![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Ostatnio zbudowałam dom w simsach. Nie meblowałam go, postanowiłam zrobić to kiedy indziej. Więc weszłam w ten dom znowu a tam krzywe ściany i podłogi!! Wyglądało to tak , ajkby pod nimi był parórek - ale niczego takiego nie było. Próbowałam kilka razy obniżyć albo wyrównać to narzędziem modelowania terenu ale nic nie dało
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Jillian : 28.03.2005 - 18:35 Powód: Dodanie przykładu problemu |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 13
|
![]()
Używałaś do budowy domu jakiegoś skomplikowanego kodu? Chodzi mi głównie o boolProp constrainFloorElevation false, bo on powoduje dziwne krzywizny których, można się pozbyć
![]() ![]() pozdrawiam - Lapis Edit: na krzywiznach, takich od kodóe, przeważnie nie ma siatki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 13
|
![]()
No więc tak: wpisz jeszcze raz kod boolProp constrainFloorElevation false. Wejdź w tryb budowy/ podłogi i wybierz jakąkolwiek wykładzinę. I teraz najważniejesze: tam gdzie masz krzywą podłogę, to od samego rogu pomieszczenia przeciągnij ją do miejsca gdzie krzywizna się kończy, albo i jeszcze dalej. Podłoga powinna się wyprostować. Jeśli w tym domku masz piętro które jest też krzywe, zacznij od piętra. Jak się już wyprostuje wpisz kod boolProp constrainFloorElevation true i już możesz wszystko normalnie robić (kolor podłogi itd.) Możesz mieć ewentualnie problemy z oknami, jeżeli robiłaś w tym domku "schodki" na niższy poziom. Wraz z podłogami wyprostują się ściany.
Pozdrawiam, Lapis. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|