Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.09.2007, 21:30   #1
olliss
Guest

Domyślnie Tradycyjny dom Bianki Montek [clean] [BRAK ZDJĘĆ]

Malutki domek znanej wszystkim pani z Werony, Bianki Montek jest utrzymany w bardzo ciepłych barwach. Właścicielka chce cały rok czuć sę optymistycznie, a takie barwy - miodowy, ciepły brąz - nastrajają ją bardzo pozytywnie.
Bianka: Jego wielkość jest taka, ponieważ pwięcej mi nie potrzebne, jako samotnej kobiecie... no, może już nie tak bardzo samotnej. Więcej Wam nie zdradzę, tylko tylę, że dom w ciągu najbliższych miesięcy, lat może ulec niewielkiej przebudowie.
No dobrze, zapraszamy do zapoznania się z tymi niesamowitymi klimatami.

Wymagania: TS2 / TS2 NS / TS2 CPR / TS2 P

Z góry przepraszam za niebo na zdjęciach.
Do moderatorów: poprzedni temat ma prawie taki sam tytuł i tylko 3 zdjęcia, bo zamiat "Podgląd posta" kliknęłam "Wyślij nowy temat". Tamten jest to skasowania
Mam nadzieję, że się spodoba.
Pozdrawiam, olliss.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:30

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.09.2007, 21:58   #2
Lavenda1
Guest

Domyślnie Odp: Tradycyjny dom Bianki Montek [clean]

Bardzo ładny domek chętnie bym się do czegoś przyczepiła ale niemam do czego domek cudo 10/10 :smirk:

stare 22.09.2007, 22:02   #3
olliss
Guest

Dziękuję za ocenę. Nie sądziłam, że dom się spodoba, bo robiłam go baardzo spontanicznie
Jak ktoś będzie chciał, to mogę dać do ściągnięcia

Pozdrawiam, czekam na dalsze komentarze

Ostatnio edytowane przez olliss : 22.09.2007 - 22:04

stare 22.09.2007, 22:35   #4
Nasti
Guest

Domek bardzo ładny, przytulny i w ciepłych barwach które bardzo lubię. Widziałam już kilka twoich domów i widzę że masz zamiłowanie do takiego stylu. Ja byle jaki dom urządzam 2 godziny żeby wyglądał jako tako, a tobie tak po prostu spontanicznie wychodzi takie małe cudeńko, ja tez tak chceee =d

stare 22.09.2007, 22:40   #5
olliss
Guest

Widzisz Nasti.
Coś takiego jest, że ja w innych kolorach NIE UMIEM urządzać wnętrz. Po prostu nie umiem.
I jak zaczynam eksperymenty z bryłą, i wychodzi coś... jako tako, zaraz urządzam i jeśli się nadaje troszkę, to wstawiam na forum.
Lubię dopracować szczegóły, wszystko zapiąć na ostatni guzik.

Pozdrawiam, czekam na dalsze oceny
olliss

stare 22.09.2007, 23:03   #6
Castaway

Reputacja: 18
Smile Odp: Tradycyjny dom Bianki Montek [clean]

Fajny domek 10/10 ale ta tapeta w kuchni i w salonie jest z nż więc powinnaś dopisać jeszcze nocne życie

Sakebi.~
Castaway jest offline  
stare 23.09.2007, 07:50   #7
Ariedale
Guest

Śliczny domek, może dlatego, że bardzo lubię Biankę MOntek

stare 23.09.2007, 08:19   #8
olliss
Guest

Castaway, nie mam NŻ, dlatego go nie dopiszę. Logika. Coś Ci sę chyba pomyliło

Dziękuję za tak miłe ocenki Nie spodziewałam się, że taki robiony 'ot tak' domek, może się spodobać :*

Kometujcie dalej.

Pozdrawiam, olliss.

stare 23.09.2007, 08:39   #9
Tonetti
Guest

Hm... Dom nawet ładny. 9,5/10

stare 23.09.2007, 09:12   #10
Irbis

Reputacja: 14

Cieszę się, że napisałaś o mnie to co napisałaś, to takie hmm .... uczciwe

Teraz napiszę, że bardzo podoba mi się bryła domu: jest nieduża, przyjemna, ciepła i zachęca do obejrzenia wnętrz.
Wnętrza są w ciepłych barwach, proste i skromne, ale nie pasuje mi kilka rzeczy, na przykład obraz w kuchni. Nie pasuje mi on dlatego właśnie, że jest w kuchni, Ja powiesiłabym tam jakieś kuchenne ozdoby.
W salonie umieściłabym ciemniejsze kanapy, te są takie miodowe, a ja dałabym coś w brązie. Te oczywiście pasują, ale Ja po prostu wolałabym coś bardziej kontrastowego.
I jeszcze się "doczepię" do kącika z półką na książki (w sypialni), a konkretnie do tego fotela. Kolorystycznie jest oczywiście idealnie dobrany, ale jego typ jest jak dla mnie nowoczesny, a mieszkanie takie nie jest. Ja bym postawiła tam fotel z tego typu, co w salonie. W sypialni nie podoba mi się też obraz (ze względu na kolorystykę).
Na rzucie widać, że w salonie ściana sąsiadująca z przedpokojem jest zupełnie "goła", nic tam nie stoi.
Do tego wszystkiego jeszcze umieściłabym dużo kwiatów, ponieważ Ja uwielbiam kwiaty.

Wnętrza mają nietypowe kształty i widzę, że niektóre meble są nietypowo umieszczone. Stąd nasuwają mi się pytania:
- Czy simowie mogą korzystać z umywalki w łazience? Stoi po skosie, a tuż obok stoi wanna. Obawiam się, że korzystanie z niej jest niemożliwe.
- Czy simowie mogą korzystać z tego fotela w sypialni? Wiem, że on zajmuje dwie kratki, a jedna z nich zastawiona jest przez stolik do kawy.
- Czy simowie mogą korzystać z szafy na ubrania? Stoi ona pod kątem 45 stopni, a wiem z doświadczenia, że niekiedy postawienie szafy w ten sposób, uniemożliwia korzystanie z nie. W tym przypadku jest to tym bardziej prawdopodobne, że obok stoi lustro.
No to chyba tyle.

Pragnę zaznaczyć, że w mojej wypowiedzi bardzo ważne jest słowo "JA", ponieważ jest to tylko moja opinia, którą podpowiada mi mój gust. A gust wiadomo, każdy ma inny.

Pozdrawiam Irbis

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania