![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam użytkowników forum
![]() Jestem tu nowa i w końcu odważyłam się dodać swój domek. Forum odwiedzam od dawna i nie mogę się nadziwić jakie świetne domy budujecie. Koniec gadania przedstawiam dom, od razu mówię że całkowity brak ogrodu to wina braku pieniędzy. Wartość domku: 19 503 $ Dom z zewnątrz: ![]() ![]() ![]() No to wchodzimy do środka. Widok od drzwi wejściowych ![]() ![]() Przedpokój ![]() ![]() ![]() (brak komputera na biurku - miejsce czeka aż właściciel się troszkę dorobi ![]() Kuchnia, która znajduje się po lewej stronie ![]() ![]() ![]() Malutki salonik ![]() ![]() Łazienka ![]() ![]() Sypialnia ![]() ![]() Rzut ![]() Uploaded with ImageShack.us No to czekam na oceny ![]() Pozdrawiam |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Za bardzo udziwniłaś bryłę
![]() ![]() ![]() Białe ściany w połączeniu z białymi meblami to bardzo zły pomysł - dom jest zimny i bez duszy. Wszędobylskie zielone firanki nie są w stanie tego zrekompensować. A okno przy tych lustrzanych drzwiach szafy (która, nawiasem, jest bardzo droga i nie mam pojęcia, co ona tam robi) wygląda okropnie! Firankom w kuchni (szczególnie nad piecem - wgl takie okno w taki miejscu z praktycznego punktu widzenia jest bardzo kiepskim pomysłem) mogłaś dać już spokój. Ah, i ten wieszak... Jego obecność tam to dla mnie absurd, bo wystarczy szafa przy wejściu. Za mało roślin. Za mało kolorów. Miejsce niewykorzystane maksymalnie. Sama nie buduję starterów, bo nie potrafię, ale budownictwo i dekorowanie "starterowe" (rzeczy z IKEI, mało dekoracji i pomieszczenia zmniejszone do granic możliwości) to rzeczy bardzo dobrze mi znane ;] A o maxis match już nie wspomnę ![]() Jeśli chcesz dalej iść w kierunku domków poniżej 20 000, to idź w minimalizm, ale z odpowiednią dawką kolorów. 6/10 PS: Elewacja zewnętrzna jest z MTS, więc to "clean" przy temacie nie do końca jest prawdą ![]() EDIT: A, zapomniałam, że przecież taka jest w RiO ![]() Zwracam honor ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 14.04.2012 - 07:05 |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dziękuję za ocenę, postaram się dostosować do rad przy następnej okazji
![]() elewacja jest maxisowska - nie mam żadnych dodatków z internetu oprócz samochodów i pralki ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 12
|
![]()
Mi sie podoba!
![]() A Livciu, ja gdy robie starterki to są zazwyczaj białe, i zimne ![]() ![]() Ale: za niski dach! Potem inaczej rozłożyłbym te słoneczniki :3 A schody dałbym te białe (może kremowe) z czerwoną rączką/podpórką ![]() A nie dałaś przypadkiem tych podpórek dachu? ![]() ![]() Pozatym zmieniłbym te firanki z salonu. ![]() Ale dom jest całkiem ładny 7,5/1o
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() Wiem o które schody chodzi, zastanawiałam się nad nimi. Z maxisa niestety nie ma śnieżnobiałych schodków a szkoda :/ Bardzo dziękuję Tobie i Liv za rady i uwagi. Na pewno się przydadzą ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 11
|
![]()
Z zewnątrz mi się podoba (:. Podobają mi się te kolumny przy schodach. Wnętrza są w porządku, sama też używam głównie maxisowych mebli, jednak jest zbyt sterylnie i raczej nie mieszałabym tylu odcieni zieleni. Ne podoba mi się łazienka. Bardzo fajny rozkład pomieszczeń (zawsze mam z tym problemy -_-) Właśnie jak na starter jest dobrze, bo wszystko jakby czekało na urządzenie przez właściciela.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 14
|
![]()
Właściwie jedyne, do czego bym się uczepił, to wygląd zewnętrzny. Jakoś do mnie nie przemawia. Wewnątrz nie mam nic do zarzucenia
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Od pewnego czasu zbieram się do skomentowania tego startera i chyba wreszcie to zrobię (korci człowieka no).
Przede wszystkim wielki plus za nietypowe podejście do starterów. Tak, jak pisała Liv, typowy starter jest mały, przestrzeń jest zapełniona maksymalnie, domek ma prostą bryłę itd. U Ciebie jest inaczej. Ale po kolei. Sama bryła - śliczna. Ciekawy rozkład pomieszczeń, taki, którego zupełnie nie spodziewałabym się po starterze. I tu wielki plus ode mnie. Ściany na zewnątrz to jedna, wielka paskuda, ale może dlatego, że nigdy nie lubiłam akurat tego typu pokryć. W każdym razie - kolorystycznie pasują do biało-zielonego wnętrza. No i dach - przyznaję rację Kenny'emu. Mógłby być wyższy. Słoneczniki delikatnie mówiąc mnie denerwują. Może gdyby stały w innym miejscu? Albo gdyby zastąpić je inną roślinnością? Jeśli chodzi o samo wnętrze, to widać, że zostawiasz trochę zabawy dla ludzi, którzy faktycznie grają bez kodów. Gdy sama tak gram, wielką frajdę sprawia mi dostosowywanie domu do swoich potrzeb wizualnych - a więc zmiana koloru ścian, podłóg, ale również zakup nowych sprzętów - jak chociażby tutaj komputera. Najogólniej mówiąc, do wnętrza żadnych zastrzeżeń nie mam. Jest praktycznie wszystko, co powinno być w domu, a przy tym znalazło się miejsce i dla elementów ozdobnych. Przestrzeń jest ładnie zagospodarowana, ze smakiem, ale nie ma tu ścisku, rzekłabym wręcz, że można w takim domu odetchnąć. Jak dla mnie, mimo drobnych wad - rewelacja. (: |
![]() |
#9 |
|
![]()
Bryła rzeczywiście jest troszkę udziwniona - można jednak przymknąć na to oko, patrząc na całą resztę. Wszystko jest utrzymane w jasnej, współgrającej ze sobą kolorystyce (z bielą w salonie trochę przesadziłaś, ale nie jest źle). Chociaż nie użyłaś żadnych dodatków z internetu, trzeba przyznać, że domek prezentuje się bajecznie (przynajmniej jak na starter). Proste, nowoczesne wnętrza, dbałość o detale... Świetnie, oby tak dalej. Chociaż jest jedna rzecz, którą mogłabyś zmienić
![]() ![]()
#10 |
Reputacja: 11
|
![]()
Jeszcze pragnę zauważyć, że bryła jest tak fajnie zrobiona, że po dwóch bokach salonu można dobudować pokój, gdyby rodzina się powiększyła (:
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|