![]() |
#61 |
Reputacja: 10
|
![]()
Analiza
No to jestem dumna, że przekonałam kogoś do literatury, za którą sama nie przepadam!xd Carolina Nie do końca oto mi chodziło, ale dziękuję Ci bardzo^^ aniołek Cóż mogę odpowiedzieć na tak ciepłe słowa. Chyba tylko dziękuję ![]() I chcę wszem i wobec zakomunikować, że chociażby zostałby mi jeden czytelnik to i tak kontynuować będę, więc jeśli mam jakieś cichego czytelnika(wątpię, no ale warto się łudzić) to nic nie wskóra milczeniem bo to FS i tak dokończę! Amen ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
|
![]()
Osz, nie zauważyłam nowego odcinka. Mogę jeszcze coś wtrącić? Tak króciutko bo właśnie wróciłam z dworu i moje palce odmawiają mi jeszcze posłuszeństwa.
Więc, najpierw zdjęcia - nie mam nic do zarzucenia, bardzo fajne ujęcia, nie takie "pospolite rzuty" i to dodaje im uroku tylko.. ojciec Yovy.. ciasteczko, które można schrupać czyli - wygląda na młodszego niż jest w rzeczywistości. A może to taka uroda Hopeanu? Co do samego tekstu - jak zwykle super - opisy krajobrazu jak i dialogi na szóstkę i jeszcze to: "Patrząc na wybiegającą córkę poczuł lekkie ukłucie. Gdzieś w okolicy serca? Nie, trzeba natychmiast stłumić to uczucie. Ale gdyby tylko znała prawdę…" Tylko ja to zauważyłam (przyznaję bez bicia, nie czytałam komentarzy wcześniej)? Czyli mniemam, iż ojciec Yovy nie jest aż takim bezdusznym człowiekiem. Albo ponosi mnie wyobraźnia. Super, czekam na część kolejną (ostatnią?) i mam nadzieję, że w porę ją zauważę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
|
![]()
no dobra Invidia :odcinek był super, tylko nie podoba mi się charakter ojca Yovy(chyba tak miało być
![]() ![]() Jak nie o taką ocenę ci chodziło to nie wiem o jaką ![]() PZDR
![]() |
#64 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Ojć... Troszkę się opuściłam
![]() Ale ty i tak wiesz, że mi się podoba ![]() Uwielbiam twoje zdjęcia ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Guest
|
![]()
plakalem :{ swietne!
|
![]() |
![]() |
#66 |
|
![]()
Alexiel
Wtrącaj ile chcesz, ja lubię Twoje komentarze!xd No właśnie dużo osób zauważyło to zdanie, które nieźle namieszało i zmieniło moją koncepcję ostatniego odcinka xd Młody- to ta biel włosów tak odmładza!;p Carolina Tak, właśnie o coś takiego. Dronning, hm...miała być postacią jak najbardziej pozytywną ![]() Nysia No to dziękuję!xd centaurea trochę mi przykro, ale jestem dumny, że doprowadziłem Cię do płaczu! Następny rozdział mam napisany w połowię, a wkładam w niego mnóstwo pracy, żeby był naprawdę dobry. Ale nie pozwolę Wam o sobie zapomnieć i przygotowałam mały bonus o nazwach własnych- bo bynajmniej nie wymyślam ich ot tak, z głowy ![]() Heltemodig to po norwesku bohaterski Armamento w interlinguale uzbrojenie Arana to z węgierskiego arany złoto Hopean to z fińskiego hopea srebro Dronning to po duńsku królowa Havil to po kurdyjsku rozwiązanie Eldfjall (imię ojca Yovy, występuję dopiero w następnym odcinku) to po islandzku wulkan I mały plakat następnego odcinka;p ![]()
Ostatnio edytowane przez Invidia Semper : 23.01.2011 - 21:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
|
![]()
Dobry pomysł. Podobają mi się te obcojęzyczne nazwy zaczerpnięte ze skandynawskich kultur, duńskiej czy węgierskiej... Bardzo pasują do klimatu tego opowiadania.
![]() Plakat piękny ! Bardzo podoba mi się stonowana, neutralna gama kolorów. Cała scenka wygląda bardzo realistycznie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
|
![]()
aj aj aj bonus!!!
<nareszcie> ja w ogóle nie wiedziałam że istnieje taki język jak kurdyjski! Osz kurcze mnie zaskoczyłaś. 10/10
![]() |
#69 | ||
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ten język kurdyjski normalnie wymiata ![]() Nawet nie wiedziałam, że taki istnieje. A plakacik cudowny, już nie mogę doczekać się odcinka. Pozdrawiam |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
|
![]()
aniołek
Trzeba jeszcze dorzucić mojego bzika na punkcie kultury skandynawskiej! ![]() Carolina Ja też nie wiedziałam- t czysty przypadek, sama wymyśliłam imię Havila i okazało się, że ma ono całkiem przyzwoite znaczenie xd Nysia Ah, widziałam ten nawias, ale z czystego lenistwa go nie edytowałam, zaraz to zrobię. Tam jest literówka- musiałam się machnąć oczywiście. Chociaż i tak miałam w kłopot z odmianą. Zaraz się zresztą zabieram za pisanie ![]()
Ostatnio edytowane przez Invidia Semper : 08.02.2010 - 18:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|