![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam,
Problem jest taki: już drugi raz mi się zdarzyło, że kiedy dwoje simów chce wziąć ślub, już się ma babka zgodzić, wyskakuje okienko kogo wprowadzić, a po zaakceptowaniu decyzji że nikogo prócz panny młodej, małżeństwo się resetuje. Co to znaczy? Para jest tylko zaręczona, w wspomnieniach jest zdarzenie ślubu, nad głowami jest znaczek małżeństwa i tyle. Zaktualizowałam grę, wywaliłam dodatki, i stwierdzam, że to błąd gry, którego zapobiedz się nie da. Ale mimo wszystko zależy mi aby para była parą. Wprowadziłam babkę do domu gościa. W SimPE zmieniłam jej nazwisko, żeby dziecko miało nazwisko ojca. W związkach zmieniłam i teraz są małżeństwem. Wszystko super, jest jedno ale. W drzewie genealogicznym nie są małżeństwem. Tylko to mi brakuje do pokonania tego błędu. I teraz pytanie: czy da się to zrobić w SimPE? Jeśli tak, to jak? (chodzi mi wyłącznie o drzewo genealogiczne, aby było widać, że są małżeństwem, ale jeśli ktoś ma sposób na zapobiegnięcie tego błędu to też fajnie) Z góry dzięki. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 11
|
![]()
Nie mam pomysłu jak naprawić ten błąd ale sprawdź czy na pewno masz dobrze ustawione wszystko w związkach. Podaję przykład:
![]() Poza tym skoro wprowadziłaś babkę do faceta to może zrób w SimPE, że nie są małżeństwem i wypraw im wesele jeszcze raz. Jak taka opcja się pokaże bo nie jestem pewna. Jeszcze jedna możliwość to insimenator. Tam jest opcja edycji drzewa genealogicznego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie wiem czy da się w simPE i nie wiem jak wyeliminować ten błąd z gry, ale można łatwo uczynić ich małżeństwem za pomocą insimenatora :p.
![]() |
#4 |
|
![]()
Ja wiem, jak zrobić ich w SimPE małżeństwem.
1. Otwierasz SimPE, a następnie okolicę, w której mieszkają Twoi simowie. 2. Po lewej stronie w menu (Resource Tree) wybierasz Family Ties. 3. Pojawi Ci się po środku znowu napis Family Ties, klikasz go. 4. Teraz niżej masz menu, wybierasz z niego napis [All Householts]. 5. Szukasz któregoś z Twoich simów, jak znajdziesz to go klikasz. 6. Pojawi Ci się jego/jej drzewo genealogiczne, teraz szukasz drugiego sima. 7. Jak znajdziesz to klikasz na niego prawym przyciskiem myszy, wybierasz "Add (imię sima)" 8. Doda Ci się do drzewa genealogicznego. 9. Teraz musisz ustawić, aby byli małżeństwem, czyli klikasz na tego sima (w drzewie), którego dodałaś jako drugiego i na dole zaznaczasz Relation: Spouse. 10. Teraz tylko zatwierdzić (przycisk Commit) i gotowe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
A ja odnośnie tego SimPE . Gdzie go znaleźć ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Pierwsza strona w Google - http://sims.ambertation.de/
a dokładnie http://sims.ambertation.de/en/download/realdownload/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Dzięki Neillé. Zaraz się okaże czy umiem.
Co do tego insimenatora - nie ma jeszcze wersji do Czasu Wolnego ![]() ... 5 minut później ... Bajer. Nawet miałam "małżonek" zamiast "spouse". Dzięki! I nawet wiem w jakim przypadku tak się dzieje. Kiedy rodzina jest przeniesiona z innego otoczenia. W moim przypadku były to Miranda i Desdemona Kapulet (a gram w Miłowie) i tylko u nich ten bląd wystąpił. Dziś dopiero skojarzyłam ![]() Ostatnio edytowane przez rajaaa92 : 22.04.2008 - 13:05 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|