![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Na wstępie mówię ,że przeszukałam forum i google.Jednak problem mam nadal.
Otóż kiedyś miałam Windows XP i The SIms 2.Wszystko chodziło bez zarzutu. Skrócę historię: Grę sprzedałam. Rodzice kupili nowy komp razem z oryginalną Vistą.Teraz znowu zachciało mi sie grać i okazyjnie kupiłam od koleżanki oczywiście ORYGINALNE The Sims 2. Ale co się okazuje-pod Vistą nie chcą działać! No wściekne się. Zainstalowałam też aktualizację The Sims 2 ,problem nie zniknął. Pokażę zrzut ekranu. Po włożeniu CD1 wyskakuje mi coś takiego: http://img241.imageshack.us/img241/90/vistadi8.jpg Pomimo, iż daję: Uruchom Program ,to mi wyskakuje: włoż właściwą płytę CD. Coś nie halo! Przecież cd1 jest w napędzie! Zaznaczę też, że koleżanka demonstrowała mi ,że u niej gra normalnie chodzi (ona ma XP) ,to czemu u mnie nie?! Poradzicie coś?? Jestem naprawdę załamana ,bo 5 dych poszło w błoto... Acha ,nie pochwalam też piractwa ,ale czy trzeba może będzie zastąpić cd 1 jakimś crackiem?? Błagam pomocy!!! |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Na http://simy.pl jest poradnik jak zainstalować simsy aby chodziły na Viście
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Kliknij prawym pryciskiem mysy na ikonie gry, wybierz wlasciwosci, zakladka zgodnosc i zaznacz "uruchom ten program w trybie zgodnosci dla windows xp" albo windows 2000, poprobuj, mi sie w ten sposob udalo
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Gosia ,robiłam tak i niestety dalej to samo się robi
![]() Neville, za moment poszukam ,dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
umie ok z instalowaniem tylko ściany domu są czerwone a podłoga i dywaniki rozmazane a w widoku okolicy są fioletowe części okolicy i migają... co robić
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
No tak wszystko wina Visty :/ Neville nie wiem gdzie jest ten temat, nie znalazłam
![]() Pomoże mi ktoś jeszcze? Proszę ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
madrysim, a jak karta graficzna? daje rade czy nie? no i czy masz najnowsze sterowniki do niej?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Ja mam Viste i mi Simsy 2 (gwoli ścisłości - oryginalne) hulają ładnie. Ten komunikat który Ci sie wyświetlił po prostu zignoruj i odpal grę. Ja tak zrobiłem, bo miałem podobny "problem" przy Warcrafcie, gdzie również było napisane, że systemy 32-bitowe nie są dostosowane do tej gry (albo na odwrót
![]() Ostatnio edytowane przez Sayanin : 11.08.2008 - 23:35 |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 10
|
![]()
moze nie pracowac z DirectX 9.0 ale na 10...Nie wiem czy Ci pojdzie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 19
|
![]()
Gre masz zainstalowana? Jezeli nie wejdz w moj komputer tam gdzie masz plyte z Instalka kliknij exploruj i znajdz plik Setup. Jezeli masz zainstalowane a niechce odpalic to sprobuj to samo tylko znajdz plik uruchamiajacy gre. Sam kiedys mialem Simsy na Viscie i chyba problemow nie bylo zadnych chociaz reki uciac nie dam
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|