![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witam.
Jest to mój pierwszy dom, więc proszę o wyrozumiałość i jakieś rady, bo dopiero zaczynam projektować domy ![]() Mój pierwszy projekt nosi nazwę "Wiejski dom", bo cały jest przygotowany w stylu wiejskim. Nie jest ani za duży ani za mały, dlatego ani nie "willa", ani "domek". Dom nie jest piętrowy. Większość elementów jest pewnie z TS2: CPR, ale nie wiem dokładnie. Używałem wyłącznie elementów Maxisowych. Kiedyś jak będzie lepszy Internet u mnie, to się przerzucę na jakieś ładne elementy ze stron z dodatkami. No to zaczynamy. Rzutu na razie brak, zapomniałem o nim, jak znajdę czas to wrzucę. A, i w ogóle to w tym domu (domie?) mieszka rodzina Cacko (ta Maxisowa), a dom znajduje się w moim otoczeniu Hel (welcome in Hell ![]() Proszę o komentarze i porady co zmienić w moich następnych domkach. A, i co do bryły, dopiero próbuję jakoś urozmaicać bryły, pokażę nieco ciekawszą w moim następnym projekcie. Pozdrawiam ![]() Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 13:49 |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Widać, że jesteś poszątkujęcym simowym architektem więc niezłośliwie acz treściwie:
1. Bryła domu. Jak tylko możesz staraj się unikać robienia prostokątnej bryły. Nie wygląda to dobrze. Kombinuj z tym. 2. Dach. Tutaj masz mini poradnik jak obniżyć dach. A jeśli popracujesz jeszcze nad bryłą, to i dachy będą znacznie lepsze. 3. Pomieszczenia zrobiłeś zdecydowanie za duże i widać, że sprawiło Ci problem ich zagospodarowanie. Rób mniejsze pomieszczenia. 4. Niebieska wykładzina - czyli trzeba popracować nad doborem kolorystycznym poszczególnych elementów. Nie jest to takie trudne, ale łatwe też nie jest. Przyjdzie z czasem. 5. Ogród. Zdecydowanie za mało roślinności. Brakuje ogrodzenia parceli. 6. Zanim zaczniesz robić zdjęcia, wrpowadź sima i zaświeć wszystkie światła. 7. Pamiętaj o detalach, takich jak firanki, rośliny, ozdoby (obrazy, rzeźby). 8. I najważniejsze. Za każdym razem, kiedy chcesz coś wstawić, zadawaj sobie pytanie: "czy to tu pasuje?" |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Brak ogrodu ,następnym razem nie zapomnij jest bardzo potrzebny.
Bryła taka sobie,ale dach za wysoki. Ta kołdra na ścianie z kogutem oj nie pasuje! Mebelki nawet fajne ,tylko pomieszczenia wszystkie troszeczkę za duże. Wystarczyłyby w kuchni koguty albo na ścianie ,albo na podłodze zakręciło mi się odnich w głowie .xd Ale jak na pierwszy projekt to nawet dobrze ci poszło. oceniam 6/10 -następny będzie lepszy? xd |
![]() |
#4 |
Reputacja: 10
|
![]()
bryła- kształt ma straszny i to samo kolory. 0 ogródka.
wnętrze- beznadziejnie łączone kolory i wiejskie meble? niee za wielkie pomieszczenia, kompletna mieszanka styli. mało ciekawy, nędzny i mało pomysłowy. na forum jest już pełno podobnych. 3/10 |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Ludzie, niech ktoś mi powie, dlaczego wszyscy początkujący popełniają te same błędy?!
To, co napiszę tutaj, całą tą śpiewkę, znam już na pamięć. 1. Za duże pomieszczenia. 2. Klockowata bryła i "ostry" dach. 3. Pusto w środku. 4. Oraz monotonnie. 5. Brak ogrodu/roślinek na zewnątrz. 6. Jak na pierwszy raz, nie za dobrze- te same błędy, co wszyscy. Nowi budujący, przeglądajcie domki innych, którzy kiedyś zaczynali i uczcie się od nich, by u siebie nie popełniać tych samych błędów. Satysfakcja z pierwszego udanego domku jest bardzo budująca i naprawdę przynosi satysfakcję, a tego chyba chcecie. 2/10- przykro mi- Ty jej nie dostaniesz. |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Zupełnie zgodzę się z treys, bryła ma fatalny kształt
Ale w końcu to twój pierwszy domek ![]() W środku jest trochę lepiej, następnym razem czujniki dymów wstawaj nad kuchenką gazową Ta lodówka kompletnie nie pasuje do stylu kuchni Wstawiasz mało dekoracji Następnym razem swój ogród urozmaicaj A i w salonie połka na książki nie pasuje 6/10 |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Długo mnie tutaj nie było więc zacznę optymistycznie
![]() ![]()
#8 |
Guest
|
![]()
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, steve |
![]() |
#9 | |
Guest
|
![]()
Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze
![]() Cytat:
A, i jeszcze co do ogrodów - na razie są małe, bo buduję na malutkich działkach. Ten najbliższy dom też raczej nie będzie miał ogromnego ogrodu, ale jakieś roślinki na zewnątrz na pewno będą. Bryła też już nieco bardziej wymyślna, chociaż i tak pewnie nie jest najlepsza ![]() |
|
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|