![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam.
Kupiłem The Sims 2 Double Deluxe i zainstalowałem. Wszystko poszło dobrze, aż do uruchomienia gry. Włączyłem i od początku wszystko wolno pracowało. Przy wybieraniu Miłowa musiałem czekać z 5 minut, żeby przeszło dalej do wczytywania. Jak już przeszło to mogło się wczytywać i cały dzień. Nie mogłem wyłączyć gry nawet za pomocą ctrl+alt+del. Za każdym razem resetowałem komputer. Aha! I oczywiście zrobiłem wszystko co jest w książeczce oraz na stronie EA w poradniku. Sterowniki mam aktualne itd. Mam system VISTA i kartę graficzną NVIDIA. Proszę o pomoc. Rafał. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może zwyczajnie masz za słaby komputer do obsługi tej gry? Próbowałeś zmniejszyć maksymalnie grafikę, wyłączyć wszystkie zbędne programy w tle?
Podaj lepiej specyfikację Twojego sprzętu, wtedy będziemy mogli się zastanowić, co jest nie tak.
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
A tak w ogóle to dlaczego the sims 2 jest DVD a dodatki CD, że trzeba kopiować płyty...?
|
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Na samym początku, gdy pojawiły się Simsy 2, czytnik DVD nie był jeszcze tak popularny. Dlatego też wydano dwie wersje - jedną na 4 płytach CD, drugą na DVD. Później zaniechano tego i wydawano dodatki na CD. Jednakże, wszystkie nowe wydanie (Deluxy etc) są już na DVD, gdyż teraz, po paru latach, już prawie każdy posiada ten czytnik.
Kopiować płyty? Co?
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Windows Vista Ultimate
Klasyfikacja: 5,3 --> indeks wydajności Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.90 GHz pamięc ram: 2 Gb typ systemu: 32 bitowy karta graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT No i tyle. Chyba. Nie chodziło mi o kopiowanie, tylko zmienianie DVD na CD, tak jak przeczytałem w radach n EA. Ostatnio edytowane przez haughton : 10.12.2008 - 12:37 |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Nie pisz posta pod postem, masz po prawej stronie taką fajną opcję "edytuj".
Sprzęt masz dobry, powinny Simsy na nim bardzo ładnie chodzić. Problemy masz tylko z tą grą, czy może, bardziej wymagające, zachowują się podobnie? Vista Ultimate i nie zmienić na XP...
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
To ja może od innej strony. Na starym komputerze nie próbowałem grać w simy, ale chodzi mi o to, że teraz mam nowy komp i może nie mam jakiś directów czy coś no nie wiem.
A co do innych gier, to nie mogę ci odpowiedzieć, bo nie często gram w cokolwiek. W ogóle przepraszam za moje niefachowe nazwy tych programów itd. |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
DirectX instaluje się wraz z Simsami, więc to odpada. Być może masz nieaktualne sterowniki. Nie wydaje mi się, by była to wina gry, lecz komputera. Chodzi Ci on normalnie, czy także potrafi się blokować, mulić, zawieszać? Próbowałeś zmniejszyć maksymalnie grafikę etc? Ewentualnie możesz spróbować reinstalować grę, lecz wątpię, by to pomogło.
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
To jest nowy komputer, więc mogę powiedzieć ci to co wiem od tygodnia. Nie blokuje mi się od czasu kiedy odinstalowałem BearShara oraz jakiś inny program z internetu.
No nie wiem co robić, sterowniki mam aktualne. Jak zmieniam rozdzielczość to nic to nie daje. |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Jakiś inny program...?
Spróbuj sprawdzić komputer jakimś antyvirusem (o ile takowego masz zainstalowanego). Jeśli zaś nie, to ściągnij chociażby Avasta. Ściągnij także HiJackThis i wyślij mi wynik skanu.
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|