Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Videostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.10.2010, 10:45   #51
Master of Disaster

Reputacja: 26
Domyślnie Odp: Bolesna Eskapada - serial The Sims™ 3

Niemożliwe, jestem pierwsza?

No, robi się coraz ciekawiej. Kalina to ciekawa postać. Zastanawiam się, kim jest ta Leah, ale tego pewnie dowiemy się w następnym odcinku. Tak czy inaczej, serial coraz bardziej mi się podoba.
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.10.2010, 14:24   #52
Gio

Reputacja: 15

@up: not this time.

Napisałem juz komentarz na yt
stare 30.10.2010, 22:38   #53
mario

Reputacja: 20

Zapraszam do zapoznania się z opisem najważniejszych postaci występujących w I części serialu. Kolory tła za ich sylwetkami nie mają nic wspólnego z charakterem, wybrałem je zupełnie przypadkowo. UWAGA, opisy mogą zawierać spoilery fabuły!

Kalina
Jest główną bohaterką serialu. Ma 25 lat. Od urodzenia mieszka w Twinbrook. Kiedy dostaje pracę tatuażystki, ma nadzieję, że od tego momentu jej życie nabierze tempa. I tak też się staje, ale nie w sposób, w jaki by sobie życzyła. Ma siostrę, z którą jest skłócona. Poza tym jest bardzo wrażliwa i łatwo ją zranić. Zawsze dąży do celu, ale nie zawsze sama je sobie wyznacza. Będzie musiała się pogodzić z rolą, jaką odegra w ratowaniu swojego, jak i również innych światów.

Edmund
Dziadek Kaliny. Ma 70 lat. W przeszłości prowadził biznes, który doprowadził go na sam szczyt, jak i również zapewnił wielu wrogów. Dowiedział się o istnieniu innego świata, co nie spodobało się Lordowi Tempasowi, który ostatecznie postanawia go zabić. Przed śmiercią przekazuje swoją willę Kalinie, którą tą decyzją skazuje na liczne cierpienia.

Piotr
Bliski przyjaciel, później chłopak Kaliny. Ma 27 lat. Nie rozumie, co jest powodem, dla którego Kalina jest taka przygnębiona i przygaszona. Stara się jej jednak pomóc i robi wszystko, by zapomniała ona o przykrych przeżyciach. W ostateczności dowiaduje się wszystkiego i razem z Kaliną stara się stawić czoła jej problemom.

Leah
Strażniczka Drzewa Ziemi. Jako jedyna wie, jak pokonać Tempasa i stara się zrobić wszystko, żeby tego dokonać. Posiada wiele mocy, które czynią z nią drugą najpotężniejszą istotę poza Tempasem. Jest zdecydowana i konsekwentna. Zna swoje przeznaczenie. Jest również dobra, o czym świadczy jej podejście do Kaliny. Traktuje ją bardzo delikatnie.

Zardis
Wojownik i przyjaciel Leah. Ma 29 lat. Nie ma żadnej mocy, ale Leah bardzo go ceni za jego determinację i pomoc w wielu misjach. Martwi się o Kalinę i gdy ją poznaje, zakochuje się w niej.

Lord Tempas
Tyrański władca świata, w którym żyją m. in. Leah i Zardis. Mieszka w wielkim pałacu i posiada ogromną moc. Wszyscy się go obawiają. Jest zły. Jedyną osobą, którą darzy zaufaniem jest wiedźma Navina. To właśnie on jest źródłem wszystkich problemów, z którymi muszą się uporać Kalina, Leah i inni. Próbuje podstępem przeciągnąć Kalinę na swoją stronę, aby przejąć jej moc.

Navina
Zła wiedźma w królestwie Tempasa. Darzy go miłością, lecz on tego nie zauważa, bo dla niego liczy się tylko władza. Od lat rywalizuje z Leah. Posiada dużą moc, jednak nie może się ona równać z mocą Leah. Kiedyś była jej dobrą przyjaciółką, ale przeszła na stronę zła.
mario jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.10.2010, 13:15   #54
Gio

szczególnie zainteresowały mnie postacie drugiej części posta. Wygląda na to, że w końcu w następnym odcinku wejdziemy w świat, który przedstawiałeś na fotkach Interesujące...
stare 31.10.2010, 13:37   #55
mario

Cytat:
Napisał Gio Zobacz post
Wygląda na to, że w końcu w następnym odcinku wejdziemy w świat, który przedstawiałeś na fotkach Interesujące...
Tak, to prawda. W 4 odcinku większość scen będzie się odbywała właśnie tam. Właściwie to weszliśmy w ten świat już pod koniec 3 odcinka, bowiem ukazałem wtedy Tempasa i jego pałac. Również duża część opisu tych postaci dotyczy II części serialu, która pojawi się na wiosnę. Nie wiem, czy nie zdradziłem odrobiny za dużo. ;D
stare 31.10.2010, 13:52   #56
Gio

Cytat:
Napisał mario Zobacz post
Tak, to prawda. W 4 odcinku większość scen będzie się odbywała właśnie tam. Właściwie to weszliśmy w ten świat już pod koniec 3 odcinka, bowiem ukazałem wtedy Tempasa i jego pałac. Również duża część opisu tych postaci dotyczy II części serialu, która pojawi się na wiosnę. Nie wiem, czy nie zdradziłem odrobiny za dużo. ;D
No własnie, nie wiem, czy coś ominąłem oglądając poprzednie odcinki, czy po prostu nie było mowy o siostrze głównej bohaterki? Nawet chyba Edmund nic o niej nie wspominał. I o ile dobrze pamiętam, Piotr wystąpił ze dwa razy w dotychczasowych odcinkach, na tym spotkaniu w domu Kaliny i na jakiejś imprezce (może go jednak z kimś pomyliłem, glowy uciąć nie dam ) i chyba jeszcze jak poszła do niego na siłownię , a tu nagle stanie się chłopakiem Kaliny! Intryguje mnie jeszcze ten Zardis. Wygląda na to, że Kalina będzie musiała podjąć decyzję, który jest dla nie lepszy, ale jeśli wybierze tego drugiego, to będzie musiała zostać w drugim świecie
stare 31.10.2010, 14:08   #57
mario

Cytat:
Napisał Gio Zobacz post
No własnie, nie wiem, czy coś ominąłem oglądając poprzednie odcinki, czy po prostu nie było mowy o siostrze głównej bohaterki? Nawet chyba Edmund nic o niej nie wspominał.
O siostrze jest wspomniane tylko raz i tylko tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=KqoGimcSJbo 3:32 Będzie o niej więcej w II części serialu.
Cytat:
I o ile dobrze pamiętam, Piotr wystąpił ze dwa razy w dotychczasowych odcinkach, na tym spotkaniu w domu Kaliny i na jakiejś imprezce (może go jednak z kimś pomyliłem, glowy uciąć nie dam ) i chyba jeszcze jak poszła do niego na siłownię , a tu nagle stanie się chłopakiem Kaliny!
No to akurat łatwiej dostrzec, ponieważ w 3 odcinku Kalina się z nim całuje.
Cytat:
Intryguje mnie jeszcze ten Zardis. Wygląda na to, że Kalina będzie musiała podjąć decyzję, który jest dla nie lepszy, ale jeśli wybierze tego drugiego, to będzie musiała zostać w drugim świecie
A to na razie pozostanie tajemnicą. ;D

Na koniec jeszcze mały fragment tego nowego świata pokazanego w 4 odcinku:

Ostatnio edytowane przez mario : 31.10.2010 - 14:19
stare 31.10.2010, 14:28   #58
Gio

Cytat:
Napisał mario Zobacz post

No to akurat łatwiej dostrzec, ponieważ w 3 odcinku Kalina się z nim całuje.
To dlatego, że tak powoli dodajesz odcinki A świat, ehh... taki trochę mało "magiczny"
stare 06.11.2010, 10:22   #59
mario

Zapraszam na czwarty odcinek serialu.

Ostatnio edytowane przez mario : 07.05.2011 - 20:48
stare 07.11.2010, 21:05   #60
Gio

W sumie to odcinek trochę nudny W ogóle jakoś ta pierwsza część odcinka mnie przynudziła, dalej już było lepiej bo było o głównej bohaterce No i super scenografia

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania