Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.05.2011, 14:33   #751
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Belle Rose

Cytat:
Napisał Libby Zobacz post
Wow, jaka pierwsza fota ! Tylko ta krew powinna chyba bardziej wpadać w bordo .
no wiem, jednakże śpieszyłam się z dodaniem odcinka i wyszło jak wyszło
Cytat:
A nie mówiłam, że Mei będzie z brzuchem ?
haha, no mówiłas, ale ja nie mogłam tego potwierdzić
Cytat:
Nie za dużo tej krwi przy Sophie? Ciekawe, czemu poświęciła się dla Colina. W końcu kochała Marco a nie jego.
trochę za dużo tej krwi, ale to jedyna plama jaka mi działa w simsach, więc jest taka duża
a z tym poświęceniem... jak widać jedna zagadka się rozwiązuje, a druga tworzy
poza tym nie zwróciłaś uwagi na jedną rzecz
Cytat:
- Jeśli chodzi natomiast o tego chłopaka, który był u mnie z Alią...
- Moja siostra była u ciebie z Colinem? - zdziwiła się Mei, przerywając koleżance wypowiedź.
nic więcej nie powiem
Cytat:
W ogóle zabiło mnie to, że zamaskowany oprawca strzela do wszystkich jak do kaczek a w końcu łaskawie jeden policjant stwierdza: "strzel do jeszcze kogoś a Cię zabiję..." Łaskawca! To chyba w tym miejscu napisałaś: "albo cię zginiesz" .
hehe wiem no wiem, ale nie miałam pomysłu, żeby opisać to jakoś bardziej rozlegle, poza tym kiedy szkrobałam tą część, w której ten gostek strzela do wszystkich, miałam przed oczami akcję, która się dzieje bardzo szybko, ale nie umiałam tego ubrać w słowa
dlatego policjant nie zareagował od razu
a ten błąd był niżej troszkę, już poprawiłam
Cytat:
Miałam pewien naciągany pomysł co do tego porywacza, ale nietrafiony .
ahahahaha...! <szatański śmiech> chyba pierwszy raz nikt nie może się domyślić kim jest zabójca
Cytat:
Już się miałam czepiać, czemu Li z Mei tak sobie gadają, ale jednak jakoś z tego wybrnęłaś w trakcie dialogu. Chociaż dla mnie to i tak nie jest normalne, że tak sobie słodzą, skoro Em ma chrapkę na faceta Li...
Poza tym Mei nie znosi Dantego, on zafundował jej Gabriela a Em to w końcu jego kuzynka.
chyba Li z Em, coś ci się pomyliło
no widzisz i zwietrzyłaś kolejną zagadkę
Cytat:
Jak Alia skrzywdzi Colina, to ja skrzywdzę ją!
cisza tam, nikogo nie będziesz krzywdzić
Cytat:
Marco musi przeżyć !
a dlaczego MUSI?
Cytat:
Ta... I teraz wszystkich po kolei chcesz wpakować za kratki..., ale spoko, bo
FANTASTYCZNA CZWÓRKA ICH WYCIĄGNIE!

Ojciec Mei powinien się postarać o ich numer .
no jasne, wyciągnie wszytkich, a na końcu będą musieli ratować siebie, szczególnie po akcji na plaży xD
Cytat:
W ogóle jaka zmiana: porównaj sobie zdjęcie Alii ze zdjęciem z pierwszego odcinka. Nie ta kobieta . Mei tego motylka pod okiem miała chyba też tylko w pierwszym odcinku.
no tak, trochę pozmieniałam, ale wydaje mi się, że chyba na lepsze

Cytat:
Napisał Ana021 Zobacz post
No no, jeszcze mi powiesz, że od teraz Emi Mei będą najlepszymi przyjaciółkami
nie będą przyjaciółkami... zresztą niedługo zobaczycie dlaczego
Cytat:
Napisał Ana021 Zobacz post
Odcinek super, nie spodziewałam się aż takiego zwrotu akcji. I prawdę mówiąc po komentarzach ja też nabrałam przekonania, że Mei będzie z brzuchem
kurcze nie udało mi się tej „brzuchowej” kwestii ukryć
no niestety nie wszystko się da

dzięki dziewczyny za komentarze
a skoro odcinek tak się podoba to muszę być bezlitosna z tymi komentami
czekam jeszcze na 16 ^^
i nie ma zmiłuj się

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.05.2011, 15:05   #752
Searle

Jak mogłaś zrobić to Sophie??? <foch>

Dziwi mnie dlaczego gliniarze nie sprzątnęli tego porywacza, jak tylko wsadził Marco do auta. Nie trzymał go na muszce, więc śmiało w łeb mogli mu strzelić.

Głupia Mei wiedziała, że nie straciła dziecka i zamiast pokazać Marco w szpitalu brzuch to go przezywała i wygoniła. *****!

Ciekawe jakie masz plany wobec Em? Bo tu siedzi sobie spokojnie z Li, ale chyba zamierzasz jednak zmienić diametralnie jej losy.

Alia przepięknie wygląda na tym zdjęciu!
stare 23.05.2011, 17:19   #753
Brutus

Teraz jest super.
Mei w ciąży. Cóż, brałem pod uwagę taką okoliczność, ale nie myślałem, że jednak.
Kiedy tak zobaczyłem Mei i Em rozmawiające sobie jak najlepsze w świecie przyjaciółki to zrobiło mi się słabo. Przecież one mają tego samego chłopaka i tak się zachowują? Wiem, widziałem, że napisałaś wcześniej, że nie będą się kumplowały, ale to i tak trochę dziwne.
Czekam na moment, kiedy wszystko zacznie składać się w logiczną całość.
Czyżby Sophie miała romans z Colinem i jego związek z Alią się rozpadnie, kiedy ona się o tym dowie? Czy to o tym chciał ją poinformować wtedy, w samochodzie?

A teraz pomyślmy spokojnie i zastanówmy się kim jest zabójca.
1) Powiedziałaś kiedyś, że jest to ktoś, kogo znamy.
2) Z opisu Colina wynika, że miał on ciemne, długie i splecione w warkocz włosy.
3) Specjalizował się w wyłudzaniu pieniędzy i porwaniach.
Podszedłem metodycznie do tego zagadnienia, przejrzałem wszystkie poprzednie odcinki i stwierdziłem jednoznacznie, że do tego opisu pasuje niewiele osób.
Oczywiście ten były chłopak Li Mei, Chris, prawda? Nie pamiętam już zupełnie tego wątku, a że jestem leniwy, to nie chce mi się znowu czytać. Pamiętam tylko, że był bratem Marco i pracował dla Lamberta.
No tak, nikt inny nie pasuje. Co prawda nigdy nie widzieliśmy Chrisa z tyłu ale wydaje mi się, że ma długie włosy. Oczywiście zakładam, że to mężczyzna.
Dobra, odświeżyłem sobie trochę ten wątek z Chrisem. Teoretycznie on mógł przeżyć, a Dante mógł go przekonać do zrobienia tego świństwa Marco. Pewnie przyszło mu to łatwo, bo przecież Marco i Chris niezbyt się lubili. Albo to nie Dante nasłał Chrisa, tylko ktoś, kto może stracić na usadzeniu go. Albo Chris sam chciał to zrobić, dla satysfakcji.
WIEM! Eureka! Dante szantażował Chrisa, że ma pozbyć się Marco a przy okazji wyciągnąć go z więzienia, bo jak tego nie zrobi to ujawni, że Chris nie umarł.
Mógłbym jeszcze godzinami spekulować na ten temat, ale mi się nie chce. W każdym razie jestem na 99% pewny, że to Chris za wszystkim stoi.

Ostatnio edytowane przez Brutus : 23.05.2011 - 17:21
Brutus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2011, 18:23   #754
Nunczaki Orientu

Rudzielcu! Będę miała koszmary po nocach, co się stanie z Marco! On - ma - przeżyć - w jednym - kawałku!
A jak nie, to pomyślę co poczynić

Brutus chyba myśli dobrze, mam rację?

P.S. Znowu urwałaś w najlepszym momencie... Nie lubię cię za to <foch>
stare 23.05.2011, 18:36   #755
Libby
Administrator

Reputacja: 15

A właśnie zapomniałam wtedy napisać, że Em się dziwi, że Marco nie opowiadał o Sophie? A co jej miał całą swoją biografię opowiedzieć? Głupia uwaga z jej strony.
W jednym miejscu powinno być "Lambertówny" a nie "Lambertównej" .
Co do porywacza to jednak trzymam się swojego pomysłu , że to Chris. Jak zobaczyłam zdjęcie, to od razu o nim pomyślałam. Napisałam tylko, że nietrafiony, bo niby Colin go widział w tv a przecież powinien zauważyć jakiekolwiek podobieństwo do Marco .
Edit: Właśnie przeczytałam, że Brutus też go obstawia. Żeby nie było: o Chrisie pomyślałam od razu przy pierwszym czytaniu odcinka i w sumie trudno, czy inni pomyślą, czy pierwsza na to wpadłam, czy nie .

Ostatnio edytowane przez Libby : 23.05.2011 - 20:23
Libby jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2011, 20:36   #756
Master of Disaster

Reputacja: 26

No, no, coraz lepiej. Czułam, że Mei jednak nie straciła dziecka, ale i tak mnie nieco irytuje. Powinna była powiedzieć Marco... albo chociaż swojemu ojcu. A co do Takedy, to on... nadal mnie wk**wia.
Tylko... nie funduj Li jednak kolejnych niebezpiecznych przygód, co? Jednak jest po przejściach i takie tam. Zresztą, zrobisz, co uważasz za słuszne.

Tak przy okazji - Takeda to chyba japońskie nazwisko? Tak mi przynajmniej brzmi (i to od samego początku, ale jakoś zawsze wylatywało mi z głowy, żeby o tym wspomnieć).
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2011, 20:56   #757
rudzielec

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
Jak mogłaś zrobić to Sophie??? <foch>
oj no wybacz Searle, w przyszłości postaram ci się to wynagrodzić, mam nadzieję, że się nie zawiedziesz
Cytat:
Dziwi mnie dlaczego gliniarze nie sprzątnęli tego porywacza, jak tylko wsadził Marco do auta. Nie trzymał go na muszce, więc śmiało w łeb mogli mu strzelić.
jak to kiedyś napisał chrupek "to jest za proste jak na ciebie"

Cytat:
Głupia Mei wiedziała, że nie straciła dziecka i zamiast pokazać Marco w szpitalu brzuch to go przezywała i wygoniła. *****!
heh, no racja, mogła mu powiedzieć... ale za to coś dla niej zaplanowałam
Cytat:
Ciekawe jakie masz plany wobec Em? Bo tu siedzi sobie spokojnie z Li, ale chyba zamierzasz jednak zmienić diametralnie jej losy.
zamierzam i to już w następnym odcinku
Cytat:
Alia przepięknie wygląda na tym zdjęciu!
dziękuję, chciałam, żeby tak wyglądała

Cytat:
Napisał Brutus Zobacz post
Mei w ciąży. Cóż, brałem pod uwagę taką okoliczność, ale nie myślałem, że jednak.
no jakoś musiałam was chociaż na chwilkę odwieść od ciąży Mei
Cytat:
Kiedy tak zobaczyłem Mei i Em rozmawiające sobie jak najlepsze w świecie przyjaciółki to zrobiło mi się słabo. Przecież one mają tego samego chłopaka i tak się zachowują? Wiem, widziałem, że napisałaś wcześniej, że nie będą się kumplowały, ale to i tak trochę dziwne.
no masz rację, to jest dziwne głębsze wytłumaczenie w jednym z kolejnych odcinków
Cytat:
Czekam na moment, kiedy wszystko zacznie składać się w logiczną całość.
nie ty jeden obawiam się, że będzie potrzeba więcej odcinków niż zaplanowałam, żeby to wszystko wyjaśnić
Cytat:
Czyżby Sophie miała romans z Colinem i jego związek z Alią się rozpadnie, kiedy ona się o tym dowie? Czy to o tym chciał ją poinformować wtedy, w samochodzie?
od razu mówię, że nie ale spokojnie, to też wyjaśnię

Cytat:
A teraz pomyślmy spokojnie i zastanówmy się kim jest zabójca.
1) Powiedziałaś kiedyś, że jest to ktoś, kogo znamy.
2) Z opisu Colina wynika, że miał on ciemne, długie i splecione w warkocz włosy.
3) Specjalizował się w wyłudzaniu pieniędzy i porwaniach.
Podszedłem metodycznie do tego zagadnienia, przejrzałem wszystkie poprzednie odcinki i stwierdziłem jednoznacznie, że do tego opisu pasuje niewiele osób.
no tak, wszystko się zgadza
Cytat:
Oczywiście ten były chłopak Li Mei, Chris, prawda? Nie pamiętam już zupełnie tego wątku, a że jestem leniwy, to nie chce mi się znowu czytać. Pamiętam tylko, że był bratem Marco i pracował dla Lamberta.
No tak, nikt inny nie pasuje. Co prawda nigdy nie widzieliśmy Chrisa z tyłu ale wydaje mi się, że ma długie włosy. Oczywiście zakładam, że to mężczyzna.
Dobra, odświeżyłem sobie trochę ten wątek z Chrisem. Teoretycznie on mógł przeżyć, a Dante mógł go przekonać do zrobienia tego świństwa Marco. Pewnie przyszło mu to łatwo, bo przecież Marco i Chris niezbyt się lubili. Albo to nie Dante nasłał Chrisa, tylko ktoś, kto może stracić na usadzeniu go. Albo Chris sam chciał to zrobić, dla satysfakcji.
hmm.... Chris był bratem Marco, a złodziej widział jego śmierć na własne oczy (to tak dla przypomnienia). Pracował dla Lamberta, to się zgadza, ale potem zakochał się w Mei i tleniony go zabił, bo chłopak nie dotrzymał umowy
Dzwoni w którymś kościele, tylko nie wiadomo w którym
Cytat:
WIEM! Eureka! Dante szantażował Chrisa, że ma pozbyć się Marco a przy okazji wyciągnąć go z więzienia, bo jak tego nie zrobi to ujawni, że Chris nie umarł.
niestety, musze cię zmartwić, ale to nie to
Cytat:
Mógłbym jeszcze godzinami spekulować na ten temat, ale mi się nie chce. W każdym razie jestem na 99% pewny, że to Chris za wszystkim stoi.
nic nie powiem <zamyka buzię na kłódkę>

Cytat:
Napisał Nunczaki Orientu Zobacz post
Rudzielcu! Będę miała koszmary po nocach, co się stanie z Marco! On - ma - przeżyć - w jednym - kawałku!
A jak nie, to pomyślę co poczynić

Brutus chyba myśli dobrze, mam rację?

P.S. Znowu urwałaś w najlepszym momencie... Nie lubię cię za to <foch>
haha czemu koszmary?
jeśli chodzi o Marco to właśnie ważą się jego losy
to jedyna rzecz jakiej nie możecie przewidzieć: kto jeszcze zginie, za co i kto mnie za to zlinczuje (tego ostatniego nie umiem sama przewidzieć )

czy Brutus ma rację czy nie, okaże się za dwa odcinki
i proszę mi się tutaj nie fochać, bo nie wstawię bonusa, którego planuję po następnym odcinku!

Cytat:
A właśnie zapomniałam wtedy napisać, że Em się dziwi, że Marco nie opowiadał o Sophie? A co jej miał całą swoją biografię opowiedzieć? Głupia uwaga z jej strony.
no fakt głupia, ale biedactwo jest tak zakochane, że chciałaby wszystko wiedzieć...
Cytat:
W jednym miejscu powinno być "Lambertówny" a nie "Lambertównej" .
haha, a kij w oko, Lambertówny czy Lambertównej, przecież to i tak ta sama cholera
Cytat:
Co do porywacza to jednak trzymam się swojego pomysłu , że to Chris. Jak zobaczyłam zdjęcie, to od razu o nim pomyślałam. Napisałam tylko, że nietrafiony, bo niby Colin go widział w tv a przecież powinien zauważyć jakiekolwiek podobieństwo do Marco .
jeszcze raz zacytuję chrupka "to jest za proste na ciebie"
Cytat:
Edit: Właśnie przeczytałam, że Brutus też go obstawia. Żeby nie było: o Chrisie pomyślałam od razu przy pierwszym czytaniu odcinka i w sumie trudno, czy inni pomyślą, czy pierwsza na to wpadłam, czy nie .
niech będzie, ty byłaś pierwsza, nie będę sie przecież gwoździarce narażać

dziękuję ślicznie za komentarze! jeszcze 12 i wstawiam kolejny odcinek

EDIT:
Cytat:
Napisał Master of Disaster Zobacz post
No, no, coraz lepiej. Czułam, że Mei jednak nie straciła dziecka, ale i tak mnie nieco irytuje. Powinna była powiedzieć Marco... albo chociaż swojemu ojcu. A co do Takedy, to on... nadal mnie wk**wia.
widzę, że Marco nieugięcie działa ci na nerwach
Mei to Mei, jak widzisz ostro namieszała
Cytat:
Tylko... nie funduj Li jednak kolejnych niebezpiecznych przygód, co? Jednak jest po przejściach i takie tam. Zresztą, zrobisz, co uważasz za słuszne.
w sumie coś w tym jest i powiem ci, że jakoś nie mam dla niej póki co nic jakoś porażająco szokującego, co nie zmienia faktu, że całkowicie nie zostawię ją w spokoju
Cytat:
Tak przy okazji - Takeda to chyba japońskie nazwisko? Tak mi przynajmniej brzmi (i to od samego początku, ale jakoś zawsze wylatywało mi z głowy, żeby o tym wspomnieć).
tak, dokładnie jest tak jak mówisz, to japońskie nazwisko
nie wspomniałam za wiele o przeszłości Marco, więc mogłaś sie domyślać
póki co, nie mam zamiaru zdradzać nic na temat jego życia przed Mei

no to teraz już tylko 11 komentów

Ostatnio edytowane przez rudzielec : 23.05.2011 - 21:03
rudzielec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.05.2011, 05:19   #758
Kamis

No, no...
W sumie, nie mam co napisać, bo wiadomo że odcinek wspaniały, fascynujące, szokujący, itd, itp. Chyba wszyscy już napisali, co ja chciałam
Masz za duże wymagania jak na 16 komentów.
Mam nadzieję że szybko się one pojawią.

Życie pisze swój scenariusz, nieważne jakie były plany.
Kamis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.05.2011, 19:48   #759
Master of Disaster

Reputacja: 26

Aha, przepraszam, ale jakoś zapomniałam wcześniej o tym napisać. Jest jeden mały ort - nie powinna być stróżka krwi, tylko strużka => bo mała struga. Wybacz, że wcześniej o tym nie napisałam, ale sprawdziłam w słowniku.
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.05.2011, 20:12   #760
rudzielec

Cytat:
Napisał Kamis
Masz za duże wymagania jak na 16 komentów.
czy ja wiem
kiedy pozbierałam ludzi komentujących z ostatnich pięciu odcinków wstecz, wyszło mi dokładnie 18 osób
(starszych odcinków nie liczę, bo różnie było z ich wstawianiem z mojej strony), a "niekomentujących-czytających" jest o wiele więcej, bo niejednego już takiego gagatka złapałam
niestety muszę być trochę bezlitosna, ostatnio wstawiam odcinki praktycznie co tydzień a to już naprawdę końcówka FS więc jakieś wymagania muszę mieć
zmusili mnie do tego sami czytelnicy, bo dawniej nie musiałam robić niczego tylko wstawiałam odcinki, a komentarze były, teraz muszę troszkę ruszyć leniuszków, którzy czytają a nie komentują stąd wymagana liczba komentarzy

Cytat:
Napisał Master_of_Disaster
Jest jeden mały ort - nie powinna być stróżka krwi, tylko strużka => bo mała struga.
masz rację, mój błąd, już poprawiam

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania