![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie jest to swoisty comeback, aczkolwiek nudziło mi się i postanowiłem zobaczyć czy nadal coś mi wychodzi w simsach... Nie miałem natchnienia na budowę domu więc padło na mały pasażyk handlowy..
![]() Pasaż "Gallena" znajduje się u stóp wzgórz Jaskini Pokrzyku. Jest to nowoczesny, 3 piętrowy budynek, mieszczący dwupoziomowy sklep H&M, sklepik z grami, bar i restaurację. Nie jest to zbyt bogata propozycja handlowa, ale to z uwagi na sąsiadującym zeń centrum handlowym. Wyposażenie jest nowoczesne i bardzo dopracowane. Architekt zadbał o nowoczesną bryłę. O dosyć niespotykanej konstrukcji. Aby dostać się na poszczególne piętra wchodzimy osobnymi wejściami. Z wyjątkiem sklepu H&M, który ma wewnętrzne schody. Zaś designer zadbał o przyjemne i oryginalne wykończenie. Grupa ogrodnicza również dała pokaz swoich sił. Dekorując obejście pasażu klombami, drzewami i krzaczkami. Znajdziemy tu wiele punktów wypoczynkowych wewnątrz, jak i na zewnątrz budynku. Oczywiście znalazło się i miejsce dla najmłodszych. Skromny ale praktyczny plac zabaw pomieści grupkę hasających dzieciaków. Zapraszam do spaceru po budynku jak i po obejściu ![]() Zarys budynku: ![]() ![]() ![]() ![]() Wejście: ![]() ![]() ![]() PARTER Hall: ![]() ![]() ![]() Toaleta: ![]() Restauracja/Sala główna: ![]() ![]() ![]() ![]() Sala sezonowa: ![]() ![]() Kuchnia: ![]() Toaleta: ![]() Zrzut: ![]() I PIĘTRO Balkon: ![]() ![]() Hall: ![]() ![]() ![]() WC: ![]() Bar: ![]() ![]() Sklepik z grami: ![]() ![]() Security room: ![]() Zrzut: ![]() II PIĘTRO Balkon: ![]() ![]() H&M/Dział damski: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrzut: ![]() III PIĘTRO Balkon: ![]() ![]() H&M/Dział męski: ![]() ![]() ![]() Zrzut: ![]() Zewnątrz: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koniec ![]() kubuss. Ostatnio edytowane przez kubuss : 22.02.2012 - 01:00 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
OMG.
Ile przy takim czymś pracy... :> GRATULACJE, odwaliłeś kupę ( ![]() Tylko że nie podobają mi się schody z przodu budynku. Ja bym tylko w środku walną po jednej parze na piętro, i może ze dwie windy (ps. nie pomyślałeś o biednych dziewczynkach, które są córkami zakupocholiczek. Mama ją chce zaciągnąć na jesienną wyprzedaż, a tu deszcz pada, a co gorsza, może być też śnieg... (;() ) W toaletach (tych niebieskich) zmieniłbym kolor umywalek na niebieski, czy błękitny. Sala główna restauracji jest piękna, trochę pusta, ale piękna. A o co chodzi z tą salą sezonową ? Jak jest wiosna, czy lato, otwierają okna i odsłaniają belki (?) Na taką dużą restauracje taka mała kuchnia. To nawet jak rodzina przyjdzie (rodzice+dzieci) to ten jeden kucharz nie nadąży. :> Bar jest niczego sobie, tylko może jakieś kolorowe światła ? ![]() Sklepik z grami mały, ale przytulny. :> A to teraz zabieram się za H&M Dział damski: Wszystko pięknie, ale czemu tam jest powieszony obraz z chłopakiem ? Mi by bardziej pasował do męskiego. xd A do tych plakatów dziewczyn w dziale męskim już się nie przyczepie. :3 Plac zabaw, mały, skromny... Nie jakieś wielkie place zabaw, tylko malutki i śliczny... To wszystko to są takie szczegóły. ^^ Taka bardzo dobra 9. ;> Pozdrawiam.
#3 |
|
![]()
Schody miały być coś na wzór Centre Pompidou. Ale w simsach ofc czegoś takiego się nie da odwzorować na 100% Sala sezonowa działa w ładne pogody. Jest to wycięcie w budynku schowane za wysokim płotem
![]() ![]() ![]() Dzięki za ocenę. Może do końca nie wyszedłem z wprawy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Pora na surową ocenę...
Absolutnie nie podoba mi się bryła. Wielki klocek, taki nie zachęca do odwiedzenia centrum. Poza tym, te schody kojarzą mi się z przeciwpożarowymi. Z zewnątrz ten budynek przypomina mi bardziej stary pensjonat w Pogorzelicy, niż pasaż handlowy. W holu nie podobają mi się te kafelki i koszmarne rury. Ogólnie zmieniłabym kolorystykę. W łazience jest tylko jedna toaleta? ![]() Restauracja już jest lepsza. Byłaby naprawdę fajna, gdyby było więcej stolików i gdyby one były jakoś rozmyślnie ułożone, a nie porozrzucane po całej sali. Ta sala sezonowa to fajny pomysł, podoba mi się ![]() Na pierwszym piętrze toaleta jest jeszcze dziwniejsza. Takie można spotkać na stacji benzynowej, a nie w centrum handlowym ![]() Bar jest fajny ![]() ![]() Sklepik z grami. Nareszcie jakiś sklep w pasażu handlowym. Ale jeśli tam naprawdę ma być tylko JEDEN regalik, to zdecydowanie zmniejszyłabym to pomieszczenie. 4 ściany są puste, tylko jeden regał i kasa. To zły pomysł. Drugie piętro i W KOŃCU sklep z ciuchami! Sklep ogólnie wygląda dobrze ( ![]() Na rzutach widzę, że H&M jest trochę zbyt pusty, wstawiłabym tam więcej wieszaków. Ogólnie słabo wypadł w moich oczach ten projekt. Moja ocena to 3/10. |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 11
|
![]()
Jezu, jakie cudo *,*
Dużo się napracowałeś, ile Ci to zajęło? Te schody z przodu to bardzo oryginalny i odważny pomysł, strasznie mi to przypadło do gustu ^^ Bryła jest w sam raz, zewnątrz - ogród, plac zabaw również. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to fakt, iż w dziale damskim są obrazy mężczyzn i na odwrót ![]() ![]() 9.5/10 , Pozdrawiam ![]()
#6 | ||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No bo wiesz, ja bym chętnie zobaczyła coś pełnometrażowego w Twoim wykonaniu! Zewnętrzne schody? A pomyślałeś o niesprzyjających warunkach atmosferycznych? Z tego, co widzę, ostatnie piętro ma niezadaszone wejście... Odpada. Wgl komu by się chciało wchodzić na 3 piętro?! Bo bynajmniej schody nie wyglądają na ruchome, a wind nie widzę. Ogrodzenia latarń i drzewek są nietrafione imo - wyglądają zbyt "ciężko". Lepiej byłoby je zostawić "jak jest". Hall wygląda dziwnie jak na mój gust ;/ Restauracja prawie OK, ale mogłeś sobie już dać spokój z tymi oknami ![]() Nie podoba mi się jeszcze ustawienie tego jednego stolika zaraz obok drzwi. O, tutaj: http://img442.imageshack.us/img442/7...0061c504f7.jpg Gdyby mi tam przyszło coś zjeść, to nie wiem, czy udałoby mi się to zrobić w spokoju. I zdecydowanie za dużo roślinności wokół szybu ;] Sala sezonowa? Łomatko, chyba zapomniałeś o włączeniu światła przy robieniu zdjęcia ;/ Strasznie ciemno tam jest... No i nie jestem przekonana. Kuchnia i toaleta z całego parteru wyszły najlepiej ![]() Hall wyszedł średnio, za to bar...! Drzwi i siedzenia na oknie Ci nie wybaczę! Jakbym miała kupować w takim małym sklepiku gry, to nawet nie weszłabym z obawy, że nie znajdę tam odpowiedniego tytułu ![]() ![]() Cytat:
![]() Przeraża mnie ta bezkresna biel w hamie. Proponowałabym czarną podłogę albo częstsze użycie innych kolorów - obojętnie czy na podłodze, czy na ścianach. Poza tym ten sklep wyszedł Ci najlepiej ![]() ![]() Placyk zabaw mnie tez nie przekonuje, jako że dzieciarnia potrzebuje więcej miejsca do zabawy! I w ogóle spodziewałam się czegoś innego po tym "zielonym zakątku". Coś nie wyszło. No i widzisz... Miło wspominam Twoje domki - bynajmniej nie miałam wtedy wielu zastrzeżeń, którymi bardzo chciałam się podzielić. Mam nadzieję, że pojawisz się kiedyś z następnym projektem i zachwycisz nas wszystkich. 6/10 |
||
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 11
|
![]() Jak pomyślę, że trzeba było ustawić tam każdy jeden przedmiot z osobna, to po prostu szok mnie ogarnia. Podziwiam za cierpliwość i wytrwałość, to zdecydowanie nie jest robota na jeden wieczór. Ja dostaję szału przy dekorowaniu parterowego domku na najmniejszej parceli...
![]() Jedyne, co tak naprawdę mi w Twoim dziele nie podchodzi, to te podwójne stoliki w restauracji. Będąc w jakimś centrum, zmęczona po zakupach, jakoś nie miałabym ochoty zasiadać do stołu z kompletnie obcymi ludźmi i patrzeć, jak jedzą. Wolałabym jednak osobne miejsce i święty spokój. Dlatego zlikwidowałabym te stoły i dodała więcej pojedynczych. W barze zdecydowanie brakuje klimatycznego oświetlenia, a w sklepiku z grami brakuje... gier. ![]() Moje ogólne wrażenie jest bardzo dobre. Odwzorowanie schodów Ci się udało, jest oryginalnie. ![]() ![]() ![]() 8/10. |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Ehe dziękuję za oceny
![]() Liv ^^ może coś wyskrobię ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Nie podoba mi sie bryła - jest taka jakaś dzika
![]() Miałeś kiedys dużo lepsze projekty, jednak ten tez nie jest zły. 6/10 |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Ten pasaż jest fantastyczny ! Daj adres, wybiorę się tam
![]() A gdzie są drzwi do security room ? ![]() Najlepiej wyszedł sklep H&M na drugim piętrze. Otoczenie też wspaniałe. Fakt, bryła trochę karton ale dzięki tym roślinom i drzewom trochę się kryje. 10\10 ! |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|