![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Pragnę zaprezentować Wam moje II FS
![]() ![]() ![]() ![]() Juliette White Studiuje psychologię. Marzy o założeniu własnego gabinetu i pomaganiu ludziom cierpiącym na depresję. Jej ojciec niedawno zginął w wypadku samochodowym... ![]() Brayan Black Studiuje prawo. W przyszłości chciałby założyć własną kancelarię prawniczą. Jego matka jest ciężko chora na raka płuc... ![]() Angelina Red Studiuje archeologię. Pragnie odkryć nieznane kultury, które istniały przed milionami lat. Jej siostra utopiła się cztery lata temu w jeziorze... ![]() Josh Malcon Wykłada psychologię. Wykupił na własność dom od ubogiej kobiety. Właśnie w tym domu zamieszka trójka studentów. ODCINEK 1 ![]() - Przeprowadzimy kilka badań i wybierzemy… Wtem do sali weszła Juliette. - Przepraszam, ale były korki i… - Idealna… - powiedział cicho profesor. - Słucham? – zapytała dziewczyna. - Nic, nic. Siadaj. ![]() Profesor zaczął swoją przemowę od nowa. - Więc… Przeprowadzimy kilka badań i wybierzemy troje spośród was. Właśnie oni będą mogli przeżyć przygodę swojego życia w tajemniczym domu, a tym samym zostać moimi współpracownikami. Zapewniam, że w domu nic się nie dzieje. Będziecie mieli idealne warunki do wypoczynku. - Na czym będą polegać badania? – zapytał jeden ze studentów. - Sprawdzimy tylko waszą zdolność koncentracji. Ale… Nie, badania nie będą potrzebne. Mam wspaniałą intuicję, więc sam wybiorę osoby gotowe do współpracy ze mną. ![]() - W sumie to już wiem, kogo wybiorę. Juliette White, Brayan Black i Angelina Red. Wy zostańcie na swoich miejscach, a resztę proszę o opuszczenie sali. Cała trójka spojrzała na siebie. Przecież czekało ich 6 miesięcy mieszkania razem. - Wybrałem was, ponieważ zaintrygowały mnie wasze nazwiska. Jesteście idealni do mojego projektu. - Panie profesorze… - zaczęła Angelina. - Żaden tam profesor, mówcie do mnie Josh. - Ok., Josh. Co mają nasze nazwiska do zdolności naszej koncentracji? - Eeee… Idźcie już do domu, spakujcie się, bo w poniedziałek o 9:00 macie być już na miejscu. No idźcie już! – powiedział wyraźnie zmieszany profesor. ![]() Juliette, Brayan i Angelina wyszli z sali. Byli nieco zdezorientowani. - O co mu chodziło? – zapytał Brayan. - Nie mam pojęcia, ale najwyraźniej nie chciał nam powiedzieć dlaczego właśnie my jesteśmy tymi wybrańcami – odpowiedziała Juliette. - Najlepsze co możemy zrobić, to iść do domu i się spakować. Jutro nasz wielki dzień. - Nie rozumiem dlaczego profesor przywiązuje do tego tak dużą wagę. Przecież to tylko 6 miesięcy mieszkania ze współlokatorami. Nic nadzwyczajnego. Nie mogę się tu dopatrzeć żadnego nawet najmniejszego sensu… - powiedział Brayan. ********************** W następnym odcinku: - Czy profesor znów wymiga się odpowiedzi na pytanie studentów? - Czy tajemniczy dom jest dokładnie taki, jak opisywał go profesor?
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|