Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Konkursy - Archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.06.2010, 22:23   #1
zelkam

Reputacja: 10
Domyślnie Zostań fotografem - edycja letnia - regulamin

Regulamin konkursu:

1. W konkursie może wziąć udział każdy użytkownik forum thesims.pl. Jedynym wymaganiem jest posiadanie gry The Sims 2 lub The Sims 3.
2. Konkurs polega na zrobieniu zdjęć w grze na podstawie zamieszczonego fragmentu tekstu. Oto on:

Przybyli z pięknym ceremoniałem, w pewien sposób.
Poruszali się razem, ale to nie był pochód; przepływali w perfekcyjnej synchronizacji z drzewami –
ciemne, niepokonane kształty zdające unosić się w powietrzu kilka cali nad białym śniegiem, tak gładkie
to było posuwanie się naprzód.
Na zewnątrz było szary; kolor ciemniał z każdą linią ciał, aż do serca formacji, głębokiej czerni. Każda
twarz była zakapturzona, ocieniona. Lekki, czysty dźwięk ich stóp był tak regularny jak muzyka,
skomplikowany rytm, który nigdy się nie zacinał.
Na jakiś znak, nie widziałam – lub może nie było znaku, tylko milenia praktyki – układ pofałdował się na
zewnątrz. Poruszenie było zbyt ostre, z wyglądu zbyt kwadratowy otwierający się kwiat, chociaż kolor
sugerował, że było to raczej otwarcie wachlarza, pełne gracji lecz bardzo kanciaste. Szaro
zamaskowane figury rozproszyły się na boki, podczas gdy ciemniejsze formy napłynęły precyzyjnie
naprzód w centrum, każdy ruch był ściśle kontrolowany.
Ich postęp był powolny lecz rozważny, bez pośpiechu, bez napięcia, bez niepokoju. To był krok
niezwyciężonych.
To był prawie mój stary koszmar. Jedynie, czego brakowało to rozkoszowania się żądzą krwi, którą
widziałam na ich twarzach w moim śnie – uśmiechy mściwej radości. Jak dotąd Volturi byli zbyt
zdyscyplinowani, by okazywać jakiekolwiek emocje. Nie pokazali także zaskoczenia czy niepokoju na
kolekcję wampirów, które tutaj na nich czekały – kolekcję, która wyglądała na nagle niezorganizowaną i
nieprzygotowaną na konfrontację. Nie okazali żadnego zaskoczenia na widok gigantycznego wilka
stojącego między nami.
Nie mogłam przestać liczyć. Było ich trzydzieści dwoje. Nawet jeśli nie mogłam się doliczyć dwóch
dryfujących, czarno zamaskowanych figur w głębokiej czerni, które uznałam za żony – ich chronione
pozycje sugerowały, że nie będą zaangażowane w atak – wciąż przewyższali nas liczebnie.
– Czerwonopłaszczy przybywają, czerowonopłaszczy przybywają – Garett zamruczał tajemniczo do
siebie i cicho raz zachichotał. Przysunął się krok bliżej do Kate.
– Przybyli – szepnął Vladimir do Stefana
– Żony – odrzekł Stefan – Cała gwardia. Wszyscy razem. To dlatego nie próbowaliśmy w Volterze.
I wtedy, jak gdyby ich liczba nie była wystarczająca, podczas gdy Volturi wolno i majestatycznie
przybyli, więcej wampirów zaczęło dołączać do nich.
Twarze tego pozornie nieskończonego przypływu wampirów były kontrastem dla pozbawionej ekspresji
dyscypliny Volturi – byli kalejdoskopem emocji. Na początku był szok i nawet niepokój, gdy zobaczyli
nieoczekiwanie duże siły oczekujące na ich przybicie. Ale to zaniepokojenie szybko ustąpiło; byli
bezpieczni w swojej przytłaczającej liczebności, bezpieczni na swych pozycjach za niepokonanymi siłami
Volturi. Ich rysy powróciły do poprzednich uczuć, zanim ich zaskoczyliśmy.

~Stephanie Meyer „Przed Świtem”- nieoficjalne tłumaczenie (dlatego pojedyncze słowa mogą się różnić)

3. Prezentacja może zawierać od 1 do 3 zdjęć. Zdjęcia muszą być wielkości 800 na 600 px. Gdy zdjęcie zrobione jest w pomieszczeniu, pamiętaj, aby ustawione były wysokie ściany, nie było widać nieba oraz kryształka nad głową simów. Dopuszczalne jest umieszczanie na fotkach tzw. „dymków” z tekstem. Może ich być maksymalnie 2 na jednym zdjęciu. Tekst dymków może być dowolny, zabronione jest jednak używania treści wulgarnych, chamskich i w jaki inny sposób niezgodnych z regulaminem forum.
4. Pamiętaj, to ty decydujesz, które fragmenty tekstu umieścisz na swoich fotkach. Mogą być one śmieszne i smutne, z przymrużeniem oka i poważne.
5. Dozwolona jest obróbka zdjęć w dowolnym programie graficznym. Pamiętaj jednak, aby „ilość bajerów” nie przysłaniała czytelności zdjęcia.
6. Pracę należy zamieszać w wyznaczonym temacie do dnia 21 czerwca, do godziny 20:00. Macie więc zatem tydzień na wzięcie udziału w konkursie.
7. Po ostatecznym terminie oddawania prac, temat ze zgłoszeniami zostanie zamknięty i zostanie utworzona sonda, która będzie trwała 5 dni od 21.06.2010 do 26.06.2010. Wyniki będą następnego dnia po zamknięciu sondy. Nagrodą dla zwycięzcy będzie ranga „Mistrz kliszy” przyznana na okres jednego roku, w kolorze wybranym przez użytkownika.

Użytkownik zostanie zdyskwalifikowany, gdy:

1. umieści więcej niż 3 zdjęcia
2. rozmiar zdjęci(a) będzie się różnił od wymaganego
3. umieści więcej niż 2 „dymki” z tekstem
4. złamie ogólny regulamin forum
5. zdjęcie będzie nieczytelne (np. za duże „dymki”, beznadziejna jakość itp.)
6. użytkownik umieści swoją pracę po terminie, gdy temat nie zostanie jeszcze zamknięty
7. Pamiętaj! Posta edytować możesz tylko w ciągu 30 min. od jego wysłania. Gdy będziesz chciał zedytować coś później, napisz to do mnie na PM. W przeciwnym razie zostaniesz zdyskwalifikowany.
8. Jeśli użytkownik zagłosuje na swoją pracę, OPRÓCZ DYSKWALIFIKACJI TAKI UŻYTKOWNIK NA PEWNO ZOSTANIE NAGRODZONY TAKŻE BANEM.

pomysł konkursu: misterio
korekta i regulamin: foda-se
dostosowanie regulaminu do edycji: zelkam
pomoc: Björk, Wenden, Liv,

Ostatnio edytowane przez zelkam : 16.06.2010 - 21:01
zelkam jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania