Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.05.2009, 10:53   #1
Beep

Reputacja: 11
Domyślnie Rodzeństwo

Jak za pomocą boolpropa lub Insimenatora można sprawić, że simy staną się rodzeństwem? Połączyłam dwie rodziny i chcę, żeby wszyscy byli rodzeństwem.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.05.2009, 13:40   #2
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Rodzeństwo

Uruchom SimPE i wejdź zakładkę Tools a następnie Neigbourhood Browser.Pojawi ci się okienko z dostępnymi osiedlami i wybierasz to w którym ci ludzie mieszkają. Trzeba swoje odczekać. U góry po lewo jest okienko z różnymi ikonkami, szukaj Family Ties. Jak na to klikniesz to w dużym oknie u góry masz znowu ikonkę Family Ties na którą trzeba kliknąć i znowu swoje odczekać. Na dole po lewo masz listę różnych ludzi, jeżeli twoi ludzie mieszkają już w jednym domu to być może będą widoczni wszyscy pod nazwiskiem tego, kto się wprowadził pierwszy do domu. Jeżeli nie, to musisz wybrać All Households i wszystkich poszukać, ale tak trzeba bo inaczej nie dostaniesz się do ich drzew genealogicznych. Musisz kliknąć na jednego z nich żeby ci się pokazał na prawo w duzym oknie, a potem, (WAŻNE!) nie klikając na nikogo innego, suwakiem szukać pozostałych domowników. Jak ich znajdziesz to klikasz na nich prawym przyciskiem myszy i wybierasz Add'(Imię). Po każdej operacji grzebania w kimkolwiek musisz wcisnąć Commit po prawo. Później to samo musisz robić z każdym z nich, jeżeli masz np. trzech, to szukasz wszystkich po kolei i i dodajesz ich do listy. Oni na dzień dobry mają "Sibbing" na kreskach, które je łączą, czyli "rodzeństwo". Jak już wszyscy są to możesz klikać po kolei na wszystkich prawym i wybierać Open Sim. Tam wchodzisz do zakładki Relations i szukasz ich na liście, po drodze być może trzeba będzie klikać prawym i wybierać "Add relation", a czasem jeszcze dziwniej, bo "remove Relation" a potem znowu "Add Relation". W każdym razie po prawo masz dwa małe okienka jedno to, relacja Tomka z Atomkiem a druga Atomka z Tomkiem, w obu musisz zaznaczać "Sibbing, na górze okienka, wybierać poziom relacji i zaznaczać odpowiednie małe okienka, W Twoim wypadku na pewno "Family" i "Known", a potem jak chcesz to możesz zaznaczyć "Friends", Buddies" albo "Enemy", jeśli mają się nienawidzić. Na końcu pracy przy każdym z nich klikasz Commit po prawo. Przed wyjściem z programu albo wciśnij dyskietkę na górze ekranu, albo po prostu wyłącz program a on przed wyłączeniem, zapyta czy ma zapisać zmiany, no to oczywiście tak. I jeszcze jedno. Zrób kopię zapasową osiedla przed grzebaniem. Mam nadzieję, że pomogłam.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2009, 15:02   #3
Beep

Tyle, że SimPE u mnie nie działa, dlatego pytałam o boolpropa lub Insimenatora.
stare 08.05.2009, 19:21   #4
anie_1981

Jeżeli nie działa, to albo nie masz zainstalowanego NetFramework, albo masz Rezydencje I Ogrody.Jeżeli tak, to musisz iść TU i pobrać aktualizacje. Zamienić dwa katalogi i usunąć jeden plik (nazwa pliku w instrukcji na tej stronie).
stare 08.05.2009, 19:59   #5
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

W Insimenie masz taki edytor, który wygląda jak drzewko w wazonie (nie pamiętam jego nazwy). W nim ustawiasz relacje. Jeśli chodzi o rodzeństwo powinno być "sibblings" czy coś takiego.
A przez boolprop`a nie wiem czy się da.

EDIT: Mój 1000 post!
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2009, 20:09   #6
anie_1981

Co to jest ten Insimenator?
stare 08.05.2009, 20:41   #7
Liv
Moderatorka Emerytka

http://forum.thesims.pl/showpost.php...69&postcount=1
Chodzi o Insimenatora. Jakby coś, podane tam linki nie działają.
stare 08.05.2009, 20:47   #8
anie_1981

Hmmm. Fajny gadżet, szkoda tylko, że nigdzie nie mogę znaleźć strony gdzie to cudo można pobrać.
stare 08.05.2009, 20:57   #9
Liv
Moderatorka Emerytka

Kurczę... mogłam od razu wkleić linka do tego posta...
http://forum.thesims.pl/showpost.php...47&postcount=6
stare 08.05.2009, 21:02   #10
Beep

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Jeżeli nie działa, to albo nie masz zainstalowanego NetFramework, albo masz Rezydencje I Ogrody.Jeżeli tak, to musisz iść TU i pobrać aktualizacje. Zamienić dwa katalogi i usunąć jeden plik (nazwa pliku w instrukcji na tej stronie).
Dzięki, spróbuję coś z tym patchem.

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
W Insimenie masz taki edytor, który wygląda jak drzewko w wazonie (nie pamiętam jego nazwy). W nim ustawiasz relacje. Jeśli chodzi o rodzeństwo powinno być "sibblings" czy coś takiego.
A przez boolprop`a nie wiem czy się da.

EDIT: Mój 1000 post!
Próbowałam wszystkiego, drzewko w wazonie też - mam mnóstwo opcji, ale nie ma nic na temat rodzeństwa.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania