Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.01.2006, 19:52   #1
Alien X
Guest

Sad Płytka pękła-czy korzystanie z niej jest możliwe?

Wiem, że jak pękną, to się nie da korzystać...
Zrobiłam obrazek (ale głupi onet i interia nie chcą mnie zarejestrować!!!!) nie mam jak go pokazać.
Chodzi o to, że pękła od środka-przeszła przez dziurkę na... hmmm.. tą częśc płyty tam gdzie nie ma danych.
Więc się nie przejmowałam tym i grałam.
Po kilku miesiącach, zauważyłam, że rozpękła się bardzisj-pęknięcie wlazło na te miejsce z danymi, może tak milimetr przeszło pękniecie przez te dane.
Sprawdziłam dziś. Ah, ten Windows! nie chciał jakąkolwiek płytę wczytać, nawet te inne, nie simsyyyy!!!
Jak myslicie? zadziała płyta czy nie???? :con:
Wczoraj grałam... ale nie patrzyłam na pękniecie...
Pomóżcie!!! Boję się, że mi się rozleci i uszkodzi nośnik!!!!
Własnie miałam raz taki przypadek, że płyta pekła i nieco CD-rom uszkodziła....

PS. Pudełka od Simsów 2 są wredne. Właśnie przy wyjmowaniu tak się zacieła, że pękła!!!!!!!! Odradzam trzymania płyt w takich pudliskach!! Ja od tej pory kupiłam lużne pudełko na CD i trzymam simsy w nie. Jeden nieprawidłowy ruch... TRZASK!

Ostatnio edytowane przez Alien X : 03.01.2006 - 19:56
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.01.2006, 20:02   #2
Kadma
Guest

Domyślnie

Nie bedzie chodzić. Też mam pękniętą płytę. apisz do EA Games w Polsce, prześlij im pękniętą płytkę, a być może przyślą Ci nową.
Pozdrawiam :* !
Kadma
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.01.2006, 14:32   #3
arek_91
Guest

Domyślnie

A na przyszłość rób obrazy płyt i graj z użyciem emulatora napędu
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.01.2006, 15:06   #4
Alien X
Guest

ThumbsUp uff

Skoro piszecie, że nie będzie działać... Przed chwilą wcztyał mi bezbłędnie
A ten problem z wczytaniem płytki to wirus spowodował. Okazało się że przylazło z 5 wirusów naraz!!!!! :bomb: :ranta: :censor: :sneaky: :ashoot: wirusy :mu: dostaję szału!!! Dwóch w ogóle nie mogę skasować!!

Ale całe szczęście, że działa!!!!
(choć chyba nie powinien)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2006, 16:09   #5
beliel

Reputacja: 12
Domyślnie

Mam identyczny problem (simsy oryginalne). Tyle, że ja sobie przegrałam te SIMSY (1 cd) i ściągnęłam z eMule obraz płyty i uruchomiłam go w DAEMON'ie (i mi chodzą). Tą pękniętą wywaliłam do kosza . Uważaj też ci radzę przegrać, bo ci w kompie podczas grania pękną do reszty i już wcale ci nie odpalą. Zrób jak chcesz, ale to tylko moja rada.

Ostatnio edytowane przez beliel : 18.01.2006 - 16:18
beliel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2006, 17:31   #6
Adi
Guest

Domyślnie

A mi sie zrypalo NŻ jak zgrywam na sysk i przegrywam plytko to jak instaluje to instaluje mi sie pierwsza plytka przez 2% i potem trzeba druga, i ona tak szybciutko leci do 100%. No instaluja sie same muzyka, meshe itd bez tekstur (obiekty zale biale w jakie snapisy, tak sao sciany i podlogi) no i nie wiem co zrobic, jestem zrosapczony ;(

PS: Z podmianą plytki podczas instalacji juz prubowalem ,ale moj dysk "nawet nie chce gadac z podmienina plytka".

PS2: Jak instaluje normalnie to instaluje sie do 46% i pisze " Blod przy kopiowaniu pliku Sims08.ece costam costam bla bla bla, czy sprubowac ponownie, a mzoe przerwac instacje??" i dupa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2006, 17:35   #7
beliel

Reputacja: 12
Domyślnie

Cytat:
Napisał Adi
A mi sie zrypalo NŻ jak zgrywam na sysk i przegrywam plytko to jak instaluje to instaluje mi sie pierwsza plytka przez 2% i potem trzeba druga, i ona tak szybciutko leci do 100%. No instaluja sie same muzyka, meshe itd bez tekstur (obiekty zale biale w jakie snapisy, tak sao sciany i podlogi) no i nie wiem co zrobic, jestem zrosapczony ;(

PS: Z podmianą plytki podczas instalacji juz prubowalem ,ale moj dysk "nawet nie chce gadac z podmienina plytka".

PS2: Jak instaluje normalnie to instaluje sie do 46% i pisze " Blod przy kopiowaniu pliku Sims08.ece costam costam bla bla bla, czy sprubowac ponownie, a mzoe przerwac instacje??" i dupa
A masz oryginalne NŻ? A może masz porysowaną lub ubrudzoną płytkę? A może jeszcze włączone jakieś programy antywirusowe lub inne które zakłócają instalację?
beliel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2006, 18:11   #8
karolinka1326
Guest

Sad Hmmm...

Znam ten ból z tymi pudełkami. Przyjaciółka miała orginalne i przez to pudełko płytka sie wkońcu rozsypała To przez to, że gdy brało się płyte z pudełka to to zamknięcie nie chciało uwolnić płytki. Płytka się załamywała itd Ale jeśli jest chociaż małe pękniecie czasami nie chce płytka działać, a możesz uszkodzić sobie cd-rom tak mi się wydaje.

Ostatnio edytowane przez karolinka1326 : 18.01.2006 - 18:13 Powód: Musze coś dodać
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2006, 19:22   #9
Master of Disaster

Reputacja: 26
Domyślnie

Cytat:
Napisał karolinka1326
Znam ten ból z tymi pudełkami. Przyjaciółka miała orginalne i przez to pudełko płytka sie wkońcu rozsypała To przez to, że gdy brało się płyte z pudełka to to zamknięcie nie chciało uwolnić płytki. Płytka się załamywała itd Ale jeśli jest chociaż małe pękniecie czasami nie chce płytka działać, a możesz uszkodzić sobie cd-rom tak mi się wydaje.
Ja nie mam takiego problemu. Po prostu wciskam na "PUSH HERE" i płytka wychodzi bez szkody. Spróbujcie.
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2006, 19:54   #10
Adi
Guest

Domyślnie

Tak jest tylko ze ja mbrata, jak on wyjmuje plytke z napedu to nie bawi sie w odstawianie do pudelko tylko pieprznie na biorko i plytka sie rsuje, teraz dziala mi tylkna studiach i nie mam simsów.......musze do kogos sobie przegrac, bo mam 3 oryginalne pakiety, a tylko 2dziala ;(. ide sie ususic za to ze mam takiego brachola, nie stac mnie nza kupowanie nowcyh plyt
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania