Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.09.2013, 16:48   #801
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

A tam, myślę że zrobienie porządnych animacji wsiadania i jazdy samochodu, a nawet z możliwością stawiania parkingu w dowolnym miejscu da się spokojnie zrobić, w dzisiejszych czasach, a nawet w czasach trójki pewnie dałoby radę.

Nie wiem, mogłoby to działać jakoś tak, że po prostu wyznaczałoby się trasę wyjazdu samochodu, na której nie można by było stawiać żadnych rzeczy, by samochód mógł wyjechać ;p

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.09.2013, 17:17   #802
Ilona
Guest

tutaj pojawił się pierwszy artykuł na temat animacji i sztucznej inteligencji w grze ts4,na zdjęcia nie liczcie, ponieważ podczas pokazu w sierpniu nie wolno było ich robić, później przetłumaczę
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2013, 17:18   #803
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

@absolem: tak było w TS2 i sprawdzało się, bo animacje naprawdę były niczego sobie

Na SimsVIP pojawiło się info nt. animacji i wielozadaniowości, niestety, bez zdjeć i filmików, bo mieli zakaz ich robienia
Link: http://sims3.crinrict.com/en/2013/09...titasking.html
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2013, 17:30   #804
Everlasting

To już dzisiaj mija embargo na animacje?
Podobno twórcy tak bardzo się skupili na tych animacjach, więc liczę na informacje, które mnie zachwycą, a nie sprawią, że odechce mi się patrzeć na tę generację.
Jednakże, mam nadzieję na fantastyczne animacje włosów (ekhym, fantastyczne Przy płatach zamiast kosmyków) a najbardziej na tym, żeby podczas schylania głowy włosy nie stały nieruchomo lecz także opadały w dół, tak jak tu
Everlasting jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2013, 17:52   #805
Agor-ia

Przeleciałam artykuł podlinkowany przez Liv i mam wrażenie, że tak właściwie to nie ma w nim nic nowego.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2013, 18:01   #806
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

up - dokładnie to samo. Myślałem, że dadzą takie konkrety, o jakich wcześniej mówiłem... Trochę się zawiodłem, jeśli to wszystko.
Może jeszcze dadzą jakiś filmik, to byłoby najlepsze
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2013, 18:11   #807
Agor-ia

No uczestnicy SC nie dadzą filmiku - był zakaz rejestrowania tego, co im tam pokazywano. Nie liczyłabym na to, że dzisiaj coś zobaczymy

edit: Oczywiście nie pogardziłabym jakimś filmikiem albo newsem z prawdziwego zdarzenia

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

Ostatnio edytowane przez Agor-ia : 18.09.2013 - 18:14
stare 18.09.2013, 18:55   #808
Kerbi

No ludzie, serio? Nic nowego/konkretnego?
Simy wreszcie mają bardziej naturalne, bardziej "ludzkie" animacje - nie wykonują akcji mechanicznie (np. nie siadają już jak jakiś robot, tak jak w poprzednich odsłonach). Wszystko jest bardziej płynne, a do tego simy już się nie zacinają, nawet na dużych przeszkodach. Schylając się, robiąc duży krok czy prześlizgując się obok, będą w stanie ominąć wszystko na swej drodze i nie spowoduje to czekania pół godziny, aż każdy po kolei się odsunie. Moim zdaniem to dość duży postęp, a już na pewno OGROMNE udogodnienie.
Podane dotychczas informacje na ten temat bardzo mnie zadowalają. Owszem, szczególików odnośnie poszczególnych obiektów nie ma (kto by się w tym aż tak rozdrabniał? ), ale mamy ujawnione kilka naprawdę fajnych aspektów, które uczynią grę bardziej płynną i naturalną.
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.09.2013, 19:07   #809
Shiver

Reputacja: 21

Opisać ładnie to można wszystko, ale jak będzie wyglądało to w rzeczywistości nie wie nikt
Ja poczekam na jakiś filmik (ciekawe kiedy EA zamierza nam coś pokazać, skoro redaktorzy mieli zakaz nagrywania...)
stare 18.09.2013, 19:20   #810
Agor-ia

Cytat:
Napisał Kerbi Zobacz post
No ludzie, serio? Nic nowego/konkretnego?
Simy wreszcie mają bardziej naturalne, bardziej "ludzkie" animacje - nie wykonują akcji mechanicznie (np. nie siadają już jak jakiś robot, tak jak w poprzednich odsłonach). Wszystko jest bardziej płynne, a do tego simy już się nie zacinają, nawet na dużych przeszkodach. Schylając się, robiąc duży krok czy prześlizgując się obok, będą w stanie ominąć wszystko na swej drodze i nie spowoduje to czekania pół godziny, aż każdy po kolei się odsunie. Moim zdaniem to dość duży postęp, a już na pewno OGROMNE udogodnienie.
Podane dotychczas informacje na ten temat bardzo mnie zadowalają. Owszem, szczególików odnośnie poszczególnych obiektów nie ma (kto by się w tym aż tak rozdrabniał? ), ale mamy ujawnione kilka naprawdę fajnych aspektów, które uczynią grę bardziej płynną i naturalną.
Nic nowego w sensie, że nie są to nowe informacje. Już dawno mówiono o tym, że simy będą mieć bardziej płynne ruchy, nie utkną w ciasnym pomieszczeniu, będą robić kilka rzeczy na raz, mają ulepszoną komunikację, interakcje grupowe itd. Właściwie odkąd dostaliśmy pierwsze konkretniejsze informacje na temat ts4, to ciągle krąży się wokół tego samego. Informacje są rozwijane tylko trochę albo wcale. Ja tam czekam na coś świeżego, a nie na odgrzewane kotlety

Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania