Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.08.2009, 13:59   #1
Merve
Guest

Domyślnie ~*House by Laia4*~ [BRAK ZDJĘĆ]

Hej. Pragnę Wam przedstawić mój kolejny dom. Uważam, że jest on najlepszy ze wszystkich, które dotąd zbudowałam.Zresztą sami oceńcie. Nie przedłużam, zapraszam do obejrzenia.
Wartość parceli; 77 245$

*Koniec*
Dzięx za obejrzenie i czekam na komentarze .

Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 21:52

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.08.2009, 19:19   #2
Milou
Guest

Domyślnie Odp: ~*House by Laia4*~

Hej!
Pozwolisz, że zacznę od początku. xd
Bryła-jak bryła, nie mam jakiegoś specjalnego doświadczenia, nie jest zła.
Ogórd- podoba mi się, zwłaszcza to oczko wodne z tą ławką. Szkoda, że nie zrobiłaś zbliżenia, ale z daleka wygląda też to ładnie.
Przedpokój- jest spoko, chociaż -nie wiem czemu- mam wrażenie, że jest jakoś pustawo. Może to przez gołe ściany, bo nie widzę żadnego obrazu, ani coś w ten deseń.
Salon- nie ma żadnych okien? Czy ja źle widzę? Trochę te fotele, czy pufy, czy to tam zlewają się z podłogą, ale jest ogólnie jest ok.
Kuchnia- podobają mi się bardzo te meble. To najładniejsze pomieszczenie.
Sypialnia- jest w porządku, tylko trochę mało... czegoś, no nie wiem.. ozdób (?) Za to bardzo ładne firany, ale coś w kącie mogłoby stać od strony drzwi.
Łazienka- pasuje jak najbardziej, tylko ta wanna mogłaby stać gdzieś indziej.
Gabinet- ładny tylko znowu brakuje mi ozdób, od strony wejścia, tej perspektyey wydaje się pustawo. Nie ma okien? I ta ściana po prawej jest chyba niepomalowana, albo taki kolor ściany ma być to spoko.
Ogólnie jest dobrze, chociaż znalazłabym inny Twój lepszy dom, choć ten nie jest zły. Myślę, że 8,8/10 będzie odpowiednią oceną. Czekam na inne Twoje wytwory. Pozdro.

stare 23.08.2009, 19:38   #3
Merve
Guest

Cytat:
Napisał a$$iulka23 Zobacz post
Gabinet- ładny tylko znowu brakuje mi ozdób, od strony wejścia, tej perspektyey wydaje się pustawo. Nie ma okien? I ta ściana po prawej jest chyba niepomalowana, albo taki kolor ściany ma być to spoko.
Tam właśnie są okna, w nich rolety, takie zasuwane.

stare 23.08.2009, 20:09   #4
pensivelane

Reputacja: 10

Bryła hm, przeciętna, a dach dość dziwaczny. Dalej, w ogrodzie może być. Nie pasują mi te zabawki z oż. Z korytarza zrobiłaś garderobe. W salonie meble zlewają się z podłogą, aż miałam problem z dopatrzeniem się puf. Kuchnia jest najlepszym pomieszczeniem w caaaałym domu. Nowoczesna, biało-czarna - tak jak lubię Gabinet to jakieś Maroko, pewnie przez te palmy. Rolety straszne. W sypialni ciut za dużo okien. Łazienka - zawiało maxisem przez podłogę i ściany. Cała reszta okej.

7/10
pensivelane jest offline  
stare 23.08.2009, 20:48   #5
Gio

Reputacja: 15

Mi się nie podoba- wszędzie tak sterylnie i puściutko, jakby domek wogóle nie był zamieszkany. A w łazience ta wanna od razu przy drzwiach- straszne
A bryła to po prostu koszmar...

jestem na nie
pozdrawiam
stare 23.08.2009, 21:04   #6
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Ojoj

Bryła- okien tyle co kot napłakał. Nie wiem czy chciałabyś mieszkać w takim domu. Dach jest co najmniej straszny.
Ogród- Jeszcze nigdy nie widziałam ogrodzonego drzewka na wysepce w stawku Wgl całość prezentuje się kiepsko. Miałaś dużo wolnego miejsca, którego nie umiałaś wykorzystać wyszło co wyszło... Następnym razem weź sobie działkę 2x3 i nie będzie problemu
Zastanawiam się po co jest tam plac zabaw. Jakoś nie zauważyłam w domku jakiegoś pokoju dziecięcego czy coś...
Przedsionek (altanka to zupełnie inna rzecz...)- no i co ja mam ocenić po jednym zdjęciu?
Korytarz- za bardzo się wszystko ze sobą zlewa, co naprawdę nie wygląda ciekawie Dobrze wyglądałby tam jakiś obrazek na ścianie a nad szafką z telefonem wisząca roślinka.
Salon- pomieszane z poplątanym. Podłoga strasznie zlewa się z meblami, tapeta nie pasuje, zastanawia mnie do czego podłączony jest telewizor i po co w jednym pomieszczeniu dwa te same kwiatki.
Na przyszłość nie bierz wszystkich rzeczy (chodzi mi tu głównie o dekoracje)z tego samego setu. To, że to fajnie wyglądało na screenie na 4esf nie znaczy, że u Ciebie tez musi.
Kuchnia- tapeta za ciemna. Poza tym, najładniejsze pomieszczenie w domu.
Gabinet- znowu dwie te same roślinki... Jeśli chcesz już kombinować z dwoma różnymi tapetami to niech będą one na równoległych a nie prostopadłych ścianach.
Sypialnia- zasypiam- ciemno. Budzę się- też ciemno. Odpada. I strasznie tam pusto (szczególnie na ścianach)
Łazienka- OMG.
Tapeta i podłoga nie pasują, dwa te same kwiatki (dziewczyno, czy ty naprawdę nie masz innych roślinek aniżeli te z 4esf?!) i użyty prawie cały set mebli.
A rzuty koza zjadła? Zrobiłaś taki zoom na każdym zdjęciu, że nawet nie da się stwierdzić, czy pomieszczenie jest duże czy małe. I skoro masz już OŻ to zdjęcia pstrykaj z włączonym sufitem.

Żeby budować fajne domy trzeba być pomysłowym i eksperymentować, czego wyraźnie zabrakło u Ciebie. Sama też korzystam z pełnych setów, ale zawsze staram się dodać coś więcej.
Przykro mi.
5/10

Ostatnio edytowane przez Liv : 23.08.2009 - 21:37
Liv jest offline  
stare 23.08.2009, 21:26   #7
Merve
Guest

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Nie wiem czy chciałbyś mieszkać w takim domu.
Jakby co to jestem DZIEWCZYNĄ, ale to tylko tak nawiasem.
Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
zastanawia mnie do czego podłączony jest telewizor
Tego stwierdzenia to w ogóle nie rozumiem.

Ostatnio edytowane przez Merve : 23.08.2009 - 21:30

stare 23.08.2009, 21:36   #8
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Sorry, wiem, że jesteś dziewczyną. Literówka po prostu

Już wyjaśniam- telewizor sobie "wolno stoi", czyli nie przy ścianie. Nie widać kabla ani nic dlatego zastanawia mnie do czego jest podłączony.
Chciałam Ci przez to zasugerować, że telewizory stawia się przy ścianie.
Liv jest offline  
stare 24.08.2009, 09:49   #9
Upadła Dusza
Guest

Bryła nie za ciekawa, za wysoki dach, ogród mi się nie podoba, zwłaszcza tam gdzie jest plac zabaw, mogłoby być to czymś ogrodzone, jakimś małym, niskim płotkiem (nie wiem jak się to profesjonalnie nazywa ).
W przedpokoju są brzydkie kolory, zamiast cegły mogłoby być co innego, farba albo tapeta.
Salon jest brzydki, szary, ponury, duży i pusty.
Kuchnia za ciemna.
Gabinet też jest brzydki, pusty, no i te ściany...
Sypialnia duża, pusta i ciemna.
Łazienka - wanna mogłaby być w innym miejscu, bo tak, to wchodzi się do łazienki i odrazu wanna przy drzwiach, trzeba przejść tam w kącik, zamknąć drzwi i dopiero iść np do kibelka... strasznie nie wygodnie, jeszcze kwiaty.
Niestety, ale nic w tym domu mi się nie podoba.

stare 26.08.2009, 18:06   #10
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Dom nie zachwyca... Za duży dach i w ogóle w domu jest chłodno, zimno i nieprzyjemnie no i PUSTO.

4/10
Charionette jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania