Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.11.2005, 19:21   #1
BlEyPeRulz
Guest

Domyślnie Pamięć wirtualna?

Od jakiś 4 dni gdy gram w simsy , gra się zawiesza i wyskakuje komunikat że mam za mało pamięci wirtualnej Co to jest tam pamięć wirtulana i co zorbić żeby mi simsy znowu działały?? ;( Z GÓRY THX!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.11.2005, 19:25   #2
moniak1993
Guest

Domyślnie

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3917

Pamiec wirtualna tak jak mi tłumaczył informatyk to jest RAM. I ty tego masz za mało, aby zwiekszyc pamiec musisz dokupic ram lub posugierować się linkiem ktory podałam wyzej. Jesli ten link nie pomoze to bedziesz musiał kupić pamiec RAM.

Pozatym ile masz RAM'u?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.11.2005, 20:16   #3
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał BlEyPeRulz
Od jakiś 4 dni gdy gram w simsy , gra się zawiesza i wyskakuje komunikat że mam za mało pamięci wirtualnej Co to jest tam pamięć wirtulana i co zorbić żeby mi simsy znowu działały?? ;( Z GÓRY THX!
Pamięć wirtualna jest to obszar na twardym dysku wykorzystywany przez system - w dużym uproszczeniu - do przechowywania danych aktualnie niewykorzystywanych przez żaden program ale potrzebnych do prawidłowej pracy systemu i uruchomionych programów. Pozwala to na zwolnienie części pamięci RAM na potrzeby aktualnie wykonywanych operacji - jest więc czymś w rodzaju dodatkowej pamięci RAM. W systemach Win XP pamięć wirtualna jest widoczna jako plik pagefile.sys - oczywiście po uaktywnieniu wyświetlania plików ukrytych i systemowych. Wielkość tej pamięci jest ustawiona automatycznie przy instalowaniu systemu, w zależności od parametrów komputera (głownie od wielkości pamięci RAM).
Wyświetlanie się takiego komunikatu może świadczyć o zbyt małej dopuszczalnej wielkości tego pliku albo o nadciągającym przepełnieniu dysku. W pierwszym przypadku należy zwiększyć pamięć wirtualną do ok 1GB, w drugim oczyścić dysk z niepotrzebnych plików, zmniejszyć obszar dysku zarezerwowany dla przywracania systemu do 10-12%, zmniejszyć folder tymczasowych plików internetowych do maks 300MB i dla pewności zmienić wielkość pamięci wirtualnej. Można również przenieść tę pamięć na drugi dysk, jeżeli takowy posiadasz.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.11.2005, 07:50   #4
Mikolay
Guest

Domyślnie

ja tez tak mam ale to tylko od jakiegos czasu a wczesniej przed formatem bylo ok help
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania