Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.03.2005, 13:55   #1
gotrig
Guest

Domyślnie lustro

na pewno byl juz taki temat ale niestety nie moge znalesc

otoz w lustrach moich simow brak jest odbić-mam tylko błękitnawe tło (jakby woda). I niestety nie pomaga zmiana w opcjach gry wlaczajaca refleksy swiatla-gdy ją włączam (podkreslam: włączam!) lustro staje sie czarne ! mam kare grafiki GeForce 3 Titanium 128 MB, wychodzi na to, ze gdy opcje odbic mam wyłączoną jest lepiej bo przynajmniej lustro nie jest czarne, a niebieskie
poradzcie moze co z tym zrobic. bardzo prosze.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.03.2005, 14:14   #2
Reiko
Guest

Domyślnie

Podczas gry w simsy wchodzisz w ustawienia grafiki i tam wlaczasz odbcicia swiatla - wtedy bedziesz mial odbicie w lustrze
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.03.2005, 15:27   #3
Moonia
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał gotrig
I niestety nie pomaga zmiana w opcjach gry wlaczajaca refleksy swiatla-gdy ją włączam (podkreslam: włączam!) lustro staje sie czarne !
Ludzie, naprawdę nie potraficie czytać ze zrozumieniem? Przecież autor/ka pisze, że zmieniał opcje grafiki :\ I żeby było śmieszniej, to każdy teraz będzie pisał "tak, popieram tego, kto napisał post nade mną". No coment.
A do tematu, to spróbuj ściągnąć nowsze sterowniki do karty ze strony producenta. Odrazu mówię, że się na tym nie znam, ale było już wiele podobnych przypadków i taki zabieg pomagał
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.03.2005, 17:57   #4
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał gotrig
na pewno byl juz taki temat ale niestety nie moge znalesc

otoz w lustrach moich simow brak jest odbić-mam tylko błękitnawe tło (jakby woda). I niestety nie pomaga zmiana w opcjach gry wlaczajaca refleksy swiatla-gdy ją włączam (podkreslam: włączam!) lustro staje sie czarne ! mam kare grafiki GeForce 3 Titanium 128 MB, wychodzi na to, ze gdy opcje odbic mam wyłączoną jest lepiej bo przynajmniej lustro nie jest czarne, a niebieskie
poradzcie moze co z tym zrobic. bardzo prosze.
a sterowniki najnowsze są ściagnięte do karty? bo ich brak jest głównym powodem "czarnych luster".
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.03.2005, 19:05   #5
gotrig
Guest

Domyślnie

aby uproscic to co zagmatwalem : gdy wlaczam w opcjach odbicia swiatla lustro mam czarne, gdy wylaczam lustra sa niebieskie.
sterowniki do karty mam chyba najnowsze, bo na stronie producenta nie widze nic do mojej grafiki.
oj nie wiem co mam zrobic
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.03.2005, 21:25   #6
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał gotrig
aby uproscic to co zagmatwalem : gdy wlaczam w opcjach odbicia swiatla lustro mam czarne, gdy wylaczam lustra sa niebieskie.
sterowniki do karty mam chyba najnowsze, bo na stronie producenta nie widze nic do mojej grafiki.
oj nie wiem co mam zrobic
Najnowsze wcale nie znaczy najlepsz\e do tej gry. Może spróbuj ściągnąć i zainstalować ciut starsze?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.03.2005, 21:26   #7
Mareśka
Guest

Domyślnie

a ja wam poiwem ludzie ze mam to wlaczone i dupa nie mam odbic.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.03.2005, 21:29   #8
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Mareśka
a ja wam poiwem ludzie ze mam to wlaczone i dupa nie mam odbic.
Albo masz kiepską kartę graficzna albo niewłaściwe sterowniki albo.... a diabli wiedzą Ale bez odbić też daje się grać, wiem bo nim kupiłam radeona grałam bez odbić i bez obrazków w okienkach
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.03.2005, 22:45   #9
gotrig
Guest

Domyślnie

grac się da, oczywiscie że tak, ale jaka wkurzająca jest świadomość, że powinno być tak slicznie z odbiciem w lustrze, a tu wszystko niebieskie albo czarne.

wgrac starsze drivery bedzie chyba raczej trudno... w ogole na stronie nvidia nie widze sterownikow do mojej grafiki
moze ktos ma taka karte jak ja (GeForce3Titanium 128M i będzie umiał mi pomóc?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.03.2005, 14:54   #10
etnograf
Guest

Domyślnie

Mam ten sam problem. Pomaga zmniejszenie rozdzielczości do 1024x768.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania