Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.04.2012, 19:48   #1
marlena0189

Reputacja: 10
Domyślnie Zielony starter (clean)

Witam użytkowników forum
Jestem tu nowa i w końcu odważyłam się dodać swój domek. Forum odwiedzam od dawna i nie mogę się nadziwić jakie świetne domy budujecie.

Koniec gadania przedstawiam dom, od razu mówię że całkowity brak ogrodu to wina braku pieniędzy.

Wartość domku: 19 503 $

Dom z zewnątrz:

No to wchodzimy do środka.
Widok od drzwi wejściowych

Przedpokój

(brak komputera na biurku - miejsce czeka aż właściciel się troszkę dorobi )

Kuchnia, która znajduje się po lewej stronie

Malutki salonik

Łazienka

Sypialnia

Rzut

Uploaded with ImageShack.us

No to czekam na oceny na pewno się czegoś nauczę.

Pozdrawiam
marlena0189 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.04.2012, 21:01   #2
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Zielony starter (clean)

Za bardzo udziwniłaś bryłę Ja bym postawiła na zgrabność i większy ścisk Np. jak dla mnie łazienka jest niepotrzebnie za duża, tym bardziej, że to starter. Za tą kasę mogłabyś kupić komódkę do sypialni, bo nie ma jej
Białe ściany w połączeniu z białymi meblami to bardzo zły pomysł - dom jest zimny i bez duszy. Wszędobylskie zielone firanki nie są w stanie tego zrekompensować. A okno przy tych lustrzanych drzwiach szafy (która, nawiasem, jest bardzo droga i nie mam pojęcia, co ona tam robi) wygląda okropnie!
Firankom w kuchni (szczególnie nad piecem - wgl takie okno w taki miejscu z praktycznego punktu widzenia jest bardzo kiepskim pomysłem) mogłaś dać już spokój. Ah, i ten wieszak... Jego obecność tam to dla mnie absurd, bo wystarczy szafa przy wejściu.
Za mało roślin.
Za mało kolorów.
Miejsce niewykorzystane maksymalnie.
Sama nie buduję starterów, bo nie potrafię, ale budownictwo i dekorowanie "starterowe" (rzeczy z IKEI, mało dekoracji i pomieszczenia zmniejszone do granic możliwości) to rzeczy bardzo dobrze mi znane ;] A o maxis match już nie wspomnę
Jeśli chcesz dalej iść w kierunku domków poniżej 20 000, to idź w minimalizm, ale z odpowiednią dawką kolorów.
6/10

PS: Elewacja zewnętrzna jest z MTS, więc to "clean" przy temacie nie do końca jest prawdą

EDIT:
A, zapomniałam, że przecież taka jest w RiO Podobne (w zasadzie edytowane) są tutaj.
Zwracam honor

Ostatnio edytowane przez Liv : 14.04.2012 - 07:05
Liv jest offline  
stare 13.04.2012, 22:20   #3
marlena0189

Dziękuję za ocenę, postaram się dostosować do rad przy następnej okazji

elewacja jest maxisowska - nie mam żadnych dodatków z internetu oprócz samochodów i pralki jest taka jeszcze w kolorze fioletowym i żółtym (?) nie pamiętam dokładnie.
marlena0189 jest offline  
stare 14.04.2012, 09:26   #4
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Mi sie podoba!
A Livciu, ja gdy robie starterki to są zazwyczaj białe, i zimne Potem mieszkańcy dopiero przerabiają na swoje potrzeby.
Ale: za niski dach! Potem inaczej rozłożyłbym te słoneczniki :3 A schody dałbym te białe (może kremowe) z czerwoną rączką/podpórką Tylko że bez tej rączki.
A nie dałaś przypadkiem tych podpórek dachu? One to są przerobione maxisowe, więc to nic złego, ale sam fakt, że nie jest clean. Jeśli tak nie jest to zwracam honor.

Pozatym zmieniłbym te firanki z salonu.
Ale dom jest całkiem ładny 7,5/1o
stare 14.04.2012, 10:20   #5
marlena0189

Cytat:
Napisał Kenny McCormick Zobacz post
Mi sie podoba!
A Livciu, ja gdy robie starterki to są zazwyczaj białe, i zimne Potem mieszkańcy dopiero przerabiają na swoje potrzeby.
Ale: za niski dach! Potem inaczej rozłożyłbym te słoneczniki :3 A schody dałbym te białe (może kremowe) z czerwoną rączką/podpórką Tylko że bez tej rączki.
A nie dałaś przypadkiem tych podpórek dachu? One to są przerobione maxisowe, więc to nic złego, ale sam fakt, że nie jest clean. Jeśli tak nie jest to zwracam honor.

Pozatym zmieniłbym te firanki z salonu.
Ale dom jest całkiem ładny 7,5/1o
Dziękuję podpórki też są maxisowe. Znajdują się u mnie gdzieś pod koniec w ogrodzeniach. Domek jest w 100% clean ponieważ tak jak już pisałam nie posiadam żadnych dodatków oprócz samochodów i pralki, ach no i tego przezroczystego podjazdu.
Wiem o które schody chodzi, zastanawiałam się nad nimi. Z maxisa niestety nie ma śnieżnobiałych schodków a szkoda :/

Bardzo dziękuję Tobie i Liv za rady i uwagi. Na pewno się przydadzą
marlena0189 jest offline  
stare 15.04.2012, 10:20   #6
Orzechowo

Reputacja: 11

Z zewnątrz mi się podoba (:. Podobają mi się te kolumny przy schodach. Wnętrza są w porządku, sama też używam głównie maxisowych mebli, jednak jest zbyt sterylnie i raczej nie mieszałabym tylu odcieni zieleni. Ne podoba mi się łazienka. Bardzo fajny rozkład pomieszczeń (zawsze mam z tym problemy -_-) Właśnie jak na starter jest dobrze, bo wszystko jakby czekało na urządzenie przez właściciela.
Orzechowo jest offline  
stare 15.04.2012, 11:35   #7
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Właściwie jedyne, do czego bym się uczepił, to wygląd zewnętrzny. Jakoś do mnie nie przemawia. Wewnątrz nie mam nic do zarzucenia
Mroczny Pan Skromności jest offline  
stare 15.04.2012, 11:46   #8
mucha
Guest

Od pewnego czasu zbieram się do skomentowania tego startera i chyba wreszcie to zrobię (korci człowieka no).

Przede wszystkim wielki plus za nietypowe podejście do starterów. Tak, jak pisała Liv, typowy starter jest mały, przestrzeń jest zapełniona maksymalnie, domek ma prostą bryłę itd. U Ciebie jest inaczej. Ale po kolei.

Sama bryła - śliczna. Ciekawy rozkład pomieszczeń, taki, którego zupełnie nie spodziewałabym się po starterze. I tu wielki plus ode mnie. Ściany na zewnątrz to jedna, wielka paskuda, ale może dlatego, że nigdy nie lubiłam akurat tego typu pokryć. W każdym razie - kolorystycznie pasują do biało-zielonego wnętrza. No i dach - przyznaję rację Kenny'emu. Mógłby być wyższy.
Słoneczniki delikatnie mówiąc mnie denerwują. Może gdyby stały w innym miejscu? Albo gdyby zastąpić je inną roślinnością?

Jeśli chodzi o samo wnętrze, to widać, że zostawiasz trochę zabawy dla ludzi, którzy faktycznie grają bez kodów. Gdy sama tak gram, wielką frajdę sprawia mi dostosowywanie domu do swoich potrzeb wizualnych - a więc zmiana koloru ścian, podłóg, ale również zakup nowych sprzętów - jak chociażby tutaj komputera.
Najogólniej mówiąc, do wnętrza żadnych zastrzeżeń nie mam. Jest praktycznie wszystko, co powinno być w domu, a przy tym znalazło się miejsce i dla elementów ozdobnych. Przestrzeń jest ładnie zagospodarowana, ze smakiem, ale nie ma tu ścisku, rzekłabym wręcz, że można w takim domu odetchnąć.

Jak dla mnie, mimo drobnych wad - rewelacja. (:

stare 15.04.2012, 11:53   #9
ultraviolence

Bryła rzeczywiście jest troszkę udziwniona - można jednak przymknąć na to oko, patrząc na całą resztę. Wszystko jest utrzymane w jasnej, współgrającej ze sobą kolorystyce (z bielą w salonie trochę przesadziłaś, ale nie jest źle). Chociaż nie użyłaś żadnych dodatków z internetu, trzeba przyznać, że domek prezentuje się bajecznie (przynajmniej jak na starter). Proste, nowoczesne wnętrza, dbałość o detale... Świetnie, oby tak dalej. Chociaż jest jedna rzecz, którą mogłabyś zmienić Przydałoby się kilka drzew i krzewów wokół domu, ale wybaczam Ci, bo to w końcu starter, gdzie najważniejsza jest funkcjonalność a nie estetyka przydomowego ogródka
stare 15.04.2012, 13:11   #10
Orzechowo

Reputacja: 11

Jeszcze pragnę zauważyć, że bryła jest tak fajnie zrobiona, że po dwóch bokach salonu można dobudować pokój, gdyby rodzina się powiększyła (:
Orzechowo jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania