Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Poradniki > Budowanie
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 22.05.2005, 07:36   #1
Moriquendë
Guest

Domyślnie Dywanowa Mozaika

Czasem w TS2 mamy bardzo duże pokoje do zagospodarowania. Musi być w nich również podłoga... Jeśli obłożymy ją całą jednym materiałem, zbyt ładnie nie wygląda :/ Dlatego można łatwo i przyjemnie zrobić dywan, który po odpowiednim dobraniu barw prezentuje się świetnie!

1.Mamy pusty pokój, podłoga jest wyłożona drewnem. Wygląda beznadziejnie no nie??

2.Wzór dywanu "kreślimy" płotkiem. Jeśli chcemy zrobić jakiś wzorzysty dywan, wchodzimy w tryb budowania, wybieramy jakikolwiek niski płotek i robimy z niego wzór jaki będzie miał przyszły dywan

3.Potem wypełniamy przestrzeń wewnątrz płotków jakimi chcemy podłogami Najlepiej zrobić to używając klawisza SHIFT: wybieramy podłogę, naprowadzamy kursor nad przestrzeń którą ma wypełniać, wciskamy SHIFT i lewy przycisk myszy. Gotowe!

4.Usuwamy płotki. Usuwamy płotki, dzięki czemu dywanik zaczyna wyglądać jak dywanik

5.A oto jak dywan zmienił przestrzeń wewnątrz pokoju. Pokój nie jest taki banalny jak wcześniej, nabrał własnego, wyjątkowego stylu.

Poradnik zaczerpnąłem z mikeinside.modthesims2.com:
https://web.archive.org/web/20230604...aic/index.html

Ostatnio edytowane przez Caesum : 13.08.2023 - 20:17
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania