![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Spodobała mi się moda panująca ostatnio na mts2. Moda na "miniloty", czyli domki budowane na parcelach 1x1. I spróbowałam sama. Jest ciężko. XD upchnąć wszystkie niezbędne simowi sprzęty na tak małej powierzchni, żeby ze wszystkiego dało się korzystać i żeby jakoś po ludzku wyglądało. Dlatego pościągałam trochę "śmieci-urealniaczy" z netu.
![]() Ale oceńcie sami. W domku mieszka młoda malarka Eryka Kordiałek. Odziedziczyła go po prababci, co stało się doskonałym pretekstem do wyprowadzki z domu. Nareszcie może urządzać nocne wypady na miasto i uciec spod czujnego oka rodziców. ![]() Oto i Eryka: ![]() Domek nie ma chlubnej historii. Kiedyś był zwykłym kamiennym chlewem. Jednak właściciel postanowił go sprzedać i szybko znalazł klientów: młode małżeństwo, przyszłych pradziadków Eryki. Nie mieli wiele pieniędzy, ale odnowili budyneczek jak umieli, dobudowali piętro i stryszek, tyle że już z drewna, nie z kamienia. Oboje mieszkali w nim do śmierci. Eryka wstawiła nowe, większe okna, a ciemny stryszek przerobiła na swoją pracownię malarską. Tyle że nadal musi wchodzić do niej po drabinie. ![]() Dom jest ogrzewany tylko kominkiem, więc zimą jest chłodno, ale od czego jest dodatkowy koc. No dobra. Już zdjęcia (strasznie dużo) Bryła + wejście ![]() ![]() ![]() Dół (duży pokój z kuchnią i łazienka) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piętro (sypialnia połączona z kątem do czytania, taras) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pracownia (czyli dawny stryszek) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Bryła jest brzydka, zwłaszcza ta górna część, jeśli chodzi o kolor, bo to cegiełkowate z bliska jest fajne, jak patrze na trzecią fotke. Te rośliny wokół domu są nie potrzebne, jest to mała parcela, a przez to wygląda jakby była zaniedbana. Z przodu domu kilka roślinek by wystarczyło.
W środku nie jest źle, podłoga nie bardzo mi sie podoba. Wszystko jest nawet dobrze poustawiane. Kolorystycznie też nie jest źle. Jedynie na górze ta biała tapeta w jakieś wzorki mi się nie podoba. Ogólnie domek jest nawet fajny. |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
nie podoba mi sie jedynie ten dywan w salonie.
"śmieci - urealniacze" są git ![]() Bryła jest fajna i ogólnie miałaś fajny pomysł na ten dom. Ale faktycznie, na 1x1 jest strasznie ciężko budowac, zwlaszcza, ze nie mozna zrobic zadnego porzadnego ogrodka, gdy sie chce miec w miare duzy dom ![]() Miejscami były lekko niedobrane kolory, ale dam 9,5/10 ![]()
![]() |
#4 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Stylowy
![]() "Śmiecie" z neta tylko pomogły w stworzeniu klimatu. Wniosek: jak to dobrze mieć ich dużo! ![]() Bryła na tym pustkowiu wydaje się taka... dziwna. I nie podobają mi się te dwa wielgachne okna :/ W łazience natomiast zamiast kamienia mogłaś już położyć normalne kafelki... Widać, że nie masz modyfikacji oświetlenia w grze, bo tak zdjęcia wyszłyby kiepsko ![]() ![]() hmmm... 9,25/10 |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
a mi się nie podoba
![]() Ocena: 4/10 Pozdrawiam Matt |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
zgodzę się, że wielkie okna wyglądają dziwnie, ale w pracowni malarskiej małe być nie mogą.
![]() przepraszam, że na pustkowiu, ale obsługiwanie dodatków z netu i jeszcze sąsiadów przekracza możliwości mojego komputera. ![]() bryła śmiechowa! o tak. nie zapominajcie, że to kiedyś był chlew. ![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Bryła domu mi się podoba, ale wnętrze niestety nie, ściany nie pasują do podług, tak samo z meblami. Podziwiam to, że udało Ci się cokolwiek zbudować na takiej parceli, a tak dla ścisłości, skąd masz taką parcelę? 6
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
mini parcelę mam z mts2. ściągnęłam któryś z małych domków i go wyburzyłam. XD
|
![]() |
#10 |
|
![]()
Super ! Wszystko tak prawdziwie wygląda że aż mam ochotę w nim zamieszkać !100/10
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|