![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
na początek UWAGA ten post zawiera bardzo duzo zdjęć więc może się dość długo wczytywać
i nie jest to co zapowiedziałem w moim temaxie mexiss city ![]() słowem wstępu Inwestycja Osada Spokoju etap II jest kolejną inwestycją spółki Mexiss Sp. z.o.o. ![]() z siedzibą w Weronie ul. Piękna 5 (realnie w grze :lol: ) od 2006 roku zajmuje sie tworzeniem inwestycji, domów, bloków, osiedli, galeri handlowych, hoteli i innych prestiżowych budowli. etap II jest dopełnieniem luki powstałej między wybudowanymi wcześniej etapami I i III i uwaga poraz pierwszy xPP wnetrza ![]() ten przykład jest aktualny do etapu III który prezentowany jest w osobnym temacie przejdźmy do szczegółów etap II inwestycji składa się z 4 domów wolnostojących, każdy z nich ma powierzchnie 274 m2 postawione są na obszarze działki 40x50 cóż więcej można dodać ![]() każdy z domów posiada 2 sypialnie, łazienka, garderoba,kuchnia,salon, pokój"sztuki" zapraszam do oglądnięcia zdjeć poglądowych z okresu"budowy" - powstawania projektu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz zaprezentuje zdjęcia ogólne inwestycji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() widok nocny ![]() Proszę o Uwage nasze budynki pragną się przedstawić(albo chcą zostać przedstawione ![]() PREZENTACJA BUDYNKOW budynek nr. 1 ![]() do niego dziś jeszcze wrócimy w dalszym etapie naszej podróży Budynek nr.2 ![]() Budynek nr.3 ![]() Budynek nr.4 ![]() Zapraszam do zapoznania się ze strukturą budynku na przykladzie budynku nr.1 front, idziemy zgodnie z ruchem wskazowek zegara ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz zapraszam do środka ![]() ![]() choćmy do przedpokoju ![]() ![]() choćmy w lewo- do kuchni ![]() ![]() oto scianka kuchenna ![]() przechodzimy na drugą stronę przedpokoju-wchodzimy do salonu z wyjsciem na taras i do ogrodu ![]() ![]() przejdźmy w stronę schodów, skręćmy w lewo i dojdziemy do gabinetu ![]() ![]() a to prezent do domu od firmy Mexiss ![]() ![]() to już wszystko z parteru, idziemy na piętro ![]() wchodzimy w pierwsze drzwi i docieramy do garderoby ![]() ![]() kolejne drzwi to sypialnia gospodarzy ![]() na poczatek wchodzimy na balkon aby podziwiać widoki ![]() oto widok na etap I inwestycji ![]() ![]() i wracamy do środka ![]() ![]() ![]() teraz przejdziemy do łazienki ![]() ![]() ![]() ![]() wchodzimy w ostatnie drzwi korytarza a tam... pokój talentów ![]() ![]() ![]() odkrywamy tajemnicze drzwi ... wchodzimy ![]() ![]() oto pokój nastolatka ![]() nowy mac 24' ![]() do pokoju nastolatka przynależy balkon, wychodzimy ![]() to juz wszystko z wnętrz domu zapraszam do oglądnięcia rzutów parter ![]() ![]() piętro ![]() ![]() dziękuje za uwage, jeśli ktoś jest zainteresowany pobraniem prosze o kontakt edit: ![]() podziękowania dla vibratoria i kowalino za bata test ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Oglądam te zdjęcia i oglądam, ale obiecanego Armageddonu nigdzie nie moge znaleźć, może niechcący zamurowałeś go w fundamentach?
Domy z zewnątrz prócz tego, że wygladają identycznie - przypominają mi Bloki. Osobiście nie chciałbym mieszkać na osiedlu, gdzie wszystkie budynki są identyczne, ale to odrębna kwestia. Do brył generalnie nie ma się o co przyczepić, ale również nie są rewelacyjne. Otoczenie jest stosunkowo ciasne i puste. Wiem, że tak wyglądają wszystkie nowe osiedla, ale nie wygląda to zachęcająco. Jednakże masz plusa za realizm samej "inwestycji" - zdjęcia z placu budowy to oryginalny, chociaż wizualnie nieciekawy pomysł. Po raz pierwszy umeblowałeś wnętrza i zrobiłeś to całkiem poprawnie, chociaż na rzutach widać pustkę i niezagospodarowane kąty. Jeśli chodzi o samą aranżację pomieszczeń - jest schludnie i czysto, ale stylistycznie wypadło to kiepsko - modernistyczna kuchnia i łazienka, klasycznie urządzona sypialnia z futurystycznym biurkiem, staroświeckie pianino w nowoczesnym pokoju "talentów" (cokolwiek to znaczy)... Drażni mnie też fakt, że użyłeś głównie gotowych setów (wszędzie widzę simcredibledesigns), niewiele dodając od siebie. W tym dziale mamy mnóstwo utalentowanych użytkowników (m. in. marian, vibratoria, Kowalino, Linea) tworzących oryginalne projekty i w porównaniu z nimi to, co widzę tutaj wypada przeciętnie. Myslę, że powinieneś skupić się albo na tworzeniu osiedli z zewnątrz, albo na urządzaniu brył, bo ten projekt wygląda, jakbyś chciał zrobić wszystko naraz, w pośpiechu i bez zwracania uwagi na efekt końcowy. Ostatnio edytowane przez haughton : 29.11.2008 - 22:20 |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Wiesz co mnie denerwuje?
To,że mój komp nie chce załadować tylu fotek XD Wnętrz nie ocenię...ja oceniam bryłę bryła-cudna ![]() ![]() Daj linka! ![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
haughton: oh, racja. Wybacz, te monstrualne czerwone litery zasłoniły mi wszystkie ważne informacje. ![]() Ostatnio edytowane przez haughton : 29.11.2008 - 22:55 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Urządzenie wnętrz nie podoba mi się absolutnie . Mam wrażenie , że w tej kwestii jesteś " w początkowej fazie nauczania " , natomiast za prezentacje projektów osiedli oraz za całą aranżację - daję Ci bez wahania pierwsze miejsce na Forum .
Nikt wcześniej tego nie zrobił i wyróżnienie dla Ciebie jest jak najbardziej należne , zwłaszcza , że architektura , którą prezentujesz jest bardzo poprawna ! ( Przecież dzieje się to w simowym świecie .... ). |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Jestem pod dużym wrażeniem!Mnie się bardzo podoba bryła,wnętrza (nie wszystkie),otoczenie.Najbardziej jednak pomysł,staranne wykonanie i duże zaangażowanie.
Super! Ostatnio edytowane przez Wikki : 29.11.2008 - 23:11 |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Woooow, jestem w szoku, jest przepiękny. Ja nawet nie umiem tak zrobić domu, a ty wogóle potrafisz. Kiedyś dasz linka tego domu? Daję co najwyżej 1000/10 ;D
#8 |
|
![]()
Zazdroszczę Ci takiego talentu. Moja ocena- 10000/10
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
oto bryły do osady spokoju etap II jedna bryła ma juz podzial na pomieszczenia pozostale 3 zostawilem puste aby pobudzić wasze umysły
foto brył: ![]() ![]() haughton: w tym dziale nie dajemy linków do pobrania. Jeśli chcesz udostępnić parcelę innym użytkownikom, załóż temat w dziale Downloads -> Domy i uzupełnij opis o wymagane dodatki. do haughton brawo tylko ze moje projekty moderzyorzucaja bo tak :/ Ostatnio edytowane przez Mexiss : 01.12.2008 - 18:08 |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Phii wszystkie takie same, podzielam tu zdanie haughtona nie chciałbym mieszkać na takim osiedlu. Wnerwia mnie również kompletny brak firan o.O Okropnie sterylne otoczenie. Ocena: 5/10
pozdrawiam: kubuss |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|