|
![]() |
#1 |
Reputacja: 41
|
![]()
Otóż pewnego dnia, kiedy nagrobki kotów były na działce rodzinnej, postanowiłem je przenieść na cmentarz. Stały tam może z 1 dzień realny i w końcu postanowiłem zabrać je stamtąd i przeniosłem do wyposażenia i po powrocie na działkę rodzinną odstawiłem je. Kiedy po raz kolejny włączyłem grę nagrobków już nie było. Nie mogę tych kotów wskrzesić, a we wspomnieniach nie ma ich obrazka, ale za to są ich imiona a pliki w folderze Characters są. Co zrobić?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nigdy nie grzebałam w plikach gry ani nie bawiłam się boolpropem
![]() ![]() Teraz odkryłam, że bugowanie nagrobków powodują u mnie przede wszystkim duchy umarłe przez porażenie prądem. A to jest tak: Mam sobie duchy Diny i Niny umarłe przez porażenie prądem, a takie duchy jak wiadomo co jakiś czas odgrywają własną śmierć (upadają i przechodzą ich takie "prądy"). Nina sobie w nocy lata, nawiedza swój własny nagrobek, i w tym momencie się buguje, od tej tej pory gdy Nina lata i odgrywa własną śmierć to nie widać tych "prądów". Wróciła nad ranem do grobu i niby było ok, ale jak nastepnej nocy się pojawiła i nawiedziła swój własny grób, zniknęła razem z nim ![]() ![]() ![]() ![]() No i jeszcze, kiedyś jak grałam we własnym otoczeniu to miałam dokładnie te same błędy, również z duchami po porażeniu prądem. Ale, ale, w innej rodzinie byli sami Simowie umarli ze starości, to ta rodzina o której pisałam wcześniej, i tam też się to samo wydarzyło. Tylko że potem zaczęły znikać pliki Characters i nagrobki znikały ostatecznie, bo póki tak się nie stało, nagrobki pojawiały się spowrotem tyle że w innym miejscu na parceli O.o No i błąd z ostatniej chwili, czyli ten u Ćwirów. I przydażyło mi się dokładnie to co tutaj: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27997, tzn. chodzi mi o ten drugi problem. Sima wystraszył duch Gwidona Ćwira i od tej pory w domu, a raczej na dworze, dzieją się dziwne rzeczy. Sim gdy chce strzyc krzaczki przy grobach czasem wykonuje tę interakcję na odległość, tak jak opisany w tamtym temacie przykład z lodówką ![]() ![]() W sumie to nie wiem, na ile to co pisze ma się jeszcze do tematu XD
![]() Ostatnio edytowane przez Lenna : 12.09.2014 - 10:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 22
|
![]()
A gdzie tam jest delete?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Ale nie trzeba Delete tylko jak wybierzesz otoczenie to trzeba wybrać opcję "Remove"... Tylko lepiej najpierw zrobić kopię zapasową otoczenia.
![]() |
#5 |
|
![]()
A nie usunę całego otoczenia?
![]() A jak zrobić tą kopię? Ostatnio edytowane przez Shattered : 12.09.2014 - 11:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Nie, nie usuniesz xD Ja to robiłam, to usuwa tylko te błędy. Kopię zapasową robisz kopiując sobie swój plik otoczenia np. na pulpit xD Otoczenia znajdują się w Dokumenty/EA Games/The Sims 2/Neighborhoods/numer twojego otoczenia, Miłowo to N001, Dziwnowo N002, Werona N003, Jaskinia Pokrzyku E001, Dolina Niezbędna F001, Kwitnące Wzgórza G001 a własne otoczenia kolejno przyjmują nazwy N004, N005 itd. Po prostu skopiuj swoje otoczenie, jeśli chcesz naprawić np. Miłowo to skopiuj N001 i wklej np. na pulpit albo w jakieś bezpieczne miejsce, na wszelki wypadek, jak coś się stanie to będziesz mogła przywrócić. Nie jest to konieczne i może się nie przyda ale lepiej zrobić, na wszelki wypadek xd To mi ktoś tak pomagał, zrobiłam w ten sposób i nic mi sie nie usunęło xD W sumie w otoczeniu nie widzę różnicy.
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 16
|
![]()
Czy jeśli simka ma nieaktualne drzewo genealogiczne (sim który już umarł ma kolorowy portret, a simka, która jest emerytką tutaj dalej jest dorosła) to mam bardzo zepsuty zapis? XD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Właśnie zauważyłam linie w dymakch.
Co powinnam zrobić, aby nie utracić zapisu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Co do linni w dymkach, to mam pytanie. U mnie te linie występują wtedy, gdy Sim rozmawia z innymi Simami na czacie na komputerze. Tylko w tym wypadku pojawiają się linie lub puste dymki. Ale... u mnie to występuje nawet na zupełnie świeżym otoczeniu. Dosłownie na każdym, nawet na utworzonym przed sekundą. Więc czy to nie jest po prostu błąd gry? xd Te linie zawsze były, są i będą jak Sim rozmawia na czacie xD Przynajmniej u mnie.
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości) | |
|
|