Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Czy uda się powstrzymać zbliżającą się kometę ?
Tak 61 74.39%
Nie 21 25.61%
Głosujących: 82. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 14.04.2005, 18:16   #1
Incognito
Guest

Domyślnie Godzina Zero

Uff....Wyrobiłem się.. Premiera miała być w sobotę,ale co tam. Ostrzegam, że to moje pierwsze FS, i że na początku będzie nudnawo.
ODC.1
ODC.2
ODC.3
ODC.4
ODC.5 part 1
ODC.5 part 2
ODC.6
ODC.7
ODC.8
ODC.9
ODC.10 (ostatni)
CIEKAWOSTKI

Ok, zaczynam.
__________________________________________________ _______________

Jack Pentom powoli otworzył swoje zielone oczy. Ukazał się im widok, który widywały każdego poranka. Był w pokoju o kolorze letniego nieba. Obok niego,w łóżku leżała kobieta - jego żona, Tammie. Jack niemalże codziennie po pobudce myślał sobie "Czy to jest sen?" . Miał prawo się zastanawiać,gdyż jego życie wyglądało jak sen. Wspaniała żona, praca o której marzył,piękny dom w Miłowie...J.P. (Jack Pentom) pracował w NASA jako astronauta. W 2015 roku poleci z misją na Marsa. Póki co naprawiał Mir-a , dołączał moduł do międzynarodowej stacji kosmicznej ISS, oraz naprawiał telewizyjnego satelitę. Jack usiadł na łóżku, przetarł oczy oraz ziewnął.

Powoli ubierał się w swoją "ukochaną" bluzkę Nike i jakieś spodnie. Zszedł na dół do ładnie urządzonej kuchni i zaczął zastanawiać się, co by zrobić na śniadanie. "Mam wolne jeszcze przez tydzień...Ale co by tu przygotować?" myślał. Zdecydował, że zrobi naleśniki. W końcu Tammie uwielbia je. Wartoby sprawić jej radość. Jack wyjął patelnię i zaczął przygotowywać śniadanie. Patrząc na brązowiejący naleśnik, J.P myślał o tym co go czeka wieczorem. Wybierze się ze swoją żoną do najlepszej restauracji w Simcity, "Le Bourget Reus.". Chwilę później smaczny posiłek był gotowy. Mężczyzna zaczął jeść, kiedy do jadalni weszła Tammie.
- Cześć ! - powiedziała z wielkim uśmiechem na twarzy.
- Cześć skarbie.
- O ! Zrobiłeś mi naleśniki ! Jesteś kochany misiaczku. - powiedziała Tammie mówiąc swoim słodkim głosikiem.
- Wiesz,że nie znoszę, kiedy tak do mnie mówisz.
- A ty wiesz, że nie znoszę jak się denerwujesz.
- A ty wiesz, że nie znoszę tej twojej wstrętnej bluzki. Wygląda jakby ją dziecko pobazgrało.
- A ty wiesz, że..... - Tammie nie mogła dokończyć,gdyż się roześmiała.

Po kilkunastu minutach Jack skończył jeść. Już chciał poczytać sobie poranną gazetę, kiedy zadzwoniła jego komórka.
- Halo ?
- J.P mam sprawę dla ciebie. Przyjeżdżaj do Nasa. Szybko. - powiedział zachrypły głos w słuchawce.
- Ale szefie...Ja dzisiaj miałem wolne.

- Słuchaj,jak nie przyjedziesz to możesz pożegnać się z Misją na Księżyc i na Marsa . - odpowiedział ze wściekłością głos.
- No,dobrze...Przyjadę - stwierdził zrezygnowany Jack.Rozłączył się.
Zaczął wkładać swoje ubranie z napisem "Nasa" do walizki,starając się, aby Tammie go nie zobaczyła.
- Co ty robisz J.P ?
- Tammie...Muszę jechać do pracy - powiedział Jack ze smutkiem.
- Ale przecież...
- Wiem..Mam niby wolne.....Podejrzewam,że nie pójdziemy dziś na kolację.
- Dobrze skarbie..
- Nie martw się - powiedział mężczyzna widząc łzy w oczach kobiety - na kolację pójdziemy jutro.
Tammie pocałowała męża na pożegnanie i otarła łzę z policzka. Było jej bardzo przykro.

Nie mówiła tego Jackowi,lecz w głębi duszy nienawidziła jego pracy. Mimo,że była dobrze płatna. Przecież ich rozdzielała...Czasami nawet na długie tygodnie.Jack wybiegł z domu i wsiadł do swojego Mercedesa. Odjechał myśląc "Czy kiedykolwiek dadzą mi trochę luzu?"

CDN.
- Czy Tammie powie Jackowi to, co chciała powiedzieć ?

Ostatnio edytowane przez Puvix'L : 20.09.2005 - 20:52
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania