![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Na wstępie chcę powiedzieć, że jest to mój pierwszy od dwóch lat dom, któremu poświęciłam parę godzin. Próbowałam zrobić coś nowego, a nie typową kolubrynę. Rozejrzałam się po forum, innych stronach i podpatrzyłam rzeczy, które mi się spodobały. Nie miałam na myśli "kserowania" niczyich pomysłów, więc komentarze typu "bardzo podobny do ***" nie są na miejscu.
Ogólnie, dom jest lekki, zbudowany w stylu nowoczesnym. Nazwałam go "Arcadia" ponieważ miejsce wygląda na bardzo spokojne, miłe i przyjazne. Przeznaczony dla: dwóch osób Wartość parceli: $62 164 Rozmiary parceli: 30x30 Dodatki: meble pochodzą z oryginalnych dodatków do The Sims 2, rośliny pochodzą z ModTheSims2 i 4ESF, podłoża i ściany również z ModTheSims2 oraz Sims2Design; 'odblaskowa' podłoga z Murano, sufit z ModTheSims2, rekolory z Piggis Sims. Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:47 |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Piękny tylko parę rzeczy mi nie pasuję 9,8/10
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Wiesz co on jest bardzo podobny do xD Nie no bardzo orginalny... ;p Bryła podobna do xD Salon dziwnie wygląda ten lustrzany dywan.
Łazienka-fajna Kuchnia cudo Sypialnia piękna Ogólnie domek EXTRA 10/10 Cieszę się że mogę wystawić tak pozytywną ocenę przy dwusetnym poście ![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
A mi sie bardzo podoba, dasz ściągnąć?
Pozdr. ![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Tak, tylko nie wiem czy mogę dać umeblowany - w sumie to pewna forma redystrybucji.
Edit: Sprawdziłam strony i upload umeblowanego domku nie stoi na przeszkodzie tak długo, jak zamieszczam linki zwrotne. ![]() Ostatnio edytowane przez Nereide : 09.12.2007 - 22:22 |
![]() |
#6 |
Reputacja: 14
|
![]()
We wnętrzach wszystko ładnie dobrane kolorystycznie. Użyte kolory są ciepłe, ale wszędzie jednakowe (poza łazienką).
Niestety w domu jest bardzo pusto. Widać to nie tylko na rzucie, ale na każdym praktycznie zdjęciu. Nie podoba mi się również dywan pokryty błyszczącą podłogą. Jeśli nie dało się go położyć na błyszczącej podłodze, mogłaś w ogóle go nie kłaść. Dywany z lustrzanym dobiciem raczej nie istnieją. Ogród jest troszkę dziwny: roślinki wyglądają tak, jakby zostały porozrzucane przypadkowo. Obawiam się także, że simy nie znajdą tam miejsca na zabawę, taką na przykład, jak rzucanie się śnieżkami. Pozdrawiam ![]()
#7 |
Reputacja: 14
|
![]()
Twój dom jest bardzo ładny i myśle, że włożyłaś w jego zrobienie bardzo dużo pracy.
Bryła jest bardzo nowoczesna i pasuje do ogrodu oraz wnętrza. Przed domem ogród jest prawie pusty, ale z tyłu zaczyna się coś wspaniałego! Do ogrodu mogłaś wstawić np. leżaki. W środku pokazujesz odrazu salon i korytarzyk. W korytarzyku jest bardzo mało rzeczy. Jeden obraz oraz kule do gry w kręgle. Właściwie te kule tu nie pasują, ale w najgorszym przypadku mogły by być ![]() Osoby wypowiadające się przedemną zauważyły, że dywan jest pokryty błyszczącą nakładką. Wygląda to trochę jak by ten dywanik był zatopiony w akrylu. W salonie jest trochę za dużo okien. Kuchnia jest mała i to chyba nawet lepiej. Jadalnia to ma się rozumieć to te dwa krzesła i stolik ? Stolik jest mały, a kwiatek zabiera jeszcze trochę miejca. Sypialnia utrzymana jest w jasnym kolorze. Po prawej stronie ( tej od łóżka ) jest bardzo mało przedmiotów, za to po lewej stronie jest komputer z biurkiem, drzewko i lustro. Nie pasuje mi maszyna do ćwiczeń. Łazienka jest utrzymana w kolorach ciemnych. Do nie j ie mam zastrzeżeń. Końcowa ocena : 8,5/10 POZDRAWIAM |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
To tylko wydaje się, że jest tak dużo miejsca. Po prostu dobrze manipulowałam kamerą, co dało niezłe złudzenie optyczne (głębię). Na zrzucie można zauważyć, że na przykład mini siłownia weszła na styk, tak samo jak mała sofka.
Co do holu - nie zrobiłam zdjęcia jednej rzeczy, ale na zrzucie widać takie białe coś - stolik ze świeczkami. Zgadzam się a propo dywanu. Wygląda to nader dziwnie, ale inaczej się nie dało. Chciałam go zostawić, by podłoga nie wyglądała na pustą. Następnym razem postaram się uniknąć takich sytuacji. Zapomniałam o ogrodzie. Teren pozostawiłam pusty do zagospodarowania. Dziękuję za komentarze szczególnie Irbis i Númenessä. Z pewnością pomogą mi przy budowie następnego domku. ![]() PS. Zaraz spróbuję wrzucić dom na serwer. |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Journey jak na pierwszą pracę od dwóch lat, to mogę powiedzieć jedno, że masz talent. Co prawda jest parę rzeczy które mi nie przeszkadza, tj. tak jak wspomniała Irbis ten dywan, łóżko, prysznic i umywalka. Reszta jest zgrana i fajnie wygląda. Mam nadzieje, że to nie będzie Twoja ostatnia praca na tym forum.
|
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Dom od teraz można ściągnąć na RapidShare.
![]() Ostatnio edytowane przez Nereide : 10.12.2007 - 12:11 |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|