tam zlowil pare ryb. ba, odkryl nowy gatunek! : D

i mimo wylaczonego postepu historii i starzenia sie - postep historii jest, awansuja, sraja, niewiadomo co robia, starzeja sie. no ej, ej : /
stinkfist jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.06.2009, 21:19   #42
Chloé

Reputacja: 11

Rodzinka 2osobowa - matka i dziecko. Rower ma tylko mamusia, mimo to dzieciak bierze jej rower gdy gdzieś jedzie. W opcjach kupowania jest rower również dla dziecka, nie zakupiłam go, więc jakim cudem dzieciak śmiga na rowerze dorosłym? O.o

Inny błąd - sądząc po wypowiedziach jak i własnej grze - simki notorycznie mają dzieci gdy gra się inną rodziną, dałam więc simce cechę "nie lubi dzieci" i w dodatku "samotnik", po jakimś czasie patrzę, że została mamusią i to adoptowaną co widać w drzewie genealogicznym dziecka. Wkurzyłam się, chyba po to jest ta cecha żeby simy nie powiększały rodziny bez naszej ingerencji!
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 21:21   #43
Madelaine
Guest

Taa... te łowienie ryb w basenie ;/ tragedia! Jeszcze jakieś niespotykane gatunki tam łowią! I także zgadzam się co do postępu historii, bo chodź wyłączona inni simowie dalej starzeją się, grubną rodzą dzieci itd. ostatnio u Ćwirów pojawił się nowy członek rodziny niejaka Kimberly (dodam że nimi jeszcze wtedy nie grałam).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 21:40   #44
stinkfist

ej u mnie jeszcze bylo tak, ze gralam sobie moja rodzina, potem sie znudzilam i wyszlam do wolffow. zaczelam romansowac tym facetem (thorntonem?) z moja simka, potem zaplodnilam jego zone morgan, potem kazalam mojej simce zerwac z jej mezem, a potem wolff zerwal ze swoja zona (a ona wtedy radosnie powiadomila go o ciazy), potem, TO JUZ NIECHCACY, utopilam thorntona i morgan urodzila mala dziewczynke, ktora zostawilam na dworzu i poszlam morgan spac na gorze.
uznalam, ze wybawilam sie przednio i wyszlam do otoczenia, nie zapisujac gry. stwierdzilam, ze moze nawet faktycznie zaczne moja simka romansowac z thorntonem. weszlam sobie do domu mojej rodziny, a tam laska ma zlamane serce z powodu smierci ukochanego
:<
i musialam znow nia brac slub ze swoim mezem (mieli juz wtedy dziecko, powiadamianie wlasnego dziecka o slubie bylo boskie)
ale w sumie troche sie wkurzylam, nie zapisuje gry to nie zapisuje gry i nie chce, zeby takie zdarzenia faktycznie mialy miejsce. no cholera, po cos przeciez sa te opcje, ale jak widze - zyja wlasnym zyciem

a jesl ijuz chodzi o sluby, to za pierwszym razem na plazy zawiesil sie jakis koles. i tak stal pare dni :{ wygladalo to bardzo smutno, nieruchomy grubas w garniturze, patrzacy dniami w morze :< musialam zresetowac go kodem
a na drugim slubie, na parceli rodziny, zawiesilo sie chyba z 5 osob :[ wszystkie resetowalam z imienia i nazwiska, masakra
stinkfist jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 21:41   #45
Szynszyl
Guest

Zaciekawiliście mnie z tym łowieniem w basenie Więc mój sim wcale nie złapał wszystkich gatunków
Natomiast postęp historii dotyczy chyba tylko wszystkich "szaleństw" typu romanse, narodziny, itd (czyli symulacji życia innych simów) Ale zawsze będą się starzeć równocześnie z naszymi...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 07:14   #46
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
No ja wiem, ale zobacz, 3 dni pracy w tygodniu, w te 3 dni daj Boże jeden pasek podniosę, a potem 4 dni wolnego, i trzeba żyć znowu z gry na gitarze
No nie do końca Wszystko zależy od poziomu umiejętności. Moja simka ma 10 poziom pisanie, kupiona nagroda życiowa znana autorka czy jakoś tam, pisze 1-2 romanse lub arcydzieła tygodniowo i co niedzielę 140 tysięcy (tak jest w tej chwili). Praca w TS3 to kolejna porażka. Możesz dużo pracować, sim będzie ciągle zmęczony i bez pieniędzy, lub nie pracować wcale, rozwijać umiejętności i zarabiać.

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 09:58   #47
Levkoni

Eh ten postęp historii, jak czytam wasze posty to dochodzę do takiego wniosku: czy wyłączysz postęp czy nie, czy zapiszesz grę czy nie to i tak czas u nich leci. I wiecie co to oznacza? ŻE SIMY SIĘ ZBUNTOWAŁY!!!

bigkar - no na pisaniu można sporo zarobić, ale ja jeszcze do takiej sumy nie doszedłem Ale uważam, że ten pomysł z pracą jest dobry, że możesz rozwijać umiejętności i zarabiać lub pracować i być zmęczonym, tak jest różnorodnie. Każdy po pracy ma tylko ochotę walnąć się przed telewizorem Tylko tyle, że w TS3 tak mało się zarabia!!! (w pracy oczywiście).
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 10:23   #48
lay

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
Praca w TS3 to kolejna porażka. Możesz dużo pracować, sim będzie ciągle zmęczony i bez pieniędzy, lub nie pracować wcale, rozwijać umiejętności i zarabiać.

Pozdrawiam
Nieprawda... Moja simka przeszła przez całą karierę i jest dość bogata. Właśnie remontuję jej domek. Nie miałam także nigdy problemu ze zmęczeniem. Wszystko zależy od tego, kto jak gra i jak sobie radzi z panowaniem nad simami.
stare 10.06.2009, 14:27   #49
Keramzyt
Guest

A ja miałem nieśmiertelnego sima Długość życia to było 90, a on miał już ponad 110 Jak chciałem go zabić pożarem, to się nic nie stało, tylko zniszczony sprzęt... :C
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 14:33   #50
Levkoni

O a ja znalazłem kolejny błąd. Jak zdechnie rybka w akwarium, (no ewentualnie meduza ) to sobie pływa martwa na powierzchni i smrodek leci z wody. Ale jeżeli następnym razem włączymy grę to ta rybka nadal będzie martwa, smrodek będzie i można będzie ją tylko wyrzucić, ale nie będzie ona już pływać do góry brzuchem na powierzchni wody tylko jakby nigdy nic będzie pływać sobie po akwarium. Ryby zombie normalnie
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania