Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.02.2006, 12:19   #1
Pumcia
Guest

Domyślnie Jak przywrócić sima do rodziny??

No coz problem wygląda tak:przez przypadek przeniosłam dom w skrzyni domów, w którym mieszkał sim. Stracił on wszystkie kontakty. Teraz może flirtować z własną matką, ma co do niej 2 błyskawice. Co zrobić abyb spowrotem traktował ją jak matkę, przywrócić go do rodziny??

ps.drzewo genealogiczne sie zachowało, wspomnienia też.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.02.2006, 15:27   #2
miki2207
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pumcia
No coz problem wygląda tak:przez przypadek przeniosłam dom w skrzyni domów, w którym mieszkał sim. Stracił on wszystkie kontakty. Teraz może flirtować z własną matką, ma co do niej 2 błyskawice. Co zrobić abyb spowrotem traktował ją jak matkę, przywrócić go do rodziny??

ps.drzewo genealogiczne sie zachowało, wspomnienia też.
Niestety w prosty sposób nic nie da się zrobić. W momencie kiedy przeniesiesz parcelę z simami do skrzyni gra kasuje tych simów w danej okolicy. Jeśi ten dom ponownie postawisz w tej samej okolicy dla gry są to zupełnie NOWI simowie. Co do wspomnień to one rzeczywiście robi się nieco absurdalnie, bo gra zachowuje jakby w tym otoczeniu było dwóch takich samych simów (to samo imię i nazwisko, ten sam wygląd) - w twoim przypadku matka, która jak rozumiem została w tym otoczeniu i drugi taki sam sim - o tym samym imieniu i nazwisku oraz wyglądzie, który został zainstalowany przez grę podczas ponownego stawiania tej przenoszonej parceli będący tylko wspomnieniem. Nieco może to wydać się zagmatwane ale jeśli zda się sprawę, że przenoszenie parceli z simami jest pomysłane jako przeniesienie simów z jednej okolicy do drugiej robi się bardzej logiczne. Sim przenosi się do innego otoczenia zachowuje we wspomnieniach swoją matkę (dlatego gra instaluje tą "wirtualną" matkę po ponownym postawieniu parceli) a wszystkie kontakty związki rodzinne ulegają skasowaniu bo takich simów w tym nowym otoczeniu nie ma.
Co możesz teraz zrobić? Jedynie przy pomocy SimPe wyedytować wspomnienia i drzewo rodziny swojego sima ale to grubsza robota na ładnych parę godzin siedzenia. Jeśli chcesz się w to bawić mogę pomóc - ostatnio przenosiłem wszystkich moich simów (prawie 100!) z jednego do drugiego otoczenia i nabrałem wprawy . Pzd
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.02.2006, 19:42   #3
Pumcia
Guest

Domyślnie

Poprosze o pomoc. Naprawdę zależy mi na tym sime. Najgorsze jest to,że zrobiłam to przez przypadek.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania