|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Już dawno nikt tu nic nie pisał, ale pozwolę sobie pochwalić poradnik: świetny, czytelny, ciekawy i dużo się z niego dowiedziałam ^^
Także to, że moje otoczenie może być zepsute. Od zawsze gram w Miłowie i nigdy nie pomyślałam o tym, że gra może sobie dorabiać miastowych. Mam nadzieję, że moje ukochane miasteczko się nie przeludni ![]() Gratuluję cierpliwości, że to wszystko wyjaśniałaś i odpowiadałaś na pytania innych, brawo ![]()
„(...) Zeus i Posejdon się pokłócili. Jak zwykle poszło o to samo: "Matka Rea kochała cię bardziej", "Katastrofy powietrzne są lepsze od morskich" itd.” „Było to niemal tak samo prawdopodobne, jak to, że Ra i Apopis zostaną przyjaciółmi na Facebooku, ale nie odezwałem się” „Bałem się spróbować, ale pomyślałem: Horusie? - No wreszcie ~ odezwał się ten głos. ~ Witaj. - O nie - powiedziałem, czując narastającą panikę. - O nie, nie, nie. Niech mi ktoś da otwieracz do konserw, mam w głowie bóstwo! Oczy Bastet błysnęły. - Porozumiałeś się z Horusem bezpośrednio? Robisz postępy. - Postępy?! - Złapałem się za głowę. - Wyrzućcie go stamtąd!” Wszystkie cytaty autorstwa wujaszka Ricka ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
A czy zaspokajanie potrzeb Simów poprzez boolprop testingcheatsenabled true psuje otoczenie?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 23
|
![]()
sam boolprop jest szkodliwy dla gry ;p ja uzywam go zawsze (do podnoszenia zabawy i towarzystwa) i juz widze jak simowie "rozmawiają" o biało-czarnych krechach, albo ładując dom mi wywala do pulpitu. :]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Więc zacznijmy od początku...
Miałam sobie kiedyś własne otoczenie, w którym sobie grałam. NIGDY nie usunęłam żadnego Sima ani nagrobka, po prostu sobie grałam. Otoczenia Maxisowe zostawiłam w spokoju i nie wchodziłam nawet do nich. W swoim otoczeniu doczekałam się licznej rodzinki, po jakimś czasie została tylko jedna Simka i wielki cmentarz obok domu. Coraz więcej Simów wprowadzałam do miasta, i przyznaję, stało się BARDZO przeludnione. Grałam sobie tą jedną Simką, aż pewien nagrobek magicznie zniknął. Po paru Simowych dniach pojawił się znowu, tylko że w innym miejscu. Odstawiłam go na miejsce, ale potem zaczynały znikać kolejne nagrobki, i pojawiały się gdzie indziej... aż zaczęły znikać tak, że nie dało się ich już przywrócić, i stało się to, co tu jest opisane - puste pole w drzewie genealogicznym. Gdy zginął nagrobek, wraz z nim cały Sim i jego portret w drzewie. Pojawiały się też owe "paski" gdy Simowie plotkowali, chociaż nigdy żadnego Sima nie usunęłam. Oprócz tego w otoczeniu doczekałam się wielu różnych bugów... Ale najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, co stało się w innych otoczeniach, w których NIGDY nie grałam. Weszłam sobie do Dziwnowa, w którym nigdy nie grałam, patrzę, a tu całego cmentarza Oliwki nie ma! A w jej drzewie genealogicznym same puste pola. Raczej nie może być tu mowy o przeludnieniu. W ogóle w tym otoczeniu nie grałam, wchodzę, a tu zastają od razu takie bugi. Dodam, że wiele lat temu też raz weszłam do tego otoczenia i było wszystko w porządku, zostawiłam je i jeszcze raz weszłam dopiero po wielu latach... Teraz gram sobie na zupełnie nowej grze, w Miłowie, i również dbałam, żeby nie zrobić nic z tego, co jest tu napisane - nigdy żadnego Sima nie usunęłam, ani żadnego nagrobku. Gram sobie no i proszę, grób Niny Kaliente zniknął :/ Jej portret został, więc zapewne miało się wydarzyć to, co na moim starym otoczeniu - nagrobek pojawi się po paru dniach, a potem Simowie zaczną zupełnie magicznie znikać, tzn. ich nagrobki i portrety w drzewie. Aby tego uniknąć, ściągnęłam HoodChackera i "naprawiłam" otoczenie. Ale teraz mam kluczowe pytanie: czy to wystarczy? Czy znikanie Simów było tylko kwestią "wadliwych wspomnień", które HoodChacker usuwa? Bo podkreślam, to samo stało się w Dziwnowie chociaż nigdy w nim nie grałam, więc nie może być mowy o przeludnieniu. Co do modów, to jestem w tym temacie zupełnie ciemna, dlatego też żadnego moda nie zamierzam ściągać xD Tym bardziej bawić się SimPe czy coś w tym stylu, nawet HoodChacker był dla mnie czarną magią XDD Do modów zamierzam się zastosować tylko, jeśli to absolutnie konieczne... i jak ktoś mi pomoże XD
![]() |
#5 |
|
![]()
Calkiem niedawno czytalam ten temat i kilka dni pozniej wchodze do mojej rodzinki i patrze, a ich mala corka ma juz cel zyciowy, nie ma obaw i ma 2 pragnienia: isc popływać + urzadzic mpreze a to jest niemozliwe dla malego dziecka
![]() EDIT: teraz spojrzalam do innej rodziny, z 2 dzieci i 2 malych i KAZDE z nich ma cel zyciowy ![]() Ostatnio edytowane przez Nyu Nyu Nyuu : 27.08.2014 - 11:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 22
|
![]()
A matko, zrobiłam te skanowanie tym Hoodem i tez mam pełno błędów.. Jacyś simowie tam się wyświetlają których nawet nigdy nie spotkałam..
Spoiler: pokaż Kompletnie nie wiem jak to naprawić.. Kilkakrotnie zmieniałam typ parceli gdy simowie na niej mieszkali. Bardzo zaszkodziłam grze? ![]() Czyli te przeludnienie może stać się nawet wtedy gdy będziemy baardzo długo grali i gdy nasza rodzina będzie miała wiele, wiele pokoleń, tak? Więc te clear gossip i trash from all trzeba robić na wszystkich simach z otoczenia? ![]()
![]() |
#7 |
Reputacja: 41
|
![]()
Jak usunąć zabitych simów? Trzeba ich wskrzesić, a potem usunąć jest opisane w poradniku?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Weszłam jeszcze raz do rodziny Kaliente (wcześniej, gdy zniknął nagrobek, nie zapisałam gry) - ok, nagrobek stoi. Po chwili pojawia się duch Diny. Po jakimś czasie patrze, a nagrobka Niny znowu nie ma
![]() ![]() Dlaczego?! Przecież naprawiłam otoczenie HoodChackerem, a błąd z tym nagrobkiem nadal jest ![]() Shattered, używając HoodChackera wybierz opcję "Remove", w ten sposób naprawisz te błędy. Przynajmniej ja tak zrobiłam, bo ktoś mi tak powiedział xD
![]() |
#9 | ||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Lenna - eh, czyżbyś coś poprzestawiała w plikach gry?
![]() Nie wiem, ruszałaś Mrocznego Kosiarza, Zadecką i innych takich? Zabawy boolpropem? Anyway, musisz przeinstalować grę. Shattered - "delete" w HoodCheckerze i powinno być po problemie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nyu Nyu Nyuu - otoczenie eaxisowe? W innych otoczeniach to samo? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
nie, otoczenie moje.
w innych otoczeniach... chyba nie, ostatnio gralam jeszcze w Dolinie Niezbednej i w Kwitnacych Wzgorzach i tam nic takiego sie nie dzialo, jak jest w innych nie wiem. a i jeszcze, nie wiem czy to ma cos do rzeczy, ale nie sciagalam zadnych modow, etc. Ostatnio edytowane przez Nyu Nyu Nyuu : 27.08.2014 - 12:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości) | |
|
|