|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mam problem, który strasznie mnie irytuje.
Mój komputer wyłącza się (nie restartuje tylko normalnie WYŁĄCZA) podczas gry The Sims 2. Mam wgrane dodatki: Zwierzaki, Własny Biznes i Moda z H&M wszystko orginalne, zarejestrowane na stronie EA. Parametry kompa: Windows XP Professional Procesor 1,8 GHz 448 MB RAM Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6100 Dodam, że komputer wyłącza mi się tylko podczas budowania i kupowania, w trybie życia wszystko jest okej. Wyłącza się TYLKO PODCZAS GRANIA W THE SIMS 2. Przed włączeniem gry wyłączam wszystkie programy pracujące w tle. The Sims 2 mam na DVD, modę z H&M też, natomiast Zwierzaki i Własny Biznes na CD, ale ponoć to nie ma nic do rzeczy (wg. sprzedawców w Empik'u i info. zapisanego na pudełku do gry) Bardzo proszę o poradę co zrobić aby wreszcie ten głupi komputer przestał się wyłączać. Z góry dziękuję. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Miałem podobny problem, tylko wyłączał mi się monitor i pisało ENTERING SLEEP MODE ,ściągnałem nowe sterowniki do karty graficznej i wszytsko chodzi ok ,
może twój komputer się przegrzewa albo ma coś z zasilaczem ,poszukaj w google jest dużo takich tematów . POZDRAWIAM |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie masz może linki do tych tematów dot. mojego problemu? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Komputer nowy/modyfikowany ostatnio ?
Windows kiedy wgrywany ostatnio/czy w przypadku jak doszły nowe części (a został. np. stary dysk z windowsem) to był robiony format ? Czy w innych grach też tak się dzieje ? Sterowniki: http://www.nvidia.pl/object/nforce_n..._11.09_pl.html Jeżeli dzieje się tak tylko w tej grze to coś z Sims2 Jak w każdej innej to, np. wina zasilacza. Choć tu nawet zasilaczo-podobny wyrób jak Modecom Feel czy Tracer winien dać radę. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() A na temat, wyłączanie komputera, podczas gry, czy innej aplikacji pochłaniającej dużo zasobów komputera - to faktycznie najczęściej wina a) zasilacza, który już nie wyrabia b) Temperatury procesora, która może myć zbyt duża bo np. zużył się wiatrak, starła się pasta termoprzewodząca czy po prostu, w kompie jest za dużo kurzu. Zresztą przy upałach, o te rzeczy trzeba zadbać szczególnie. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Modecom Feel, nawet w rev III nie włożyłbym do czegoś mocniejszego niż Celeron/Sempron + płyta główna z integrą.
W cenie Feel'a czy Tracer'a (czy nawet taniej) można dostać używane, sprawne i na 2-letniej gwarze Delty/Fortrony 350/400W potrafiąca trzymać stabilnie podkręcone Core2Duo i GF 8800 (koszt zasilacza - 50-100zł). A za ~100zł mamy w sklepie Amacrox 350W - który jest robiony przez ww. Fortron'a. Do autorki topic'u: Weź spróbuj jeszcze odinstalować całą grę, powywalaj wszystkie pozostałości i instaluj po kolei jedną wersję, a potem sprawdzaj. Może to wina jednego z dodatków. Możliwości jest wiele, w czym problem. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|