![]() |
#1 |
Administrator
Reputacja: 97
|
![]()
W związku z powstaniem nowej reedycji The Sims 1, dostępnej do pobrania w aplikacji EA/Steam/Epic Games Store postanowiłem stworzyć nowy temat aby ułatwić uruchomienie gry.
![]() The Sims 1 Legacy można zakupić poprzez EA, Steam lub EPIC Games Store.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 19.02.2025 - 09:14 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Mam problem z wyjazdem na wakacje: dzwonię po taksówkę na wczasy, ale kiedy podjeżdża i sim ma wsiadać to nagle wyrzuca go z taksy, samochód znika i nic się nie dzieje
![]() Spotkał się ktoś z takim problemem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Hmm... Wypróbowałem taksówkę i u mnie działa w porządku. W innych rodzinach też to się dzieje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Nie sprawdziłam
![]() ![]() Ale chyba znalazłam potencjalną przyczynę: ZWIERZAKI. Jak blokują drogę taksówce to dzieją się takie rzeczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
Niestety mimo wskazówek nie działa. możliwe że dlatego że mam win 8.1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
A co dokładnie się dzieje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Dziękuje za poradnik, przydał się. Grając w jedynkę doświadczyłam kilku rzeczy o których albo nie pamiętam że tak się dzieje albo są jakimś błędem. Kamerdyner uwielbia wchodzić i wychodzić przez drzwi w kółko godzinami. Mój sims jakby przerywa ciągle rozmowy z innymi simsami przez co nabijam mu towarzystwo poprzez głaskanie zwierząt (co jest mega frustrujące, nawet na publicznych parcelach). No i co jakiś czas gra się wyłącza sama z siebie. Jeszcze nachodzi mi na siebie ekran ładowania taksówki/autobusu itd. na parcele publiczną.
O i nie mogę jeszcze przejść do następnego widoku okolicy.. Ostatnio edytowane przez Caesum : 06.02.2025 - 16:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
wyskakuje okienko vulkan initialization failed
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
Jaką masz kartę graficzną? Jeśli nie wiesz to kliknij klawisz Windowsa + R i wpisz dxdiag. Następnie w zakładce/zakładkach Ekran podaj co jest napisane w Nazwa.
EDIT: w sumie to jeżeli masz Windows 8.1 to nawet jeżeli masz kompatybilną kartę, to masz niekompatybilnego Windowsa. The Sims 1 Legacy obsługuje Windows 10 i 11, starsze systemy nie są obsługiwane. Teoretycznie Windows 7 obsługuje API Vulkan, ale to zależy od sterowników do karty graficznej. Dla GPU NVIDIA sterowniki od 2016 roku wzwyż powinny obsługiwać API Vulkan, a AMD obsługuje Vulkan od 2018 roku. Najlepiej zainstalować najnowsze dostępne dla Windowsa 8.1. Ostatnio edytowane przez Caesum : 07.02.2025 - 10:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |