Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.08.2012, 23:57   #41
inseparable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Nudne historie simów Milkie ;3

hmm, czeka na was szalone 50 zdjęć!
i tym razem zacznie się coś dziać przepraszam że tak wszystko będzie się działo na raz, w 1 odcinku ale grałam dość sporo, a jakoś wyleciało mi żeby to wstawić tutaj, więc jest wszystko ; )

Ever postanowiła znaleźć sobie hobby. Jako że po matce jest artystką, a po ojcu geniuszem chciała wybrać coś pomiędzy. Zdecydowała się na pisanie.

Czas leci nieubłaganie i przyszła pora na urodziny dziewczyn

Muszę przyznać, że obie są śliczne... Przynajmniej jak dla mnie

Ev wyrosła no dość zbuntowaną osobę. Nie lubiła siebie jako wampira, czuła się gorzej niż inni, jako że w szkole większość osób było ''normalnych''. W sekrecie przed rodzicami postanowiła wybrać się do szpitala, by tam poddać się eksperymentalnej kuracji, o której ktoś jej powiedział. Leczenie miało sprawić, że Ever stanie się ''zwykłym'' simem.

Terapia udała się i po kilku dniach Ev mogła cieszyć się słońcem i generalnie wszystkim, co ludzkie.
Hanna nie była zachwycona tym co zrobiła jej córka. Ba, była wściekła.

Ever też była zła. Sądziła, że kto jak kto, ale jej własna matka okaże wyrozumiałość i nie będzie bardzo zła. Cóż, jej buntownicza natura odezwała się i nie obyło się bez drobnego psikusa. Oczywiście to Hannę zdenerwowało jeszcze bardziej, ale Evi poczuła odrobinę satysfakcji.

Za to Blake była przeciwieństwem starszej siostry - spokojna, grzeczna i ambitna.

Pokochała Effie i zajmowała się nią kiedy tylko miała wolną chwilę

Chociaż Ever miała wielu znajomych, a także (zgodnie z przepowiednią wielu czytelniczek/ów) kręciło się koło niej wielu chłopaków to dziewczyna coraz częściej uciekała się do internetowych znajomości. Jako że pokochała pisanie odnalazła stronę, na której pisarze amatorzy mogli zamieszczać swoje wiersze, opowiadania i inne dzieła oraz rozmawiać z innymi. Dziewczyna była bardzo zadowolona że pewien ''młody pisarz z Sunset Valley'' jest (jak sama nazwa wskazuje) z Sunset Valley! Ev postanowiła zaryzykować i umówiła się z nieznajomym w parku.

Jakież było zdziwienie Ever gdy okazało się, że mężczyzna jest kilka lat starszy! (nie żeby coś - ja nic nie mam do mudżinków, wręcz przeciwnie ja ich totalnie kocham )

Mimo wszystko polubili się od razu. Spędzili całe popołudnie na rozmowie, aż nawet zaleciało między nimi jakąś chemią...

Ever świetnie bawiła się z nowo poznanym Tylerem. Chyba nawet się zakochała...

Od tamtego spotkania widywali się regularnie. Ever była zachwycona chłopakiem i chyba z wzajemnością... Oczywiście rodzice nie byli zachwyceni nowym chłopakiem córki, szczególnie Damon nie mógł go zaakceptować.

Żeby dolać oliwy do ognia, później okazało się, że Tyler niedawno ukończył studia i wkrótce ma podjąć pracę w szkole, do której chodziły dzieci Hudsonów...
Mimo jawnego sprzeciwu i protestów rodziców, Ever nie przestała spotykać się z nauczycielem. Gdy tylko rodzice wyjechali na weekend, Ev wysłała Blake do koleżanki, a sama zajęła się swoją miłością...

Czy Ever popełniła swój największy błąd życia czy uda jej się z tego wyjść? Co powiedzą Hanna i Damon? A co z Blake? Dowiecie się już w kolejnym odcinku, więc czekajcie cierpliwie

Dobra, miało być więcej, ale zdecydowałam się to jednak podzielić, bo sama nie ogarnę później co się dzieje, a co dopiero wy ; )

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.08.2012, 06:59   #42
Kicaj

Ok. Mam małe zaległości, ale szybko nadrabiam
Ever! Haha! Piękne imię Uważam, że po przemianie wygląda świetnie. Jako wampir była tak trochę dziwnie zielonkawa
Uuaa... To się porobiło. Ciemnoskóry jest niczego sobie. To chyba wgl pierwszy taki w dziale
No nic, zobaczymy co będzie dalej
stare 13.08.2012, 07:14   #43
easey

ciąża? oja weź, ty! ślicznych simów masz, też tak chcę :< dawaj, więcej bo ciekawa jestem!
easey jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2012, 07:42   #44
eyvee

jeeee tez masz mudzina, ja tez mialam w rodzince z trzech/czterech lacznie xD uhuhuuuuu, to sie bedzie dziac, ciekawe co z tego wyniknie i czy Tayler bedzie "spoko"
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2012, 08:46   #45
Meggie

Kolejna głupia nastolatka, oby nie zaciążyła!
Robi się ciekawie, czekam na więcej
Meggie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2012, 11:51   #46
Pink Panther
Guest

Aj tam, mała wpadka nigdy nie zaszkodzi xD

Czekam na więcej.

A ja mam dziwne wrażenie, że chłopak Ever to jakiś... oszust?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2012, 11:52   #47
Rosemarie

Pięknych masz simów. :3 Aż zachciało mi się grać wampirami.
stare 13.08.2012, 11:56   #48
Pink Panther
Guest

Jeeejuuu, skąd masz tą świnkę na 11 obrazku w tle? *.*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2012, 12:12   #49
inseparable

no cóż... Kicaj właśnie też mi ta zielonkawość nie pasowała, a nie wiedziałam jak to zmienić xD
dziękuję wszystkim za miłe komentarze, to tak... motywuje do pracy

generalnie chciałam jeszcze powiedzieć, że moja historia zainspirowana jest moim ulubionym serialem, oraz pewnym FF z youtube.

Choć ostatnio Hanna i Ever nie mogły się dogadać, Hanna była bardzo dumna z młodszej córki. To naprawdę dużo znaczy, jeśli córka malarki wykazuje nieprzeciętne zdolności malarskie.

A Ever dalej rozwijała pisanie. Planowała nawet w niedalekiej przyszłości napisać swoją 1 książkę

Podczas nieobecności rodziców, nie można powiedzieć żeby dziewczynki odżywiały się jakoś specjalnie zdrowo. Dlatego też Ever od jakiegoś czasu męczyły wymioty.

Buntowniczość dziewczyny ostatnio sięgała szczytu. Zamiast iść do szkoły wolała posiedzieć w parku...

... gdzie dowiedziała się, co tak naprawdę jej dolega.

Przerażona Ever wróciła do domu. Musiała powiedzieć rodzicom o wszystkim, jednak strasznie się tego bała. Wiedziała że będą wściekli.
- Ever, dzwonili ze szkoły, że znowu byłaś na wagarach! Ostrzegam cię po raz ostatni młoda damo... Czekaj, czemu płaczesz? Stało się coś?
- M-m-mamo, tak... Bo ja... Ja... Ja jestem w ciąży...
- O nie! Teraz to już przesadziłaś! Idź to powiedzieć ojcu.

- Tato... Jestem w ciąży...
- Ty sobie chyba żartujesz! Pewnie jeszcze z NIM!? Co ty sobie wyobrażasz? Że teraz jeszcze będę cię utrzymywał razem z tym bękartem?!
- Tato, ja na prawdę nie...
- Nie przerywaj mi. Masz pół godziny, żeby opuścić mój dom. I nie chcę cię tu więcej widzieć. Hańbisz dobre imię tej rodziny. A skoro tak kochasz tego swojego Tylera, to z nim zamieszkaj, niech on płaci za to co zrobiliście.

Ever stała jak wryta. Owszem, wiedziała że rodzice się wkurzą, jednak nie przypuszczała, że ojciec wyrzuci ją z domu... Była jeszcze bardziej przerażona. Nie chcąc jednak bardziej denerwować ojca, spakowała swoje rzeczy i pojechała do mieszkania Tylera. Ten nie był zachwycony obrotem spraw, ale obiecał się zająć dziewczyną i ich dzieckiem.

- Słuchaj, Ev. Jeśli mamy na poważnie być razem, musisz wiedzieć o mnie parę rzeczy.
- Jasne...
- Zanim cię spotkałem nie miałem wielu partnerek. A jeśli już to dość długo, jakoś nigdy nie fascynowały mnie przelotne romanse. Po skończeniu studiów związałem się z Holly Alto. Byliśmy razem kilka lat i mamy córkę - Felice. Rok temu wzięliśmy rozwód, ale nie ukrywam, że pozostaliśmy w przyjacielskich stosunkach ze względu na małą. Mówię Ci to, bo ludzie lubią gadać...
- Oczywiście. Ufam ci, Tyler.

Mężczyzna spędzał długie godziny w pracy, jednak starał się zajmować swoją partnerką oraz nienarodzonym jeszcze dzieckiem.

Odkąd Ever wprowadziła się do Tylera, nie utrzymywała kontaktów z rodziną. Ojciec nie chciał jej widzieć, matka zawsze się z nim zgadzała. Jedynie czasem rozmawiała z Blake, która chodziła do tej samej szkoły. Ever opowiadała siostrze co u niej, a ta co dzieje się w domu.

Ev zaczęła rodzić w szkole (co za kretynizm swoją drogą. chociaż zaczęło się o 10 musiała czekać do 14 żeby wyjść ze szkoły >.<)

i jak myślicie, co się urodzi? (nie ingeruję w płeć) słodka mała dziewczynka, czy może dla odmiany chłopak?
stare 13.08.2012, 12:29   #50
Pink Panther
Guest

Wolałbym chłopczyka, dziewczynek było sporo
A ojciec to jakiś kretyn. Wywalić za drzwi własną córkę?! Na miejscu Ever zerwałbym kontakt z nim

A ostatnio coś dużo "hańbienia dobrego imienia rodziny"
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania