![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mam problem. Chciałabym stworzyć fotostory. Zrobiłam już zdjęcia do pierwszego odcinka. Właściwie prosiłabym o jakiś krótki poradnik, jak zrobić dobre zdjęcia do FS. Poza tym zrobione zjdęcia nie pokazują się w folderze ( tak dokładniej, to za bardzo nie wiem, w jakim mogłabym je znaleźć - w tym jest tylko parę). Chyba że muszę je jakoś inaczej, robić screeny? No i jeszcze jedno - jak poprawić jakość zdjęć, nie spowalniając tym samym pracy komputera?
Sorry za może nie ten dział, złe nazwanie tematu - ale jestem tu nowa ![]() Z góry bardzo dizękuję za odpowiedź. |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
zdjęcia są w
C:\...\...\EA Games\The Sims 2\Neighborhoods\N002\Storytelling N002 - odpowiada otoczeniom G001-kwitnące wzgórza N001-miłowo N002-dziwnowo N003-werona używasz zdjęć "snapshot" - zapisane jako jpg jeśli w programie graficznym, nawet w paincie zapiszesz je jako png - to będą lepszej jakości możesz pobrać sobie Gimp - jest darmowy i bardzo fajny tam możesz, zdjęcia np, wyostrzyć rób zdjęcia przy dobrych ustawieniach w grze, klikasz aparat w opcjach gry ustawiasz rozmiar i jakość zdjęcia na najwyższe, to nie spowalnia gry o Tab, "+" i "-", wyłączony kod moveobjects, --- to już wiesz ![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Dzięki, Naomi
![]() Bardzo mi pomogłaś :* |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
ach
chyba robię się jakoś taka bardzo otwarta na te całusy :* zrób to fotostrory i daj je odważnie, niezależnie jakie będzie od czegoś trzeba zacząć |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Krótki poradnik jak zrobić dobre zdjęcia...
Musisz: 1. Zrobić wysokie ściany 2. Uważać, żeby nie było kryształków 3. Najlepiej, jak nie ma dymków z myślami/gadaniem simów 4. Przybliżać i używać klawisza TAB, który pozwala robić ładne ujęcia. 5. Ustawić sobie wysoką jakość robionych zdjęć w grze i najlepiej wybrać rozdzielczość "duże". Jak coś mi sie jeszcze przypomni to dopisze... |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
i żeby nie było widać nieba ^^
|
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
kod showHeadlines on - Pozwala na wyłączenie "dymków", pokazujących o czym simy aktualnie myślą. Przydaje się podczas tworzenia filmów lub fotostory ; P,.
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|