Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.08.2013, 09:50   #551
Cytryśnia

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Równie dobrze mogliby dać dwa razy dłuższy wiek dziecka i usunąć nastolatka, to też "wyszłoby na to samo" Nie no, rozumiem o co ci chodzi, ale to chyba powinno polegać na tym, żeby simowie starzeli się stopniowo, a nie, że jednego dnia sim jest nastolatkiem, a drugiego już simem po 40-stce Dlatego uważam, że młody dorosły powinien zostać, i powinien mieć inne możliwości niż dorosły (i vice versa), żeby były większe różnice pomiędzy tymi dwoma grupami wiekowymi
Nie do końca się zgodzę. Mi nawet przemiana dziecka w nastolatka i (młodego) dorosłego nie wystarcza. Jest jednak różnica między jedenastolatkiem a dziewiętnastolatkiem Fajnie byłoby gdyby simowie po prostu rośli bez nagłego bum po zdmuchnięciu świeczek ale o tym mogę pomarzyć

Cytat:
Napisał Mroczny
wcześniej liczyłem na to, że przybędzie grup (coś pomiędzy dzieckiem i nastolatkiem by się przydało ;/), ale chyba nie ma co na to liczyć...
o to to to!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.08.2013, 10:03   #552
anie_1981

Reputacja: 10

W trójce różnica pomiędzy młodym dorosłym a dorosłym jest tylko taka, że dorosły ma coś w rodzaju zmarszczek, ale trzeba się przyjrzeć, żeby je zobaczyć. Jeśli mamy dodatek Pokolenia, to czasem po przejściu z młodego dorosłego na dorosłego, Sim ma kryzys wieku średniego. Ja ten kryzys zawsze usuwam kodem. Jak dla mnie to jeśli w czwórce ta różnica miałaby być również taka maleńka, to dobrze, że usuwają młodego dorosłego. Gdyby w zamian twarz Sima z wiekiem dostawała nowych zmarszczek, to byłoby nawet fajnie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2013, 10:09   #553
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Jeszcze warto zauważyć, że różnica wieku to nie wszytko. Różnica pomiędzy 10-latkiem i 15-latkiem jest większa, niż między 20-latkiem i 25-latkiem Dlatego bardziej potrzebna jest grupa między dzieckiem i nastolatkiem, niż między nastolatkiem i dorosłym

I zaczęło mnie straszliwie wkurzać to, że niemal na każde pytanie producenci odpowiadają, że "skupiają się na emocjach"... Oni chyba naprawdę myślą, że wystarczy dopracować jedną rzecz, a gracze nie zauważą masy niedociągnięć. Jak czytam te wszystkie wypowiedzi, zaczynam zastanawiać się, czy jednak kupię nową grę.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2013, 10:56   #554
Katerina

Młody dorosły to moja ulubiona grupa wiekowa. Bo grając nimi nie czuję, że zaraz będzie mój sim dziadkiem, babcią czy czymkolwiek. I po wieku nastoletnim nie staje się 40latkiem. A dobrze by było gdyby młodego dorosłego nie wywalili i dodali coś pomiędzy dzieckiem a nastolatkiem.
stare 28.08.2013, 11:04   #555
Levkoni

No co Wy gadacie, przecież w TS3 młody dorosły od dorosłego różni się sporą ilością rzeczy:

-od dodatku Pokolenia dorosły może przechodzić kryzys wieku średniego
-dorosłemu pojawiają się pierwsze zmarszczki
-jak sim ma urodziny to przypatrzcie się na jego portret w menu - kiedy młody dorosły staje się dorosłym to twarz mu "opada" co ma symulować mniej sprężystą skórę

Moim zdaniem to dużo różnic, a jeszcze jak za pomocą kreatora stylu dodamy siwiznę albo łysinę lub te głębsze zmarszczki simowi to wtedy już ewidentnie widać różnicę między tymi grupami ;p
stare 28.08.2013, 11:33   #556
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Napisał Chrupcio
Dla mnie młodzi dorośli to to samo co dorośli i gdyby zrobili tylko dłuższy wiek dorosły to wyszłoby na to samo
W TS3 od któregoś dodatku są suwaki, gdzie się ustawia, ile dni ma trwać poszczególny wiek - kolejny must-have "czwórki" (co prawda do TS2 są na to mody i jak ktoś wie, jak obsłużyć SimPe to i tak sobie zrobi po swojemu no ale niektóre mody POWINNY być JUŻ wbudowane w grę!)
Cytat:
Damian, ja i tak kupuję wersję pudełkową, bo nie lubię nie mieć pudełka
Ja tez wolę mieć pudełko Jakoś tak bezpieczniej się czuję mając grę w biurku aniżeli w internecie.
Cytat:
Napisał Kerbi
Równie dobrze mogliby dać dwa razy dłuższy wiek dziecka i usunąć nastolatka, to też "wyszłoby na to samo"
Sam się usuń!
Cytat:
Nie no, rozumiem o co ci chodzi, ale to chyba powinno polegać na tym, żeby simowie starzeli się stopniowo, a nie, że jednego dnia sim jest nastolatkiem, a drugiego już simem po 40-stce
To byłoby optymalne rozwiązanie, chociaż jak gracz am wyobraźnię, to i z tym sobie poradzi.
Aczkolwiek ciekawą rzeczą byłby np. kryzys wieku średniego, coś a la trójkowe wahania nastroju u nastolatków (albo o, właśnie, "trójkowy" kryzys xDD) A właśnie, jeszcze a propos nastolatków - PRYSZCZE!!!
Cytat:
Dlatego uważam, że młody dorosły powinien zostać, i powinien mieć inne możliwości niż dorosły (i vice versa)
Zagadzam się!
Cytat:
Napisał Chrupcio
Właśnie w tym problem, że w trójce tych różnic nie ma.
Wydaje mi się, że dorośli mają bardziej pomarszczone czoła
Cytat:
Napisał roiá
est jednak różnica między jedenastolatkiem a dziewiętnastolatkiem
Oj, jest! Zresztą czytałam (obserwuję sobie dział poświęcony "czwórce" na MTS), że grupka osób chciałaby też wiek zwany jako pre-teen (taki okres pomiędzy dzieckiem a "właściwym" nastolatkiem, właśnie na wiek np. 10-13/14 lat)
Ja bym chciała poza tym wiek przedszkolaka - jakby się tak zastanowić, to brakuje mi go w TS2
Cytat:
zaczęło mnie straszliwie wkurzać to, że niemal na każde pytanie producenci odpowiadają, że "skupiają się na emocjach"...
Problem w tym, że nie sadzę, żeby emocje w poprzendich wersjach gry były jakieś niedopracowane. Grając w "dwójkę" jestem niemal pod wrażeniem tego, co sim może wyrazić swoim wyrazem twarzy. TS3 akurat pod tym względem też nie prezentuje się gorzej.
Wolałabym raczej, żeby dopracowali elementy, nad którymi gracze będą spędzać najwięcej czasu - budowanie (CAST!!!), tworzenie sima, rozwój rodziny, interakcje miedzy simami i otoczeniem...
Cytat:
Oni chyba naprawdę myślą, że wystarczy dopracować jedną rzecz, a gracze nie zauważą masy niedociągnięć.
Dobra, jeszcze coś przytoczę.
Z graczami jest też taka sprawa, że są tacy, którzy grali we wszystkie części - ich trudniej będzie zadowolić, bo wiedzą, jakimi prawami rządzi się marka The Sims, ale jest też cała rzesza nowych, młodszych, których np. w momencie wydania TS1 czy nawet TS2 nie było na świecie (co mnie osobiście trochę już przeraża - stara się czuję ) - oczywiste jest, że oni nie będą tak krytykować gry jak ci doświadczeni.
Jedna dopracowana rzeczy pewnie całkowicie zadowoli "nowych" i będą się nią zachwycać, podczas gdy "starym" nie będzie to wystarczać, bo stwierdza, że zamiast tego można było ulepszyć coś innego.
Firma powinna się też z tym liczyć. Zresztą czytając komentarze na MTS mam wrażenie, że tam w sumie mało kto tą grę kupi xD
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2013, 11:52   #557
Kerbi

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Cytat:
Napisał Kerbi Zobacz post
Równie dobrze mogliby dać dwa razy dłuższy wiek dziecka i usunąć nastolatka, to też "wyszłoby na to samo"
Sam się usuń!
To był sarkazm...

Również źle by mi się grało bez opcji create-a-style, bo właściwie zawsze z niej korzystam, chociażby nawet do samego rozjaśnienia/przyciemnienia jakiegoś przedmiotu albo ubrania. Problem stwarza jedynie ten nowy system emocji, bo gra mogłaby nie rozpoznać własnoręcznie "stworzonych" kolorów, niestety.
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2013, 13:15   #558
anie_1981

Ja tam wolę Create A Style niż emocje! Nie planuję kupić tej gry tak czy siak, ale jak nie będzie Create A Style to na 200 % jej nie kupię. Podkreślam wielokrotnie, że mi trójka odpowiada, więc nie będzie mnie aż tak kusiło by czwórkę kupić, a bez własnego kolorowania obiektów już grać nie potrafię!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2013, 13:54   #559
Damian
Guest

@Liv na moim przykładzie można stwierdzić iż kupowanie gier w internecie jest niebezpieczne xd.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2013, 14:01   #560
Katerina

No ale kurde, te emocje zaczynaja mieć trochę złe wplywy... chociażby jeśli chodzi o 'stwórz styl'. Albo jak ktoś ubierze czarną bluzkę to jest najmsutniejszy człowiek świata...

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania