Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.12.2010, 12:31   #591
kalafjor

Reputacja: 16
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi.

Ja wolę River, ale tam to raczej wieżowce nie pasują.
kalafjor jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.12.2010, 12:52   #592
Rainbow
Guest

Cytat:
Napisał Chrzan Zobacz post
Wydaje mi się że nawet dorosły wampir nie może przemienić nastolatki w wampira. Dzieci mogą być wampirami jedynie, gdy się takie urodzą. Ale nie wiem na pewno, bo nie próbowałem przemieniać nastolatki.
Zawsze możesz zaczekać trochę, aż ta nastoletnia wampirzyca dorośnie.
Niestety masz rację,nastolatka nie można przemienić w wampira.

Mnie denerwuje to,ile czasu Simom zajmuje zjechanie windą na dół,muszę ich tam kierować przed przyjazdem autobusu/samochodu do pracy,bo inaczej to zawsze się spóźniają. ;/
---
A w ogóle to istnieje możliwość,by jakoś pozbyć się sławy,tzn. przestać być Osobistością? U mnie,co jest zresztą logiczne,dzieci celebrytów gdy wchodzą w wiek 'szkolny' też stają się sławne,najczęściej otrzymują na wstępie 3 gwiazdki,choć tym razem przydarzyło się coś dziwnego-urodzili mi się bliźniacy i jeden ma 3 gwiazdki,a drugi 2 oO

Ostatnio edytowane przez Rainbow : 28.12.2010 - 12:58
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 13:09   #593
Matis78
Guest

Question Pytanka:)

Moje pytania brzmią:
1. Jak mieć swój własny klub co można z nim robić, czego nie i wydatki z nim związane. (najlepiej też fotki dołączcie)
2. Według was opłaca się być wampirem?
3. Możecie mi opisać nowe kariery? (po proszę szczegółowo)
4. Czy w apartamentowcach można mieć mini ogródek na hodowlę roślinek?
5. Czy jeśli ma się dodatek Kariera można gasić pożary, rozwiązywać zagadki i łapać duchy w apartamentowcach?
6. Czy w nowym mieście są jakieś nowe publiczne budynki? (oprócz apartamentowców)
7. Jakieś nowe interakcje z otoczeniem?
8. W którymś z wątków przeczytałem że są namioty, to właśnie den dodatek je ma?
9. To jest to rozkładane łuszko czy nie?
10. Możecie dać zdjątka nowych przedmiotów? (plis)

To na razie tyle, jutro będę miał dodatek PZ po jadę do Krakowa więc chciałem żebyście mi opowiedzieli na te moje frustrujące mnie pytania.
Z góry dziękuje
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 13:30   #594
Pinezka

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Rainbow Zobacz post
Niestety masz rację,nastolatka nie można przemienić w wampira.

Mnie denerwuje to,ile czasu Simom zajmuje zjechanie windą na dół,muszę ich tam kierować przed przyjazdem autobusu/samochodu do pracy,bo inaczej to zawsze się spóźniają. ;/
---
A w ogóle to istnieje możliwość,by jakoś pozbyć się sławy,tzn. przestać być Osobistością? U mnie,co jest zresztą logiczne,dzieci celebrytów gdy wchodzą w wiek 'szkolny' też stają się sławne,najczęściej otrzymują na wstępie 3 gwiazdki,choć tym razem przydarzyło się coś dziwnego-urodzili mi się bliźniacy i jeden ma 3 gwiazdki,a drugi 2 oO
Ogólnie simowy transport jest bardzo powolny, jeżeli się nie ma własnego samochodu.. A trudno go mieć mieszkając w wysokościowcu..
Raczej nie da się pozbyć sławy, moje narodzone simki po 5 - gwiazdkowej mamusi i 3 - gwiazdkowym tatusiu też mają po 3 gwiazdki. Swoją drogą, strasznie łatwe jest zdobywanie kolejnych poziomów gwiazdorstwa, aż za łatwe.
Pinezka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 14:03   #595
hellraiser
Guest

Domyślnie Odp: Pytanka:)

Cytat:
Napisał Matis78 Zobacz post
Moje pytania brzmią:
1. Jak mieć swój własny klub co można z nim robić, czego nie i wydatki z nim związane. (najlepiej też fotki dołączcie)
3. Możecie mi opisać nowe kariery? (po proszę szczegółowo)
5. Czy jeśli ma się dodatek Kariera można gasić pożary, rozwiązywać zagadki i łapać duchy w apartamentowcach?
6. Czy w nowym mieście są jakieś nowe publiczne budynki? (oprócz apartamentowców)
7. Jakieś nowe interakcje z otoczeniem?
8. W którymś z wątków przeczytałem że są namioty, to właśnie den dodatek je ma?
9. To jest to rozkładane łuszko czy nie?
10. Możecie dać zdjątka nowych przedmiotów? (plis)

To na razie tyle, jutro będę miał dodatek PZ po jadę do Krakowa więc chciałem żebyście mi opowiedzieli na te moje frustrujące mnie pytania.
Z góry dziękuje
1. Co można robić z klubem... Jak go wykupisz, to możesz dowolnie zmieniać jego wnętrze, czerpać zyski w postaci pieniędzy. Jak go mieć? Jedziesz na teren wybranego klubu, klikasz "Kup własność (cena $$$)" czy jakoś tak...
2. Moim skromnym zdaniem tak, gdyż Sim zyskuje np. zdolność szybkiego biegania, czytania w myślach innych, grania na ich emocjach. Ponadto, bardzo fajnie się pożywiają
3. Jedyną nową karierą jest kariera filmowa, jako miejsce pracy powstało studio filmowe. Kariera ta dzieli się na dwie drogi. Jedna to aktorstwo, druga - reżyserowanie.
4. Raczej nie.
5. Tak.
6. Tak, studio filmowe, a oprócz tego są specjalne budynki, spełniające dwie funkcje, np. w ratuszu mieści się wojsko, polityka i policja, w jednym z wieżowców jest spa i księgarnia. Połączono również biznes i dziennikarstwo z restauracją.
7. Tak, są, np. bara-bara w jacuzzi i windzie, rozdawanie autografów i robienie zdjęć z fanami gdy jesteś celebrytą... I tak dalej.
8. Nie, namioty dochodzą z dodatkiem Wymarzone Podróże.
9. Nie.
10. Nie chce mi się Dużo tego jest...

Cytat:
Napisał Rainbow Zobacz post
Z tego co widziałem, dzięki modowi NRaas Debugger Enabler można ustawiać dowolnie poziom osobistości, więc dzięki niemu da się go zmniejszyć i na odwrót. W normalny sposób chyba się nie da.

Ostatnio edytowane przez hellraiser : 28.12.2010 - 14:08
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 14:12   #596
Matis78
Guest

Smile Odp: Pytania i odpowiedzi.

Dziękuje Chrzan!
Ale na pewno nie można mieć ogródka? Nawet na balkonie?
Szkoda
Cóż nie można mieć wszystkiego
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 14:26   #597
rocktechnika

Domyślnie Odp: Pytanka:)

Cytat:
Napisał Matis78 Zobacz post
Moje pytania brzmią:

2. Wampiry, poza tym, co opisał Chrzan w nocy uczą się szybciej różnych umiejętności - niektóre szybciej rozwijają sport, inne gotowanie. Zauważyłam, że to zależy od Sima, niekoniecznie od jego cech.

4. Przed jednym z apartamentowców jest miniogródek. Kupując tam mieszkanie dostaje się możliwość wstępu do tego ogródka i można go uprawiać [a nawet stawiać mebelki ]. Ten ogródek przez grę jest traktowany jako wejście do mieszkania, bo gdy dałam moim Simkom, które tam mieszkały "Wróć do domu", to nie jechały na górę, tylko wchodziły przez furtkę i już wg gry były w domu.

5. Z rozwiązywaniem zagadek w apartamentach miałam o tyle problem, że raz gra zakazała mi jechać do kogoś, by przeszukać śmietnik. Wg wskaźnika na mapie miałam jechać do jednego z apartamentów w mieście. Tyle, że tam nie ma normalnego śmietnika, tylko są te zsypy w ścianach i nie było nigdzie lupy podpowiadającej, gdzie szukać
stare 28.12.2010, 15:41   #598
Matis78
Guest

Domyślnie

Rozumiem
A tu można powiedzieć moja 2 seria pytań XD:
1. Powiedzcie mi jeszcze szczegółowo o tej dorywczej pracy miksologa czy jakoś tak i o zakładaniu własnej kapeli (Ważne dla mnie jest opisanie kapeli bo kiedy już będę miał dodatek chce na wstępie se założyć swoją własną)
2. Jest jeden rodzaj jacuzzi tak?
3. Ostatnio oglądałem filmik gdzie było "jakieś" nowe auto z PZ czy są jeszcze jakieś inne?
4. Gdzie mam ćwiczyć z kapelą kiedy mieszkam w apartamentowcu?
5. Czy jeśli ktoś ukradnie ubrania kiedy jesteś w jacuzzi potem masz jakiś negatywny na strojnik lub coś innego?
6. Da się podam odzyskać skradzione ubrania?
7. Co się stanie kiedy zostaniesz okradziony w metrze? (chodzi mi o to co ci ukradną wtedy)

No to tyle co mnie dręczyło (chyba) proszę o odpowiedz a najbardziej zależy mi na tej własnej kapeli.
Z góry dziękuje

I jeszcze kilka pytanek:
Powiedzcie mi czy są jakieś nowe "wyzwania" i czy można nagrywać filmiki z the sims 3 więcej niż 30 sekund, jak tak to ja? (chodzi o tą nagrywarkę już z simai czy jak to zacwać)i ile kosztuje apartament z jacuzzi?

Ostatnio edytowane przez Matis78 : 28.12.2010 - 19:15
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Ostrzeżenie
stare 28.12.2010, 17:26   #599
Czyniąca_Hałas

To ja się dorzucam z takim jednym zapytaniem wychodzącym raczej z głupoty Dot, niż z ciekawości. Kiedy Sim-Wampir przebywa na słońcu, po godzinie lub dwóch, dostaje nastrójnik "nagrzany". Po trzech godzinach mdleje, i pojawia się nastrójnik w czasie dwóch dni, że Sim-Wampir będzie walczył o życie. Z czystego egoizmu nie sprawdziłam, co się wtedy stanie, gdyż Dot ma dzieci, a konkretniej trójkę. Jednak nie chciałabym, żeby ktokolwiek zabijał Sima tylko po to, żeby to sprawdzić. Ale się pytam: co się wtedy stanie?
Czyniąca_Hałas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 17:39   #600
hellraiser
Guest

Gralladina, wampir poprostu straci swe moce, takie jak czytanie w myślach, szybki bieg itd. Nie ma mowy o śmierci.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania