![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
mojemu laptopkowi sie popsul cd-rom :/ musi pojechac do warsztatu, a do tego chyba trzeba wszystko wykasowac
![]() ![]() ![]() o, wlasnie, a moze jest tu jakis informatyczny czlowiek :] i mi pomoze? otoz moj komp zachowuje sie tak, jakby nie widzial cd-romu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Zresztą nie będę wnikał, nie wiem jaka jest sytuacja. Tak, można przywrócić zapisany stam gry. Wymaga to zapisania całej zawartości forleru "Moje Dokumenty / EA Games / The Sims2" . Co prawda czasem wystarczy tylko podkatalog "...../ Neighborhoods", ale jeśli masz w grze jakieś tworzone przez sibie obiekty to dochodzi jeszcze "..../ Projects" (i "Dowloads", tam jest zawartośc ściągana z netu). Nie ma możliwości skopiowania na dyskietkę (ponad 300MB ), ale przecież w serwisie można to nagrać na płytę CD ... skopiować na inny dysk ... no jest wiele różnych możliwości uratowania twoich Simów. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Albo jeżeli zależy Ci na tej jednej rodzince i ich domku, w grze kiedy klikasz na domek i pojawia Ci się informacja o rodzinie, jest taka opcja "Spakuj do pliku". Klikasz na nią, rodzinka się pakuje i masz ją potem, razem z domkiem, całym umeblowaniem, stanem kariery i apsiracjami w folderze MojeDokumenty/EA/TheSims2/PackagedLots. Potem kiedy zainstalujesz sobie TheSIms2 i rozpakujesz ten plik z rodzinką, znajdziesz ich w grze, w zakładne z domami/działkami. Minusem teakiego rozwiązanie jest to, iż tracą oni wszystkie kontakty. Ale to da się odbudowąć.
W moim przypadku zdażyło się coś jeszcze. Siostry Kaliente się rozdzieliły: Dina znlalazła mężą i zamieszkała z nim, Nina z córką pozostał w starym mieszkaniu. Córke miała z Donem, który mieszkał osobno. Spakowałam ich do plików w takim stanie i kiedy ich rozpakowałam na innej okolicy, okazało się, że Nina nie ma córki, nie ma również drzewa genealogicznego. Wspomnianie się zapisałym, ale np. było coś takeigo : ~Subject nauczył mnie mówić, ~Subject i ja małe bara-bara. Dina miała tak samo, a znów Don miał całe drzewo, wraz z córką, której nie było! No, to jest dziwne wlasnie. Zrób tak jak napisałam, spakowana rodzina nie zajmuje wiele miejsca, spokojnie zmieści się na dyskeitkę. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
mam problem. Robiłam wczoraj Format partycji C. I usunął mi sie cały folder ten co byl w MOje Dokumenty. Już mi nie chodzi oto że straciłam moje wszystkie rodzinki tylko oto że chciałam bym sobie pograć a siei nie da
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Obawiam się że bez reinstalki się nie powiedzie. No bo skoro gra nie ma żadnego punktu zaczepienia na kompie to jak ma grac?
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|