Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.02.2005, 19:51   #1
gallez
Guest

Post Problem z higieną u małego dziecka

Pomocy! Mam pewien problem, mianowicie: moja rodzinka simów ma małe dziecko, a ono ma higienę na najniższym poziomie. Co zrobić, żeby poprawić ten współczynnik? Wszystkim chętnym do pomocy z góry dziękuję!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.02.2005, 19:56   #2
Esi
Guest

Domyślnie

Musisz mieć wannę. Kiedy już ją będziesz mieć kliknij na nią dorosłym simem i wybierz ,,myj IMIĘ DZIECKA". W przypadku tych zupełnie malutkich zamiast wanny jest umywalka.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2005, 10:46   #3
KubuS
Guest

Domyślnie

Jednak przed kąpaniem, kliknij na dziecko i zobacz, czy nie trzeba mu zmienić pieluszki. To też poprawia higienę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2005, 12:05   #4
*RaiNboW*
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał gallez
Pomocy! Mam pewien problem, mianowicie: moja rodzinka simów ma małe dziecko, a ono ma higienę na najniższym poziomie. Co zrobić, żeby poprawić ten współczynnik? Wszystkim chętnym do pomocy z góry dziękuję!
Jeśli to małe dziecko a nie niemowle to możesz to robić na dwa sposoby:
1. przewijasz na przewijaku, wtedy robi się zielony pasek higieny
2. Uczysz dziecko korzystania z toalety(mały czerwony kibelek) kąpisz go w wannie klikając na wannnę i wybierając wykąp sima...imie sima
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2005, 12:44   #5
Charlottka
Guest

Domyślnie

Niemowlaka nie można kapać odrazu po urodznieu tylko tzreba ajkiś czas odczekać!Ja miałam simke ona urodziła niemowlaka i odrazu sie nie dało myć go nawet w umywalce!Trzeba było jakiś czas odczekać
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2005, 19:04   #6
alita
Guest

Domyślnie

A moze ktos wie jak przebierac niemowlaka w inne ciuszki?tnz.rozne..wiem ze trzeba zainstalowac patcha mam go ale nie wiem gdzie go zainstalowac do jakiego folderu i co potem trzeba zrobic w grze jesli juz go zainstaluje?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2005, 19:40   #7
Kash
Guest

Domyślnie

alita, a może łaskawie zajrzałabyś do swojego tematu UMIESZCZONEHGO W ZŁYM DZIALE???
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.02.2005, 19:57   #8
Alya
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Charlottka
Niemowlaka nie można kapać odrazu po urodznieu tylko tzreba ajkiś czas odczekać!Ja miałam simke ona urodziła niemowlaka i odrazu sie nie dało myć go nawet w umywalce!Trzeba było jakiś czas odczekać
Może się mylę , ale do kąpania niemowlaka potrzebna jest ta najtańsza umywalka . Próbowałam z innymi , a tylko z najtańszą się dało
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2005, 11:09   #9
Sheep_ik
Guest

Idea pomoc idzie

Niemartw się to nic trudnego!!!

wystarczy kupic wannę i przewijak dla małego dziecka na przewijaku kiedy simy dadzą ci znak że małe dziecko zrobiło w pieluszke wtedy naciskasz na przewijak i wybierasz odpowiednią opcję tak samo jest z wanną od czasu do czasu umyj dziecko
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2005, 11:54   #10
alita
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał KashW
alita, a może łaskawie zajrzałabyś do swojego tematu UMIESZCZONEHGO W ZŁYM DZIALE???
PRZEPRASZAM!Ale nikt mi nie chcial w innym dziale odpisac gdzie zainstalowac tego patcha ktory umozliwia przebieranie w rozne ciuszki niemowlaka!a potem jak zrobic w grze zeby przebierac go...wiec moze tutaj ktos mi pomoze!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania