Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 22.02.2008, 02:06   #1
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie "Everrett St. No 17" by haughton

Gdzie może zamieszkać dwoje młodych, dobrze sytuowanych ludzi żyjących w rytmie tętniącego życiem miasta, ceniących komfort, elegancję i wzajemne towarzystwo? Idealnym miejscem wydaje się być modna dzielnica w centrum miasta, gdzie nie brakuje klubów tanecznych, terenów zielonych, dobrych restauracji, stylowych galerii i muzeów oraz pięknego widoku na ocean. Nowoczesny apartamentowiec "Everrett" położony przy ulicy o tej samej nazwie spełnia wszystkie powyższe wymagania, a dodatkowo cieszy się bardzo dobrą opinią w całej dzielnicy. Komfortowa lokalizacja budynku, jego nowoczesna bryła i mili sąsiedzi to idealna kombinacja dla każdego, kto szuka odrobiny luksusu i wygody.

Witam serdecznie! Mam na imię Nel i niezmiernie mi miło, że mogę Ci towarzyszyć podczas Twojej wizyty na Everrett St. Mam nadzieję że to, co zobaczysz przekona Cię do kupna mieszkania w tym budynku. Zapraszam do środka.

Oto główny hall, z którego mozna dostać się do wszystkich części budynku. Po lewej stronie znajduje się restauracja. Jako, że jest jeszcze wcześnie świeci ona pustkami:

W głębi hallu są trzy szybkobieżne windy...

...niewielkie lobby....

...a po przeciwnej stronie basen, wyjście na klatkę schodową oraz na parking.

Następnie wsiadamy do windy i po krótkiej chwili wchodzimy do hallu na dziewiątym piętrze.

Zapraszam do obejrzenia mieszkania. Jak widać poniżej jest ono dwupoziomowe, dzięki czemu wygląda przestronnie.

Pozwól że przedstawię Ci mojego chłopaka. Craig jest muzykiem z zamiłowania, łaczy przyjemne z pożytecznym zawodowo komponując muzykę do filmów i seriali telewizyjnych.

Tuż obok wejścia do mieszkania jest jego królestwo - niewielki gabinet:

Chodźmy dalej. Oto hall wiodący do wszystkich pomieszczeń w mieszkaniu...:

...a tutaj centralna część naszego królestwa - salon:

Dominuje w nim kombinacja czerni oraz bieli, ożywiona dodatkami w odcieniach brązu. Buzujący w kominku ogień i muzyka fortepianowa tworzą tutaj wyjątkowy klimat.

Następnie udajemy się do niewielkiej, ceglanej kuchni...

...i dalej, do jadalni, urządzonej w drewnie z dodatkiem ciepłego, pomarańczowego koloru.

W jadalni znajduje się też wyjście na taras. Lubię czasami coś naszkicować, więc w pogodne dni spędzam tutaj dużo czasu z ołówkami i farbami.

Na tarasie mamy też kącik wypoczynkowy. Jako, że mieszkamy na ostatnim piętrze - możemy tu grillować do woli bez obaw, że dym będzie przeszkadzał sąsiadom.

Zapraszam teraz do sypialni. Jest ona położona piętro wyżej - na antresoli, a jej centralne miejsce zajmuje oczywiście łózko:

Tuż obok łózka dwa wygodne fotele zapraszają na poranną kawę i podziwianie widoku na ocean:

W dalszej części antresoli mamy garderobę z olbrzymią szafą:

I ostatni przystanek - łazienka, gdzie czarny marmur elegancko komponuje się z cedrowym drewnem oraz czerwonymi dodatkami:

Na koniec jeszcze jeden rzut okiem na sypialnię...

... i na tym zakończymy wycieczkę. Być może spotkamy się ponownie, już jako sąsiedzi.

Bryła:

Otoczenie:

Rzuty mieszkania:

Poziom I

Poziom II

Bryła jest wzorowana na istniejącym w rzeczywistości budynku (osoby, które mieszkają/bywają w Krakowie być może go rozpoznają) i stworzona została na potrzeby prezentacji mieszkania.

Tekst oraz zdjęcia są mojego autorstwa. Kopiowanie bez mojej zgody zabronione.

Pozdrawiam,
haughton
haughton jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania