![]() |
#51 |
Reputacja: 10
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#52 |
Guest
|
![]()
Jak zwykle, wszystko wspaniale się u ciebie komponuje
![]() Oczywiście, 10. |
![]() |
#53 |
Guest
|
![]()
Przede wszystkim cudne otoczenie i ogród, wnętrza bardzo modernowe, ale zarazem przytulne (czyli takie, jak lubię) mimo to, rzeczywiście czegoś w nim brak 9,5/10
|
![]() |
#54 |
Guest
|
![]()
Śliczny domek
![]() 10/10 ![]() |
![]() |
#55 |
Reputacja: 10
|
![]()
Wspaniała posiadłość.
Bardzo lubię tą kolorystykę - połączenie bieli i brązu. To prawda, że łazienka wygląda genialnie. Zdecydowanie najładniejsze pomieszczenie w domu. Najgorsza, moim zdaniem, jest kuchnia - taka wielka się wydaje. W jadalni mogły by być na oknach jakieś firany. Tak samo w sypialni. Szkoda, że jednak tych rzutów nie dodałeś. |
![]() |
![]() |
#56 |
Guest
|
![]()
Witam
Nazwa nieco mnie zmyliła- "Cartagina" kojarzy mi się raczej z jakimiś arkadami, mauretańskimi wzorami, a nie taką luksusową elegancją. Po dokładnym jednak spojrzeniu na ten dom, da się w nim uchwycić taką śródziemnomorską nutkę( mówię o wnętrzu, bo z zewnątrz to bezdyskusyjnie Śródziemnomorze xd )Bardzo ładny dom, jak i otoczenie. Ogród- bardzo ładny, kojarzy mi się trochę z egzotyczną dżunglą. Fajny chodnik. Dobrze rozmieszczone leżaki. Ogólnie ogród nieco tajemniczy. Podoba mi się wyodrębnione miejsce na ten, pozwólcie, że tak to nazwę, "katafalk" z sadzawką. Alejki dobrze wytyczone. Bryła- niezbyt dobrze ją widać wśród tego ogrodu, ale wydaje się być dosyć ciekawa. Podoba mi się zadaszone wejście i te kolumienki. Ładne okna. Salon- ciekawy i trochę zwyczajny, modernistyczny, a zarazem tradycyjny, elegancki i funkcjonalny. Lubię połączenie bieli z ciemnym brązem. Ta jasna podłoga ładnie kontrastuje z nieco ciemniejszymi od niej kolorami. Podoba mi się podzielenie tego pomieszczenia na część z telewizorem i na kącik, w którym można poczytać książkę, pomyśleć, z pięknym widokiem na sadzawkę, ogród i morze. Nie podobają mi się natomiast kolory drzwi- są za żółte i wg mnie niezbyt dobrze komponują się wśród znacznie jaśniejszej, ale w podobnym kolorze, podłogi i brązu ścian. Dobre umieszczenie lustra. Bardzo efektowne okna. Kuchnia- już po wejściu do domu rzuca się w oczy dosyć duża kolumna, obmurowana modnym, jasnym kamieniem, która znaczy kuchnię. Co do samej kuchni, to jest ona super- jasna, ale nie rażąca, przestronna, ale nie olbrzymia, nie zapchana i nie pusta. Symetryczna. Jadalnia- fajny kominek, ale jak ktoś już zauważył, w tamtym klimacie raczej niepotrzebny. Ale prezentuje się znakomicie. Jadalnia stylowa, ale jak dla mnie trochę za ciemna. Mały Salon Wyłącznie Dla Właścicieli- zasłony w oknach odróżniają go od reszty domu i tworzą przytulną atmosferą, aż zachęcającą do wypoczynku. Myślę, że przydałoby się kilka bordowych, czy purpurowych akcentów. Sypialnia- zaraz po wejściu uwagę przykuwa niebanalny, nowoczesny kominek, w oryginalnym kształcie. Dobrze współgra on z resztą wystroju. Do tego ładne, wysokie akwarium. A propos kominka i akwarium- te rybki są chyba ciepłolubne xd. Jak już ktoś zauważył drobnym niedopatrzeniem, a może celowym działaniem jest lustro trochę za duże do toaletki. Łazienka- jakby żywcem wyjęta z katalogu. Piękne stonowane barwy. Wydaje mi się, że takie duże okno w łazience nie jest dobrym pomysłem. Nastrojowa. Gabinet- tu dominuje, ale nie przytłacza biel. Duże biurko, kwadratowe półki na regałach, szafy na dokumenty- bardzo ładne. Azjatycki akcent podkreśla odrębność pokoju. Można by dać większe okno. Elegancka funkcjonalność. Taras- dyskretny i zacieniony z pięknym widokiem na morze. Podobnie jak MSWDW zaprasza do wypoczynku i chwili relaksu. Wygoda. Altana- miejsce na zabawę z przyjaciółmi. Ładnie wkomponowana, nie przytłacza ogrodu. Ogół- elegancka rezydencja utrzymana w nowoczesnym, śródziemnomorskim stylu. Dyskretne współgranie ze sobą domu i ogrodu. Kto nie chciałby w nim mieszkać? Ocena- nowoczesna elegancja. |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|